• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    WAMI: nevim mno, je to opravdu uplně to stejné, co rimadyl, akorát rimadyl je ještě navíc ochucený a psi ho žerou velmi ochotně sami jako pamlsek (což je někdy až nežádoucí, už jsem několikrát viděla, že páníčci ač na to byli upozorněni nechali dostupný sáček s léky a psisko jim to zežralo - to je pak samozřejmě průser).
    WAMI
    WAMI --- ---
    CAMELLA: sorry, blbnul mi mobil... Měl by mít podle vadameca nejméně nežádoucích účinků... Nevím, nejsem vet, ale i kdyby to bylo šetrnější jen o trochu, stálo by to za to, dost možná s tím budu bojovat tak 8-10 let (a nechám si svůj optimismus, na střízlivé odhady je ještě brzy )
    WAMI
    WAMI --- ---
    CORNELA: u ní to je komplikované tím, že je epileptik, takže s operacemi a narkózou se musí dost opatrně, šla bych do toho jen v případě jistého výsledku, ale ten mi nikdo nezaručí, osteofyty prostě dorostou znova... :(


    ZMYJKA: naštěstí to u ní vypadá tak, že osteofyty směrují dolů a není tam rotace obratlu, tak snad mícha bude ještě nějakou dobu v pořádku. Bolestivost teď bývá z toho, jestli jsem to správně pochopila, že se jí výrůstky začínají dotýkat a srůstat... Pak se i z klidu
    blbě pohne a bolí ji to...


    CAMELLA: ano, ale prý má ve Fadějevů
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: s tím, že co vím, tak zátěž na játra je uplně stejná u rimadylu i trocoxilu, jde jen o to, že rimadyl působí jen 24hodin, zatímco trocoxil mesíc, tj. pokud by se něco začalo podělávat, tak trocoxil jak podáš, tak prostě máš smůlu, zatímco rimadyl holt přestaneš dávat a za 24h je pryč.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    WAMI: norocarp je generikum rimadylu.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    CORNELA: myslíš že by fůze obratlů na tohle měla smysl? Měla jsem dojem že problém je rozvoj kostních výrůstků které tlačí na míchu (a jejich odstranění je vždycky dočasné, narostou znovu - to je asi důvod proč se moc nedělá dekomprese), problém není nestabilita páteře, ne? Ale nejsem chirurg ani vet, tak nevím.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    WAMI: spíš sem si říkala že by to možná mohlo podpořit ochabující svalstvo až začnou obratle utlačovat nervy, no - dědek trpěl na cauda equina syndrome a kdybych tenkrát měla možnost mu něco takového na zadky pořídit, myslím že by mu to mohlo zlepšit kvalitu života - vyloženě mu mizelo svalstvo na zadních... Ale popravdě nevím, jen mě to napadlo.
    WAMI
    WAMI --- ---
    ZMYJKA: na páteř si to moc představit neumím, musel by to být vyloženě "exoskelet"...

    trocoxil mi právě byl nedoporučen kvůli velké zátěži na játra...

    Mám dva tipy na léky proti bolesti s minimy nežádoucích účinků - Keetofen a Norocarp... pozjišťuju si o nich co nejvíc a uvidím...
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    WAMI: Trocoxil. Ale zátěž na játra to samozřejmě je :(

    Jinak vůbec netuším, jestli je to nějak aplikovatelné pro vás, ale kamarádka má od těhle výrobců:
    Shoulder Stabilization System | DogLeggs Therapeutic and Rehabilitative Products
    http://www.dogleggs.com/shoulder/
    ten "postroj" na lokty - jejímu psovi se tam dělaly kostní výrůstky - v kloubu - a chválí si, jak to trvalé tlakové působení pomáhá (pes to nosí prakticky kdykoliv je v klidu). Nemám nejmenší tušení, jestli je něco podobného aplikovatelné na páteř, ale třeba by nějaké kompresní působení udělané na míru (třeba po konzultaci s maséry - chiropraktiky a pod.) mohlo obecně psici pomoct - co se svalového tonu týče třeba, nebo i ke zmírnění bolestí.
    WAMI
    WAMI --- ---
    Nějaké zkušenosti, nápady na léky tlumící bolest u psů, podávané dlouhodobě? Vím, že tu prošly nějaké varianty Rimadylu, ale nezapsala jsem si to :(
    Ideálně co nejméně likvidacni pro další orgány...
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    HJURVAJS: ona tam nemusí mít v srsti viditelné bílé skvrny - jakmile má pes gen pro skvrnitost, tak se prostě tahle ztráta pigmentace hlavně na tlapkách a na hrudní kosti a špičce ocasu může objevovat - ale taky to může být něco jiného, samozřejmě.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    ZMYJKA: jinak slabý šelest není důvod něco řešit, jen by se to prostě mělo průběžně sledovat a hlídat psici ve vedrech a tak - ale to platí i obecně, hlavně jak pes stárne. Dělali jsme asi před rokem i sono a měla ho čisté, takže mě ten kanaďan dost překvapil, když se zeptal, jestli vím, že má slabý šelest - říkala sem mu, že jeden vet mi to taky před dvěma rokama říkal ale od té doby nikdo nic nenašel (a to jsme to zkoušeli, ne že ne) no a on mi právě řekl, že jak je to zachytitelné jen na jednom místě a v jeden okamžik srdeční akce, tak je strašně snadné to nenajít - takže klidně ti ho může další vet vyloučit a přitom tam slabý šelest být může.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    JULYZ: mně vet řekl u Ovce, že má šelest, ale pak to další dva roky nikdo nepotvrdil až teď v Izraeli kanadský vet říkal že jo, ale že je to slyšet jen v určitém konkrétním okamžiku na konkrétním místě, takže je to hodně špatně nalezitelné - takže ho klidně mohla mít dýl a jestli je slabý, tak to až teď zachytili.
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    MAGDALENA: ja to asi hrotiť nebudem. nepozorujem žiadne zmeny na nej, že by sa zadychčiavala alebo mala menej energie, nič. v blízkej dobe idem ešte na dve preočkovania, tak ju nechám každý krát vyšetriť a uvidí sa.
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    JULYZ: Ja bych pro klid zkusila dalsi vysetreni, nechapu to. Kdybys byla v Praze tak AA Vet a Najman.
    INXS
    INXS --- ---
    Mno vcera byl uplne dobrej. Pockam jestli se to bude opakovat a zavedu doma prasatko.. a soupni jo ma kastraci a uvidime
    Diky
    INXS
    INXS --- ---
    Randal :(
    INXS
    INXS --- ---
    Kolik stoji vysetreni mozku?
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    MAGDALENA: presne tak. veterinár rovnaký iba adresou, dnes ju prezerala iná pani.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    INXS: :( Nechci strasit, ale znama mela dogu a s podobnyma priznakama. Slo o nador na mozku. Fena byla casem opravdu nebezpecna svemu okoli, nevypocitatelna. Drzim palce, at nejaky rozbory krve a tak ukazou nejakou banalitu nebo to samo odezni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam