• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    GIO
    GIO --- ---
    dekuji moc!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Frontline lze, je třeba přepočítat velikost. Kočičí pipeta má 0,4 ml, pipeta pro malé psy (0,67) se dá použít u velkých koček nad 5 kg. Větší by se musela rozdělit na adekvátní díly.
    GIO
    GIO --- ---
    veterinarky a spol. prosi muzete mi poradit? tata ma doma frontline po psovi, ktery umrel a zvazuje zda lze aplikovat na kocoura,... lze?

    "Jedná se o Frontline Combo pro psy, výrobce Merial - Francie, účinné látky fipronilum 10%, a metoprenum 9%. Čísla registrace 96/029/03-C a 96/034/03-S."

    diky moc
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    Máte tu někdo zkušenost s pojištěním mláďat ?)?
    GRISS
    GRISS --- ---
    nemáte někdo reference na tuto kliniku v Letohradské http://www.livet.cz/ ? Mám jí za barákem, tak by bylo fajn, o ní něco vědět:) Popřípadě jiné doporučení na veterinu v okoli Letné. Zatím žádný problém neřeším, ale je fajn vědět, kam jít. dík
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VALENTINA: Je tady potkaní klub, tam snad někdo bude [ Potkal potkan potkana ]
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    Nemáte někdo kontakt na chovatele potkanů?Zítra jdeme utratit naši potkanku, nádor už je tak velký, že nemůže skoro chodit, nechci už jí víc trápit. Ovšem pro děti to bude zlé, tak chci co nejdřív pořídit nového potkana-nejradši bych dvě samičky.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    MUI: my jsme u kočky (která byla na kortikoidech - zvyšují chuť k jídlu) krmili přesnou denní dávku (podle váhy) a nedostávala nic navíc a po vysazení těch léků se to upravilo do celkem normální kočičí žravosti .. na kňourání mezi jídly hodně zabralo koupit misku s časovaným dávkováním - jak u toho nebyl člověk, který by to nasypával, tak si po týdnu odvykla řvát a vypadá to na spokojenost na obou stranách

    otázka: je normální, aby kočka (bez nadváhy, čistě domácí, sama, alergička, 1 rok) občas chrápala? přijde mi, že co jsme začali topit, tak začala sem tam (jednou, dvakrát denně) pšíkat a občas když mi usne na polštáři, tak je slyšet jak sípá ve spaní :-/ jinak je v pohodě (možná častěji spí) ale hraje si a má zájem, tak nevím jak moc akutně to mám řešit
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    CORNELA: díky :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MUI: čurá normálně? Zkuste odebrat moč a nechat zkontrolovat, někdy to nadměrné olizování břicha bývá reakce na chronické problemy s moč.měchýřem...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    OPI: Zdravé to může i vyhovovat, ale když má nějaký problém a potřebuje hubnout, tak nesmí hladovět. Kočka obecně nesmí hladovět, pro ně je přirozené chodit si zobat často po troškách. Psi jsou šelmy, které strhnou velkou kořist, smečka ji spořádá a pak celý den leží a nemůžou se přecpáním hnout. Kočka loví drobotinu (myš je největší, většinou spíš pavouky, žížaly a brouky) a jí často po malých porcích.
    OPI
    OPI --- ---
    MUI: a jaké má granule? není to tím že má nějaké levné nevhodné?
    OPI
    OPI --- ---
    TAPINA: fakt? moje taky žere 2x denně
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MUI: Podle mě by kočka teda měla žrát častěji, než 1x za 12 hodin.
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    KUURA: Ten řapík je právě fajn, že pomáhá ránu "od spoda" (z vnitřku rány) zatahovat, takže pomáhá hojení, tak aby se předešlo zánětu. Aloe vera taky pomáhá zatahovat rány, ale nevím, z které strany se to hojí, problém je, aby se tam neudělala kapsa s nečistotou.
    Každopádně oba moji psi si nechali pokousat houby, na psovi, i když to měl hluboký, to nepoznáš, na fenky čumáku je to po delším zkoumání vidět, ale tý se to stihlo zanítit, musela jsem jí strhávat strupy.
    KUURA
    KUURA --- ---
    WESSNA: My jsme mu to čistili, na zánět to nevypadá, akorát se to hují pomalu no. A bude mít ošklivý jizvy:(
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    KUURA: Kvůli případným zánětům vyplachuju takové rány řapíkovým odvarem, u něj nevadí když to dopucuje jazykem.
    KUURA
    KUURA --- ---
    KAMPA: Tak jo:) díky:)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Kuura - no muj pes ma porezanou tlapu a taky se mu to dvakrat nehoji, pac si to furt lize, ale ja uz to ani neresim...ono si s tim telo poradi :) u ty tlapky to dezinfikuju, cumak bych proste asi nechala byt.
    KUURA
    KUURA --- ---
    KAMPA: on si to porad olizuje, takze se to moc nehoji...je to blbec
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam