• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    TAPINA: tak otázkou je, jestli by stejně neposloužilo něco jiného - to by ovšem chtělo zjistit, co je účinnou látkou :)
    Řekla bych, že v tom bude něco podobného jako ve studené kole po lžičkách při nevolnosti - mám zkušenosti, že to zabírá leckomu (i když na psa sem to nezkoušela), ale v tom proč to zabírá (bublinky, polykání čehokoliv po lžičkách, kofein, to že je to studené) se už teorie neshodnou. A mám silné podezření, že možná na tom zabírá právě ta chemie :D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Pak bych ale asi ještě zapřemýšlela, co udělají třeba s menším psem při pravidelném dlouhodobém podávání všelijaká ta barviva, co v tom jsou. Lidské sladkosti nejsou zrovna to, co by psi měli jíst.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    TEEAK: :D Pes jich dostane jen par, ne celej pytlik. Nemyslim, ze by to bylo tim, ze to nemuze vyblejt. U tohoho psa to zkratka funguje, coz je jen dobre. :)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    FIFAJZ: nevím jak psům, ale mně na nevolnost v autě jako malé taky zabíralo sníst něco nenáročného a sladkého - teda já používala kyselé žížalky :D Tak možná jde prostě o to, že se žaludek něčím zaměstná, nevím...
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    VAMPY: já měla na obou psech feromonový obojek a na mladým jsem pozorovala rychlejší uklidnění se po nepříjemném zážitku - tj. ne že by se nelekl, ale rychleji se zklidnil zpět na normu, stará čuba se po něm začala chovat výrazně suverénněji (i vůči psům, což nebyl úplně plus, protože do nich začala víc vandrovat), začala si víc hrát a vypadala celkově spokojenější se sebou a se světem. Po měsíci, kdy už obojky nemají fungovat, sem je nechala psům v přepravkách pod pelíškama - míra zalízání do pelíšků se výrazně zvýšila :)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    FIFAJZ: vůbec nejsem odborník, ale nebude to třeba tím, že se medvídci (jak známo) rádi při styku s vlhkým prostředím nafukují jako blázen a lepí k sobě? to snad vyzvracet ani nejde :-D
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    SILVILVA: Kamoska ma psa bliciho v aute. Taky jsem to nekde cetla, poradila ji to jako posledni zachranu - a svete div se, funguje to. Pred jizdou (jezdi treba hodinu na cvicak) mu soupne hrsticku medvidku a pes neslinta, neblije. Vedecky to ovsem zduvodnit neumim. :)
    INXS
    INXS --- ---
    já bych k tomu do zásuvky akorát zdůraznila ničím nepřikrývat. koupila jsem ho když jsme se s Bonym stěhovali a zaházela tu zásuvku oblečením, načež jsme málem vyhořeli - naštěstí mi seškvařený kalhoty pěkně smrděly, takže mě to upozornilo.
    tralala
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VAMPY: No funguje to na všechny psy stejně, otázka je, jak moc to ovlivní chování, a to je individuální. Někdo se zklidní úplně a někomu nepomůže, že ho nějaký feromon konejší, že se nic neděje, když on přece ví, že je všechno špatně a že je potřeba to vykřičet do celého světa :o)
    INXS
    INXS --- ---
    VAMPY: je.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    Hele jak tu nekdo doporucoval feromony proti separacni uzkosti u psu. Mate s tim nekdo zkusenosti? Jak je to ucinne u dospelych psu?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CAMELLA: Není to naopak? Oko vidí za oknem pohyb, ale mozek vnímá sezení v klidu :o)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SILVILVA: imho je to blbost a pes se ti zeblije jak amina. Jednoduché cukry nijak žaludek neochromují a kinetoza obecně není problem žaludku, ale vnitřního ucha, potažmo mozku - jde o to, že vnitřní ucho hlásí mozku, že se tělo pohybuje, ale přitom oči vidí, že se nepohybuje...a to pak způsobí nevolnost.
    SILVILVA
    SILVILVA --- ---
    Co říkáte na ty rady ohledně zvracení psa v autě dát mu gumové medvídky? Nějak jsem tomu nevěnova pozornost, ale teď jsem si četla příspěvek viz: "Známá se zmínila svému vetovi o "léčbě" gumídky... Začal se smát - a prý - "No jo, jak jednoduché! Že mně nikdy tohle nenapadlo!!!" Byl opravdu nadšený tak jednoduchým řešením.
    Říkal, že to je logické, že to fungovat musí. Prý to způsobují jednoduché cukry, které jakoby "ochromí" žaludeční stěny... Úplně stejně prý bude fungovat i lžíce medu."
    Jelikož je tady myslím dost odborníků tak to můžete vyvrátit či potvrdit a jelikož já zrovna takový problém se psem mám a prášky od veta mi nijak extra nezabírají tak mě to celkem zajímá. Tak co, je to konina? :o)
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    TEEAK: jo to je ono, je to super
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SNELA: Jednou ho přetrhneš, zvlášť když bude načaté od psího škrábání.
    SNELA
    SNELA --- ---
    A ještě k těm klíšťatům, četla jsem mraky způsobů a každej je prej ten nej, já ted klištata vytrhávám, je to špatně ? ( nikdy ho nepřetrhnu ani mi tam nezůstane hlavička)
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    Chtěla jsem se zeptat:
    naší fence se po odstavu štěňat udělala nějaká boulička u posledních cecíků (mezi zadníma nohama) všimla jsem si toho předevčírem a muselo se jí to udělat nějak rychle, protože do té doby jsem si toho nevšimla a to jí často drbu na břiše. Má to konzistenci jako bradavička nebo taková ta vystouplá piha.Nejdřív to bylo nafialovělé, teď to má barvu kůže, viz foto. Netušíte někdo co to je? Je to velké skoro centimetr. Taky se jí udělala boulička poblíž prvního cecíku (který má mezi předníma nohama)ale ta je tvrdá, pod kůží a je tam jakoby navolno-dá se s ní pohybovat pod kůží. Přítel měl něco potobného na ruce-byla to tuková bulka, je možné že to je něco podobného?
    Každopádně ale 1. a 2. boulička není to samé-na první je na kůži, druhá pod kůží.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    CAMELLA: to jsou tyhle? http://www.spokojenypes.cz/antiparazitika-pro-psy-pinzety/hacek-na-klistata-o-tom-2ks?id=67016 přemýšlím že je pořídím mamině, ona je na ty letní "broučky" úplně nemožná a s každým novým klíštětem se vždycky čeká, až přijedeme na návštěvu :-/
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HJURVAJS: A proč? Vždyť je to jedno, tak budou spokojení dva, žádné nežádoucí účinky to nemá.
    HJURVAJS
    HJURVAJS --- ---
    TAPINA: díky, tam je zase problém že mám v místnosti ještě jednoho psa a moc nechci aby ho to "zasáhlo" taky..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam