• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    HJURVAJS
    HJURVAJS --- ---
    OPI: to by mě zajímalo jak je lépe psům který žerou žrádlo z hypermarketu za 150 15kg.. než těm co maj žrádlo za 2000.. těm musí bejt teda opravdu skvěle! :)
    OPI
    OPI --- ---
    HJURVAJS: já myslím že všichni radši urveme od huby sobě než našim zvířatům...
    já měla už asi 10 značek a tohle nám prostě vyhovuje jak finančně tak to vidím i na psovi že mu sedí...a nemyslím si že je to nějaké svinstvo, co teprve lidi co kupujou psům granule v hypermarketech za 150kč 15kg...a jejich psům je kolikrát lépe než některým co mají žrádlo za 2000 ale strádají jinak ale to už je zas na jinou debatu..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HJURVAJS: Ano, a já zmiňuju, že existuje Brit Carnilove, který je nejlevnější ze skupiny grain-free krmiv, takže nemá ani tu rýži. Já krmím Brit Care, ale kukuřici nepovažuju za zločin na psovstvu, jinými slovy nevidím až takový rozdíl mezi rýži a kukuřicí. To už by mi na tom Delikanu víc vadilo, že tam je jen 20% masné složky.
    HJURVAJS
    HJURVAJS --- ---
    TAPINA: tak ještě jednou.. psala jsem Brit care ne Brit carnilove http://www.svetzviratek.cz/psi/krmiva/granulovana-krmiva/?vyrobce=brit ... U těhle granulí si myslím že na to jak jsou levné jsou kvalitní.. Rýže tam je, ano nad tou se nepozastavuji a nic špatného na ní nevidím.. Kukuřice tam dle mého názoru nepatří... Toť vše.. Dál se tu dohadovat nebudu. Je mi to vlastně úplně jedno, já krmím tím, s čím jsem maximálně spokojená. A opravdu mi nevadí si trochu připlatit když se jedná o zdraví mých psů. To radši urvu od huby sobě.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    HJURVAJS: kukuřičný gluten? zajímavé... doteď jsem žila v přesvědčení, že kukuřice je bez lepku
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HJURVAJS: Rýži a kukuřici mají všechna, ale naprosto všechna krmiva, která nejsou grain-free. A ta potom podle toho stojí, i když teď ten Brit Carnilove je i cenově slušný (nicméně pořád stojí kolem 1600,- za 12 kg)
    HJURVAJS
    HJURVAJS --- ---
    TAPINA: Složení: Obiloviny a vedlejší výrobky z obilovin (rýže, kukuřice, kukuřičný glutén) tohle mi stačí.. to už má fakt lepší složení ten brit care.. mimochodem já opravdu nekupuju granule který mají reklamu ve velkoplošných médiích protože to jsou opravdu největší sračky co můžou bejt většinou.. díky za odkaz byl poučný.. tak nějak jsem si to představovala, i když jsem tam čekala i nějakou pšenici.. každopádně vaše volba, neberu vám to já bych tím nekrmila..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HJURVAJS: Složení má kupodivu výrobce na stránkách. http://www.delikanpetfood.com/product/18-chicken-and-rice-15-kg.html On to není až takový humus, když se člověk srovná s tím, že nepoužívají maso, ale moučku (nicméně tu používá aspoň z části skoro každej), a že by tam té živočišné složky teda mohlo být i víc. Obstojné krmivo nemusí stát moc, když nemá reklamu ve velkoplošných médiích, nevozí se přes půl světa a výrobce nefinancuje výzkum klinických diet.
    HJURVAJS
    HJURVAJS --- ---
    Fildelin: přesně jak píše TAPINA, Brit care je nesrovnatelně lepší a na to jak je levnej tak je i poměrně kvalitní..
    HJURVAJS
    HJURVAJS --- ---
    OPI: je vůbec někde na internetu složení toho delikanu? docela by mě zajímalo z čeho jsou složený granule který stojej 700 za 15,-Kg.. Dokonce jsem je viděla někde za 500,- To asi bude pěknej humus, samý obilí nejspíš.. Ono ne vždy se na psovi hned projeví že je to srajda.. Každopádně těm granulím možná křivdim,ale přijde mi divný už to že se mi nikde nepodařilo najít složení..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FILDELIN: Brit Care už by byl moc drahej? Rozdíl v kvalitě je podstatně větší, než rozdíl v ceně.
    OPI
    OPI --- ---
    FILDELIN:
    tak není to superprémiovka ale jen prémiovka...my máme tyhle, moc jsem jim ze začátku nevěřila ale teď už je máme asi 4 měsíce a pes je po nich krásně lesklý, chutnají mu a nemá vůbec srajdu...a cenově jsou taky vpohodě
    DELIKAN dog SUPRA ADULT MAXI - Delikan supra - Granule pro psy - Psi - Krmení pro psy, kočky, hlodavce, ptáky i ryby - KRMENI.cz
    http://krmeni.cz/produkt/delikan-dog-supra-adult-maxi/kategorie/delikan-supra-299
    FILDELIN
    FILDELIN --- ---
    Co si myslíte o tomhle krmivu? http://www.jamservis.cz/eshop/pro-psy/granule/brit/brit-adult-large-breed-15-kg . Popřípadě doporučíte jiné v podobné či málo vyšší cenové skupině? Dík
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    LOVETHIEF: tady je k tomu stručnej, ale výstižnej článeček
    Valley Veterinary Hospital - Dehydration vs. Water Toxicity
    http://www.valleyvet.net/dehydration-vs-water-toxicity.html
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    ZMYJKA: o ty otrave vodou se rozepis, prosim prosim...
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    TAPINA: já svého času viděla výsledky nějakých pokusů na zvířatech (dělaných samozřejmě kvůli lidem) a zrovna u THC je smrtelná dávka i pro zvířata neskutečně vysoká, takže šance že to spolyká prakticky neexistuje (bylo to na psech a potkanech), to už je mnohem snazší otrava vodou (což je třeba záležitost, kterou v ČR moc lidí nezná, ale tady v horkých krajích se o tom docela mluví).
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    IRINASH: mno a právě proto se při jakékoliv intoxikaci dávají kapačky, aby tělo mělo větší šanci to bez problému vyloučit.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    IRINASH: No jo, ale že nezemřel člověk, to ještě neznamená, že nemůže zemřít pes. Ten může zemřít i na předávkování čokoládou. A je fakt, že o tomhle moc studií asi není, co to vlastně se psy dělá. Musela bych hledat, nikdy jsem se s tím nesetkala.
    ISCH
    ISCH --- ---
    HYSTERIA: Po flašce kokosovýho oleje to bylo taky výživný. Pos*anej celej pokoj, na jediným čistým metru sedačky seděl po příchodu z práce pes, vesele vrtěl ocasem a koukal tak "jsem se tu poto... ale ten olej byl tak dobrej!"
    A měla pak docela dobrou srst :D
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    ZMYJKA: Díky za rady .) ...ale v ten moment se moc zafixovat nedala... byla,jak z divokých vajec. Doufám,že to na ni nebude mít nějaké trvalé následky po té psychické stránce :/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam