• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: To ne, to je jiný zvuk. Kašel je kašel, tohle je fakt takové popotahování nosem.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    A neni to jen psincovej kasel? U me byla poprvy stejna panika, pes ma neco v krku, dusi se (a to rozhodne nebyl jeden zachvat za noc ale kaslal skoro v kuse).. pak pes ma problem s patrem a nakonec pomohla injekce acc a jitrocelovej sirup :)
    SILVILVA
    SILVILVA --- ---
    Uf, trosku jste me uklidnili. Ja jsem takovy posera, ze bych s tim letela hned na veterinu. Tak uvidime. Nic co by mela mit v nose nevidim a dycky se ji to stane kdyz spi.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZMYJKA: Taky, to teda bývá typické pro některá plemena.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    TAPINA: neobjevuje se tohle taky u nějakých potíží s měkkým patrem?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Naši psi tohle čas od času udělají, podezřívám nějaký hlen blbě zapadlý vzadu v nose (ostatně i mně se to čas od času stane). Divné je, že se to takhle opakuje. Cizí těleso se ale dřív nebo později začne projevovat výtokem z jedné nosní dírky. Možná je to jen větší zahlenění z důvodu třeba té alergie. Frekvence jednou denně ještě není nic, co by ukazovalo na akutní závažný problém.
    GIO
    GIO --- ---
    nemuze mit v nose cizi predmet? kus travy nebo tak, proste neco co drazdi?... alergie?
    SILVILVA
    SILVILVA --- ---
    Nevim, jestli vam to dokazu spravne popsat, ale od vikendu nam pes chytl takovy "zachvat" dychala jak kdyby mela neco v nose a nemohla se poradne nadechnout. Tak po pul minutce to preslo a v pohode, stalo se ji to i na druhy den a dnes v noci myslim taky a zrovna ted taky, zase se tim cumakem tak natahovala jak kdyby ji tam neco branilo a jak to tak odeznivalo tak uz jen tak natahovala(pripominalo mi to cloveka kdyz dlouho breci), polozila si hlavu, chvilku ji jeste tak skubkala jak kdyby skytala a uz je to ok. Tak nevim, mam se strachovat vic?
    ZLAJA
    ZLAJA --- ---
    VAMPY:
    Kokcidióza králíků | Králikář.cz
    http://www.kralikar.cz/....php/parazitarni-onemocneni/item/39-kokcidi%C3%B3za-kr%C3%A1l%C3%ADk%C5%AF

    v tomhle článku píší jednu lžíci octa na litr vody.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    VAMPY: na okyselování se prodávají přímo přípravky (třeba acidomid), kde máš dávkování. A proti kokcidiím bud ten sulfadimidin nebo esb3bio, imho funguje docela dobře, alespon tedy u hobby králíků, které vídám v práci..
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    Mam dotaz trosku vice ladeny do zemedelstvi. Po babicce jsme podedili chov kraliku.kralici ktere jsme ted porazili maji zjizvena jatra od kokcidii, coz by samo o sobe nebyl takovy problem, nicmene samozrejme tu mame kralicky v odstavu. Zacali jevit znamky kokcidiozy a 4chcipli. Nasadili jsme celymu chovu lecbu sufadimidinem a tak nejak dneska jsem koukala, ze jeden ma furt prujem, je mirne apaticky, ostatni se zlepsili. Jsme asi v pulce lecby, tak uvidim co jeste provede...ptali jsme se dvou veterinaru na zpusob ozdraveni chovu. Jeden nam doporucil ten sulfadimidin, ze po preleceni budou kolcidie pryc. Jenze druhy nam rekl, ze zjizvena jatra jsou jen zjizvena od urcite vyvojove faze, ze se tam kokcidie nedrzi a ze jejich prava skrys je ve zlucniku, kde sulfadimidin temer nepusobi a tudiz je touhle cestou nemozny je vylecit. Poradil nam vubec nelecit, ze je to zbytecne. Nicmene mame tu porad hodne kraliku pred odstavem, kteri budou urcite napadeni a bude je to kosit. Napadlo me jim pak zacit davat vodu okyselenou octem aby se to alespon tem prckum vyhlo/nevratilo se(babicka ji nedavala,prislo ji to hnusny). Jenze netusim jake by mel byt pomer octa a vody, pripadne na jakou kyselost by to mohlo proti tem kokcidiim stacit. Otazka zni jak moc okyselit vodu kralikum jako prevenci, pripadne cim a jestli vubec lze kolcidie lecit? Mate s tim nekdo zkusenosti? Co mysli mistni veterinari?
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Tapina - sežerou i slimaky jo? fíha....
    ale jo, tam maj urcite vetsi moznost si neco odchytit nez ve meste, kor kdyz jsou na voditku...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAMPA: No, já měla zrovna o tomhle rozepsaný příspěvek, když mi ho dítě smazalo :o) Když jsem byla malá, příbuzní na vesnici měli vždycky psa krmeného zbytkama. Já si celé dětství myslela, že pes se dožívá tak 10 let, a že je poslední 3 roky slepej, to k tomu patří. A to ty zbytky mají asi víc masa, než ty levné granule. V ordinaci vídám staré sešlé šedivé desetileté psy, majitelé mi vykládají, jak už je prostě starej, to se nedá nic dělat. A z pelechu se na to donedávna koukal můj dvanáctiletý, kterého lidi tipovali tak na šest, vzhledem i chováním. Od 13 let už teda jisté stařecké problémy má a do práce už nechodí :o)
    Na tom venkově si ale fakt psi dokážou z velké části nedostatek živin suplementovat, žerou slimáky, brouky, tu a tam si chytí veverku nebo ptáka, to vykryje bílkoviny slušně.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    tak staci se podivat na psy na vesnici - tam je krmej zbytkama od obeda a ti psi jsou fakt v kondici do smrti...
    ja to nijak neobhajuju, ale taky, kdyz se o tom bavime, jim nijak nehubuju - je to jejich vec.

    ale ted fakt nechapu, co se deje s mym psem - najednou je jak utrzena ze retezu, jak cvok, jako kdyby se sjela nebo nevim...uz tak tri dny. je jak blazen - cim by to mohlo byt?
    OPI
    OPI --- ---
    TAPINA: divila by ses, loni umřel zrovna jeden 17ti letý...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    OPI: No oni se mají dobře tak prvních pět let, pak najednou osmiletý pes vypadá na 15 a sotva leze. A nebo jsou opravdu pořád venku a sami si přilepšujou tím, co jim chybí :o)
    OPI
    OPI --- ---
    HJURVAJS: no mám to s čím srovnat....znám lidi kteří krmí svoje psy těma sračkama a nedají si to vymluvit a prostě jen vidím že se mají dobře když jsou pořád venku a majitelé se jim 100% věnují....a nemluvím jen o nějakých krátkodobých zkušenostech....
    ale to je fuk, nebudu tu nic rozvíjet ať to zas nevypadá že se jich zastávám...prostě jen můj názor, většina lidí ani nezná složení granulí a kupuje jen proto že je to známá značka a stojí např. 2000
    HJURVAJS
    HJURVAJS --- ---
    OPI: to by mě zajímalo jak je lépe psům který žerou žrádlo z hypermarketu za 150 15kg.. než těm co maj žrádlo za 2000.. těm musí bejt teda opravdu skvěle! :)
    OPI
    OPI --- ---
    HJURVAJS: já myslím že všichni radši urveme od huby sobě než našim zvířatům...
    já měla už asi 10 značek a tohle nám prostě vyhovuje jak finančně tak to vidím i na psovi že mu sedí...a nemyslím si že je to nějaké svinstvo, co teprve lidi co kupujou psům granule v hypermarketech za 150kč 15kg...a jejich psům je kolikrát lépe než některým co mají žrádlo za 2000 ale strádají jinak ale to už je zas na jinou debatu..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HJURVAJS: Ano, a já zmiňuju, že existuje Brit Carnilove, který je nejlevnější ze skupiny grain-free krmiv, takže nemá ani tu rýži. Já krmím Brit Care, ale kukuřici nepovažuju za zločin na psovstvu, jinými slovy nevidím až takový rozdíl mezi rýži a kukuřicí. To už by mi na tom Delikanu víc vadilo, že tam je jen 20% masné složky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam