• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CORNELA: Zase pindáš pičoviny, s prominutím. Myelografii dělá běžně každá klinika, která je na takové úrovni, že operuje páteře. MRI mají v celé republice na Jaggy a u Vepřeka v Mimoni.
    https://www.google.cz/#q=veterin%C3%A1rn%C3%AD+myelografie

    A ano, často se komprese míchy řeší konzervativně.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    CORNELA: No, tak potom mame asi superhypervybavenyho veterinare na mistni klinice v prdelakove, jinak si ty snimky neumim vysvetlit a asi rentgenoval :D jiny psy...ja hovorim o vlastnich zkusenostech, ty o tom co te naucili ve skole, slecna si z toho muze vybrat co je ji blizsi. Veterinare jsem doporucila:)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    CORNELA: Tak uprimne predpokladam, ze kdo ma technologii, tak provede to cemu ty rikas perimyelografie a chovateli rekne proste rentgen protoze je zbytecny machrovat s terminama technikama a postupama, neb lidi to vetsinou nezajima . Obrazek z googlu jsem stahla protoze je to tam videt a byla jsem lina. Nicmene jelikoz jezevciky chovame uz pres 25let a cas od casu nam nejaky ochrnul, mame takovych obrazku doma celkem dost. Podle veterinare to byl pokazdy rentgen a kontrastnima latkama nas neobtezoval: a stejne tak myslim, ze tady slo o to poradit co s ochrnutym jezevcikem a ne o to co bylo/ nebylo videt na rentgenu nebo spis na tom co doktor nazval rentgenem

    Ad ochrnuty jezevcik-nikdy jsme to nenechavali operovat, nebot udajne ta operace nemusi mit stoprocentni vysledek. Vzdycky se nam podarilo psa rozchodit systemem cviceni a masazi vetsinou do dvou mesicu . Chtelo to hodne trpelivosti a pece,ale slo to a celkem dobre. Radil nam s tim doktor Bohumil Broz, ma ordinaci v Sazave, leta chova jezevciky a specializuje se na ne.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Jen tak mimochodem, teď mám dítě v "očkovacím" věku a kdykoli mu chci nechat píchnout něco nad rámec hrazený pojišťovnou, tak tahám z peněženky okolo tisícovky za jednu dávku. Tak já fakt nevím, co je pořád s těma veterinárníma cenama v nepořádku, fakt ne.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PONCIK: No, to lidi někdy doufají, že když nebudou chtít doklad, tak to bude levnější. Ale nevím, jak bych toho tak asi měla dosáhnout. Já z těch peněz potřebuju platit náklady, nebudu je nechávat nepřiznané a platit náklad ze svého, proboha.
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    LA_PIOVRA: Nevím, nechám se poučit .).
    TAPINA: Častokrát se mi u živnostníků stalo, že když jsem doklad nechtěl, tak 5 - 10% odpustili .).
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    PONCIK: netusim, cim se zivis, ale kolik myslis, ze tak cca jde Herr MVDr. do kapsy?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ... a pokud jsi připraven a ochoten poslat dál každý měsíc 70 - 80 % (podle nákladnosti nájmu a počtu zaměstnanců) svého příjmu, tak jdi vesele veterinu studovat, to se dá v každém věku ;o)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PONCIK: Doklad sis mohl vyžádat, on je v reálu mezi vydaným a nevydaným dokladem rozdíl jednoho nepotištěného listu papíru, ačkoliv si lidi obvykle myslí něco jiného.
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    Tak včera mně spadla čelist, servis dvou koťat - 1. očkování proti 3 kočičím chorobám na vet. klinice v Chomutově - 900 kč. a to bez daňovýho dokladu, kterej mi je stejně na dvě věci (. Proč jsem se líp neučil a nejsem veterinář (::).
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    CORNELA: Ehm

    BOYLER
    BOYLER --- ---
    TEEAK: za návštěvu nic nedáš...budeš mít alespoň klid na duši,)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    co mám dělat s kočičím slzícím okem? viditelného tam nic nemá, ale "brečí a brečí" (čirá tekutina, jakože slzy). bohužel netuším, co se jí stalo (nebyla jsem doma) jinak se nechová nijak nezvykle .. do rána asi nic nevymyslíme ale pokud by se nic nelepšilo, mám běžet na veterinu a nebo stačí proplachovat pár dní borovou vodou a pak případně běžet na veterinu :-)
    WENDIGO
    WENDIGO --- ---
    Muzete nekdo doporucit v nejake rozumne dojezdove vzdalenosti od Hornich Pocernic (Praha 20, 14, 9, 21) dobrou veterinu s rozumnymi cenami na takove ty bezne zalezitosti jako prohlidky, ockovani atd.
    INXS
    INXS --- ---
    INXS: podezreni na spatnou vakcinu. Kortokoidni steroidy pigarem a atn v tabletach. Pokud nezabere pristi tejden ct hlavy
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    Poradíte nějaký tip proti tvoření nekroz po vpichu (potkan)?
    Zatím na radu sestřičky z Kolmé masíruji místa po vpichu alpou, co dalšího ještě můžu udělat?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CIBL: páteřníky dělá skvěle MVDr. Ošmera z IVETU. http://ivet.cz/index.php?Odkaz=4
    I cenově to nebyva tak hrozné, rozhodně oproti třeba jaggyně, kde jsou také skvělí, ale ceny mají hodně vysoké.
    CIBL
    CIBL --- ---
    Zdravím, prosím o urgentní radu. Pes (jezevčík) nám ochrnul na dolní končetiny, na rengenu dle vyjádření veterináře "to vypadá na vyhřezlou ploténku". Doporučujete operaci, alternativní léčbu, či eutanazii (pes je 4 roky starý) ? Ale hlavně - kde v Praze nám psa cenově přijatelně odoperují a nenatáhnou nás? Dík
    ZLAJA
    ZLAJA --- ---
    ZLAJA: Tak jsem pockala a zmizelo to samo:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam