• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TAPINA: tak s kalorickými hodnotami barfu se jaksi dá operovat variabilněji než s hotovou směsí, která navíc nebude chutnat... Ještě stejně musím počkat na rozbor krve, pokud z toho vylezou třeba ledviny, tak je to jasné, protože mu stejně dieta nebude chutnat, takže toho sežere málo...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZUZKAOU: Ano, jenže barf je normálně kalorickej, a kdybys chtěla na něm postavit redukční dietu, tak není asi jiná možnost, než ubrat množství. A to je výsledkem nasraná hladová kočka.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TAPINA: tak jako barf je postavenej jako málo sacharidovej - zelenina tam je jaksi za vlákninu, ne za živiny.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já se tak trošku obávám, že kdybych vymýšlela krmení, které musí mít stabilní hladinu bílkovin, limitovanou hladinu tuku a snížený obsah sacharidů, tak skončím u toho, že kočka dostane do misky dvě sousta, zhltne je a půjde tajně vyžrat špajz. Sacharidy jsou přece jen tím, jak jsou pro masožravce hůře stravitelné, takové objemné plnidlo.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZUZKAOU: No jo, ale dokážeš na základě toho nakombinovat potravu, která bude mít odpovídající živinové složení, správnou energetickou hodnotu, bude kočce chutnat a nebude hrozit, že vybere chutnější (tučnější) kousky a zbytek nechá? :o) Zkusit to můžeš.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TAPINA: tak pokud znám ingredience co do toho dávám, tak energetickou hodnotu + základní živinové věci dopočítá ledacos - třeba http://cronometer.com/ (je to aplikace pro lidi, takže třeba s taurinem bohužel nepočítá, ale třeba fosfor to hlídat umí a nastavit tam kočičí hodnoty je otázka jednoho kliku u každé hodnoty)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZUZKAOU: No ono to tak je, dietní krmiva mají na prvním místě obiloviny, protože když ubereš tuk, potřebuješ se dostat do stavu, kdy se nezvedne hladina proteinů (protože ledviny), takže se musí zvednout hladina toho třetího - sacharidů. Redukce sacharidů by byla teoreticky hezká myšlenka, ale to by hlavní složkou těch granulí byl pomalu tuk a to by asi v podstatě nešlo vyrobit. Podomácku by to asi nějak šlo, ale zrovna obezitu je potřeba řešit dietou s přesně známou kalorickou hodnotou. Mám skvělou zkušenost s Royalem Obesity a individuálně vypočítanou krmnou dávkou (podle toho návodu z článku, já to mám ze semináře).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    zatím nejpodrobnější jsem našla
    Obezita psa a kočky – terapie | Komora veterinárních lékařů České republiky
    http://www.vetkom.cz/content/showArticle/id/376/articleId/obezita-psa-a-kocky-terapie-1812
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    zdravím - jak je to s redukční dietou u koček? REspektive u postaršího, kastrovaného kocoura, který sice chodí ven, ale hrát si doma nebude, neb je to důstojný pán v letech. (ani laser ho nezaujme)
    Obecné materiály co jsem našla píšou o redukci škrobu, dietní krmiva ovšem co tak na ně koukám redukují tuk a obiloviny mají na prvním místě.

    Měl byste prosím někdo někde odkaz na nějakou vhodnou knihu, skripta, stránky kde by byly příčetné informace, ideálně s energetickými hodnotami pro různě velké kočky a tak?

    Veterinář pravil Hills a vlastně ani nějak zatím nestanovil ani cílovou váhu (jdu tam za týden na krev, tak uvidíme co z něj vytáhnu)

    Děkuji
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    KAMPA: ok. Když to vypozoruju nějak častějc nebo víc, tak radši na veterinu půjdu, jinak to řešit nebudu. Dík.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Bessaya - hele to ma moje fenka taky....jednou za cas si toho vsimnu a neresím to..myslim, ze kdyby to byl nakej vetsi problem, tak to bude treba mnohem intenzivnejsi. sleduj to...
    GIO
    GIO --- ---
    CAMELLA: foresto zkusim, na scalibor ma abbu bohuzel alergii, na lulu funguje dobre furt jeste frontline..
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    CAMELLA: tak v kombinaci s Kiltixem snad už jo - ono čuba je v poho, občas na ní najdu blechu, ale tak jednu za týden, ale mladej nějak těm blechám chutná (a klíšťatům taky - jdou na něj mnohem víc než na čubu) a z dvou blech za týden to teď přerostlo v tak pět za den a to už je moc.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GIO: myslím, že ano...ale fakt nevím. Na ty tvoje slony imho nejlépe obojek, ideálně ten foresto, jinak bude všechno hrozně drahé
    GIO
    GIO --- ---
    aha, diky diky, odviji se ot od telesne hmotnosti? ta davka? ted prave resim aplikaci neceho antiblesiho a psi jsou sloni no.)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GIO: něco kolem 2, 3 stovek za dávku tuším, ale přesněji nevím - nemám s tím zkušenosti, jen jsem četla nějaké studie a letmo zahlédla leták...
    GIO
    GIO --- ---
    CAMELLA: cena toho comfortisu?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ZMYJKA: pokud vím, tak advantix se váže na kožní maz, to samé foresto.
    Tak snad ti to zabere. Plus ještě existuje spinosad, jmenuje se to comfortis /v čr/, jsou to tablety co se dávají 1x měsíčně a taky by měly velmi slušně fungovat proti blechám.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    CAMELLA: tak veterinář se tvářil, že dirofilárie v Izraeli není, zato mně nahnal na preventivní injekci proti Spirocerca lupi. A teda povídal, že Advantix se taky vstřebává do krve a strašně loboval za Foresto, ale nedala sem se a odnesla si Stronghold (teda tu americkou obchodní variantu - Revolution).
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    Prosím o radu / názor - máme šestiletou kastrovanou fenku, chová se naprosto normálně, blbne, řádí, baští, nic divného. Ale v posledních týdnech jsme si několikrát všimli, že když někde třeba delší dobu leží, objeví se jí u frndičky takový jakoby výtok - čirý, do běla nebo lehce nažloutlý - netušíte, co to může být? Všimneme si toho třeba jednou za týden až dva (celkově jsme to viděli asi 4x). Tak jestli je to jaký si běžný psí poševní sekret, nebo jestli by bylo lepší jít k vetovi. Díky.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    CAMELLA: takže stronghold drží i když psa vezmu jednou za 14 dní šampónem? Aha, to sem nevěděla, to je dobrá varianta, díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam