• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    SISTA
    SISTA --- ---
    INXS: tyvole:( o jakou konkretni vakcinu se melo jednat?
    INXS
    INXS --- ---
    INXS: podezření na zánět mozkovejch blan ze špatný vakcíny. nasazeny dvoje širokospektrá atb plus kortikoidní sterodidy. Dohromady 8 prášků denně, slušnej kokteilek. Snad pomůže
    GIO
    GIO --- ---
    chovali, mui, chovali...,)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TEEAK: do rána se zlepšila, nicméně v sobotu jsme pro jistotu vykapali "borovou" a je to v cajku, už nemá ani ospalky
    BOYLER: dík za radu, nakonec jsme to zvládli z pohodlí domova (u nás každá druhá návštěva veteriny je hodně drahá, neb nikdo nikdy neví, na co Bianca zrovna hodí akutně sebedestruktivní alergickou reakci :-) už si z toho pomalu začínáme doma dělat legraci)
    GIO
    GIO --- ---
    LANTHAL: ja sem nechodim? no nevim.)

    ja myslim, ze je velkym prinosem, kdyz se tu k problemum vyjadruji veterinari, ale i normalni lidi se svymi zkusenostmi. snad nikdo neni takovy troglodyt, aby dloubal oko lzici, protoze mu to napsal nekdo na netu, ostatne nic na netu by clovek nemel brat cela ultimatne ze ..... tohle auditko ma primarne radit, to ano, ale vzdy je dulezite, aby clovek pouzival vlastni mozek a zhodnotil situaci, kterou mu na netu ani vet nedovede poradne odiagnostikovat, kdyz pacienta nevidi a samozrejme vaznejsi veci resil normalne v ordinaci, ze.
    nebo se tady setkal se zkusenostmi pri lecbe vaznejsiho problemu od jinych lidi se stejnymi zkusenostmi, aniz by absentoval tu navstevu veterinare.. atd atd...

    a k tomu vsemu fakt neni nutny, aby majitelem diskuze byl vet.. nebo jo?.))
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Zdravím, máte někdo zkušenost, nebo slyšel jste někdo o tom, že pes, který je ochrnutý (pravděpodobně v souvislosti s dermoid sinus) by operaci přežil a pak začal třeba i chodit?
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    TAPINA: aha, tak tudy cesta asi taky nevede ... díky

    ELFIN: zrovna dneska večer mi o tom jedna ženská říkala, jen si nemohla vzpomenout na název, takže dík za info, kouknu na to ... rozprašovač by asi šel přežít (líp než koupel)
    ELFIN
    ELFIN --- ---
    LANTHAL: já teď tu plíseň léčila přípravkem Ecosin, chytrá houba. Dalo se to aplikovat rozstřikovačem(tableta rozpustná ve vodě) nebo jako koupel. Ale koupala jsem na doporučení doktorky častěji, než bylo v letáku a teda max spokojenost. už po prvních dvou aplikacích bylo vydět zlepšení
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LANTHAL: Ony ty celoplošná antimykotika jsou docela zátěž na játra a mají se k nim dělat průběžně jaterní testy. Nevím, jestli by to pro tebe nebyla neúměrná zátěž organizační i finanční.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    Ale ještě k tématu - máte někdo zkušenosti s Itrafungolem?
    Občas mi nějaké (depozitní) zvíře přijde do karantény plesnivé. K očkování biofelem M mám rezervovaný vztah (navíc nikdy nevim, jestli je zvíře jinak zdravé, tak nechci další zátěž), koupat v šampónu taky nechci (většinou je nově příchozí zvíře vyděšený a pokud mě při vykoupání nezabije, tak mě aspoň bude dlouhou dobu nenávidět, a to je to poslední, co potřebuju). Takže aktuálním řešením jsou pro mě lokální masti ... ale s něčím celoplošnějším bych asi byla spokojenější..
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    Škoda, že to neprošlo, já bych ho uvítala :)
    Ten první názor přišel od CORNELY, ten se nepočítá, a ten druhý od člověka evidentně neznalého, kterému by se imho dalo celkem jednoduše vysvětlit, že založení karty pro dvě nová zvířata, jejich vstupní prohlídka a vakcinace prostě něco stojí. Za 450,- pro jedno může být ještě rád, je to celkem standarní cena (na Prahu nebo větší kliniky ještě podprůměrná).
    Nenech se znechutit :) myslim, že GIO by ti tenhle klub i vklidu přenechala, stejně už sem moc nechodí ...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LANTHAL: Víš, co je vtipný? Když jsem přišla jako nováček na Nyx, tak jsem tady chtěla založit odbornou veterinární poradnu (přišla jsem z jiného webu, kde jsem ji měla), jenže to neprošlo, protože by byla duplicitní k nějakému klubu, který už dávno neexistuje a nahradil ho tenhle. A s postupem času člověk to nadšení fakt ztrácí. Zvlášť, když se během jednoho odpoledne dočte, že kdo nemá diagnostický přístroj za 20 milionů, ten by se radši neměl pouštět do žádného léčení, a zároveň že očkování kočky za 450 Kč je nehorázný vejvar :D
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    TAPINA: podle mého není "problémem" tohoto klubu CORNELA (ta šíří svou moudrost, víru a jedinou pravdu napříč celým nyxem, a kdo jí nemá v ignore, je buď na nyxu novej nebo se už se za ta léta naučil její příspěvky prostě přeskakovat, protože jsou furt na jedno brdo:), ale to, že ho nemoderuje žádný odborník (i když je svým založením velmi odborné), a každej si tu může psát rady, jaký chce ...
    Občas, když otevřu nyx a vidím tu víc příspěvků, trochu se bojím, že někdo při problému typu "mému psovi slzí oko" poradí "vydloubni mu ho lžící", a prostě to projde, protože nikdo rozumnej na to nestihl nebo nechtěl zareagovat.
    Je mi jasný, že se ti asi nechce mít internetovou zoo poradnu zdarma a rychle, ale pak se nedá dělat nic jinýho, než se smířit s tím, že tady každej může plácat blbosti, jaký se mu zachce (a to včetně CORNELY).
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Jestli by nebylo na čase tenhle klub přejmenovat ze ZOO a vet poradny na Přijďte si poslechnout, jak vám humánní lékař odpoví na věci, na které jste se neptali.
    Jsem tady z toho poslední dobou celkem znechucená. Existuje ignore list, ale člověk stejně vidí ty odpovědi a stejně ten facepalm několikrát do týdne udělá.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CORNELA: Myelografii skutečně udělají v každé prdeli světa (protože přinejmenším v každém okresním městě je na to vybavená klinika. I když třeba neoperují a někam posílají. Posílat do Prahy nebo do Mimoně není daleko, ale jaksi, ehm... ono prostě není časově možné, aby veškeré páteřníky z celé republiky řešily 2 (slovy DVĚ!) pracoviště (které navíc neřeší od rána do večera jen páteře, že). Ty kliniky v prdelích světa mají takových pacientů několik týdně.
    Ještě dvě informace, než půjdeš zpátky na ignore:
    1) Na MRI je taky nutná celková anestezie, stejně jako na myelografii
    2) Konzervativní terapie neznamená "necháme to bejt, vono to nevadí", to znamená terapii, která je konzervativní. Což bys ovšem mohla vědět.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CORNELA: Zase pindáš pičoviny, s prominutím. Myelografii dělá běžně každá klinika, která je na takové úrovni, že operuje páteře. MRI mají v celé republice na Jaggy a u Vepřeka v Mimoni.
    https://www.google.cz/#q=veterin%C3%A1rn%C3%AD+myelografie

    A ano, často se komprese míchy řeší konzervativně.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    CORNELA: No, tak potom mame asi superhypervybavenyho veterinare na mistni klinice v prdelakove, jinak si ty snimky neumim vysvetlit a asi rentgenoval :D jiny psy...ja hovorim o vlastnich zkusenostech, ty o tom co te naucili ve skole, slecna si z toho muze vybrat co je ji blizsi. Veterinare jsem doporucila:)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    CORNELA: Tak uprimne predpokladam, ze kdo ma technologii, tak provede to cemu ty rikas perimyelografie a chovateli rekne proste rentgen protoze je zbytecny machrovat s terminama technikama a postupama, neb lidi to vetsinou nezajima . Obrazek z googlu jsem stahla protoze je to tam videt a byla jsem lina. Nicmene jelikoz jezevciky chovame uz pres 25let a cas od casu nam nejaky ochrnul, mame takovych obrazku doma celkem dost. Podle veterinare to byl pokazdy rentgen a kontrastnima latkama nas neobtezoval: a stejne tak myslim, ze tady slo o to poradit co s ochrnutym jezevcikem a ne o to co bylo/ nebylo videt na rentgenu nebo spis na tom co doktor nazval rentgenem

    Ad ochrnuty jezevcik-nikdy jsme to nenechavali operovat, nebot udajne ta operace nemusi mit stoprocentni vysledek. Vzdycky se nam podarilo psa rozchodit systemem cviceni a masazi vetsinou do dvou mesicu . Chtelo to hodne trpelivosti a pece,ale slo to a celkem dobre. Radil nam s tim doktor Bohumil Broz, ma ordinaci v Sazave, leta chova jezevciky a specializuje se na ne.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Jen tak mimochodem, teď mám dítě v "očkovacím" věku a kdykoli mu chci nechat píchnout něco nad rámec hrazený pojišťovnou, tak tahám z peněženky okolo tisícovky za jednu dávku. Tak já fakt nevím, co je pořád s těma veterinárníma cenama v nepořádku, fakt ne.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PONCIK: No, to lidi někdy doufají, že když nebudou chtít doklad, tak to bude levnější. Ale nevím, jak bych toho tak asi měla dosáhnout. Já z těch peněz potřebuju platit náklady, nebudu je nechávat nepřiznané a platit náklad ze svého, proboha.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam