• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    VERCA_ZABA: babiččini sousedi mají psa, který se celý život krmí jen pečivem rozmáčeným v mlíce a zbytkama. Je uvázanej celej život na dvoumetrovým řetežu. je mu 14, až na to, že nemá žádný zuby, tak je v dobrý kondici...
    M2 se teda na to kouká dost nelibě, ale holt vesnická mentalita:(
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    KAMPA: otázka je, jak dlouho ten pes bude žít..
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    hele jenom taková vsuvka - jak jsme se tu onehdá bavili o ruzný kvalitě krmení pro psy /kočky.../, tak jsem byla na chalupě a vezla jednu babičku v autě a babi mi říká, že má hrozně zmlsanýho psa a já se jí pak ptala, čím psa krmí a ona že šlupkama od brambor a namočeným chlebem ve vodě :/
    ale pes je krásnej vlčák, nevypadá nějak, že by trpěl, ale v tom případě se můj čokl má teda jak král...
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    TEEAK: on i tohle byl ortoped....
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    IM_MORTAL: hele já bych asi shromáždila všechny předchozí zprávy a vyrazila rovnou za ortopedem - ten ti spíš poradí co dělat
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    TEEAK: no právě ani veterinář nebyl schopnej říct co bylo dřív. jeden den pajdá a druhej už to má oteklý a zhnisaný - jsou tam dvě věci, těžko říct která je příčina a která následek...ale s chovatelkou už sem mluvila, vzhledem k tomu, jak nespolehlivej se mi ten doktor zdál, tak sem zatim na ní neútočila, přeci jenom i kdyby to bylo genetický, vědět to nemohla, jindy se jí to neobjevilo. ve čtvrtek jedu do brodu za musilem, tak uvidíme
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    IM_MORTAL: hele a co bylo dřív (zánět, nebo ty kloubní problémy)? protože jestli jste si ho brali s úmyslem vystavovat a on má nějakou fyzickou vadu, kvůli které má další zdravotní potíže (což teda popravdě netuším, jestli vaše situace do toho spadá - to chce dohledat) tak bych se spíš než na veterináře obracela na chovku, ze které ho máte .. a požadovala vysvětlení/reklamaci/odškodnění spíš od nich .. i když si uvědomuju, že to pesanovi nepomůže (ale aspoň se vám část peněz vrátí a budete je moci použít na veterinární výdaje)
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    LA_PIOVRA: podobný názory jsem bohužel na netu našla taky, veterináři jsou očividně nenapadnutelný, ptž to neni exaktní věda...hezký.
    hele asi to bude znít blbě, ale i kdyby na tu nohu nakonec chodit nemohl, tak bych to překousla, ono ani teď mu to tak extra nevadí, občas kulhá, ale když chce blbnout, tak blbne. občas ho to asi bolí, tak když ho to nebude bolet a pajdat bude, já se neposeru. počítali sme s výstavama a já nevim čim všim, ale obejdu se bez toho. ale jak prostě může někdo říct, že poškození je tak rozsáhlý že ani operace mu vlastně nepomůže a to že tam člověk chodí průměrně co tři dny na kontroly a nikdo na to nepřijde?
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    LANTHAL: nebere (už delší dobu) taky mi to přijde divné, proto se ptám jak poznat nachlazení .. díky za radu, půjdeme na návštěvy :-)
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    TEEAK: pokud bere kortikoidy, tak bývá častější pití a čůrání spojeno s tím ... pokud už je nebere, tak mi to tedy přijde hodně a poradila bych se s vetem, možná má nějaký zánět na močáku
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    IM_MORTAL: ad. zaloba.
    Pokud ti jde o nahradu skody (predpokladam), tak bys musela prokazat primou pricinnou souvislost mezi (ne)konanim zalovaneho a vzniklou skodou. Tuto skodu bys musela exaktne a presvedcive prokazat jak co do pricinne souvislosti tak co do jeji vyse vctne metodiky stanoveni.
    Ergo: nedavam tomu takrka zadnou sanci. Pochybnosti a nezname pri stanoveni diagnozy, znalecky posudky, co budou psat jiny veterinari, rozdilny pohledy na vec, obtiznost vycisleni skody a tak dale. Pravdepodobne bys skoncila za tri ctyri roky s nejakym rozsudkem a znechucena. Coz si i ted a je netravila si leta rozcilovanim se a rvanim si vlasu.
    Pokud chces dotycnou veterinu poskodit materialne, hledas nejakou stisfakci atd, mas siroky spektrum moznosti od toho, ze jim budes delat "reklamu" az po veci za hranou typu nejaky pekne vytuneny udani na FU.

    Chapu tvuj smutek a pocit bezmoci, tuplem u pejska, co ma zivot pred sebou a vim, ze nereknu to, co chces slyset, ale videl jsem psa, co zil v zasade plnohodnotnej zivot a mel jen dve nohy, jednu predni a jednu zadni.
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    Poradte, prosim, zacatkem listopadu nam z niceho nic zacalo trimesicni stene anglickyho bulteriera kulhat, u veta prvni den nic nenasli, druhej den, kdyz mu zadni prava otekla jako blazen, diagnostikovali zanet, ten lecili cca 2 tydny, otok (kloubu paty) ustoupil, ale porad byl videt, pejsek porad kulhal, po posledni prohlidce minuly tyden nam veterinar volal, ze konzultoval s ortopedem, at pry radsi prijdeme osobne. Vcera nam ortoped rekl, ze stene ma rozsahlou osteochondrozu, jediny reseni je operac a i tak je prakticky nulova sance ze bude chodit. Krom toho ze doktor byl arogantni a mluvil s nama jak s idiotama, tak nejdriv rekl, ze prvni byla osteochondroza a ta pak zpusobila zanet, po odberu vzorku (s tim ze tam je porad hnis) tvrdil presnej opak. Zpravu i s rentgeny budeme posilat i jinam, ale jde mi o dve veci - mate s tim nekdo zkusenost (jak s tim stavem, tak s operaci-asanace kosti vs. Kloubni stepy)? A za druhe - pokud je rozsah postizeni tak velky, jak je mozne ze si ho na klinice ani jeden ze 4 doktoru u kterejch sme byli nevsiml? Mame nejakou sanci s zalobou? Omlouvam se za dlouhy proslov, ale sem silene nastvana.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TEEAK: ona se totiž chová nestandartně od té doby, co měla svůj "incident" s očkováním .. myslela jsem si, že je to následek těch všech kortikoidů a diazepamu, co do byl napíchán, aby se zastavila ta epileptická reakce .. ale několik věcí se prostě změnilo a už se nevrátilo do původního stavu, tak vlastně ani nemůžu posoudit, jestli se chová "normálně" a nebo ne :-/
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    LANTHAL: podezření už je jistota .. na dřevité byla učená od malička a jiné nikdy ani neviděla (ale zkusit to můžu). jestli jí chybí kočičí společnost, tak to má sakra velkou smůlu, protože s jejími imunitními problémy druhou kočku prostě nemůžem dovolit (ani veterinář mi to nedoporučil) .. a že chodí čůrat šest až osmkrát denně je běžný?
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    TEEAK: nevidím to na nastydnutí ... vůbec nevidím na jejím chování nic nemocnýho
    To podezření je jistota nebo co to znamená? Čůrá někde jinde nebo ne? Pokud žere, pije, kadí jako normálně a není nějak evidentně unavenější/apatická, tak to asi nebude nemocí.
    Je to mladá kočka, jestli nadává, tak jí asi chybí kočičí společnost ...
    Jestli čůrá jinde, zkusila bych jako první věc vyměnit stelivo, některý kočky to dřevitý moc nemusí ...
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    možná trochu debilní dotaz, ale jak poznám, že je kočka nastydlá? (bytovka, jedináček, vykastrovaná před několika měsíci) zaschlé ospalky jí z očí otírám ráno a večer, z nosu jí neteče, ale mám podezření, že se mi nedávno vydala čůrat jinam než na záchůdek (ten vybírám minimálně dvakrát denně a úplně měním cca po 14 dnech - cats best oko plus). poslední týden taky celkem slušně řve, bez zjevné příčiny, prostě nadává na všechno kolem. pohybu má snad přiměřeně (hraju si s ní s přestávkami tak cca hoďku denně (pětiminutovky dokud není zadýchaná, pak toho necháme)
    .. nicméně všimla jsem si, že pokud je v pokoji otevřená ventilačka, tak tam prostě nechce být / ale k radiátorům se taky nehrne i když sálají teplem .. co s ní?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    INXS: A ono tam je co proplachovat a mazat? Pokud ano, tak problém je TO. Jestli kůže vypadá normálně, tak s největší pravděpodobností anální žlázky.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Nebo anální žlázky, u těch si taky často hryžou ocas.
    INXS
    INXS --- ---
    holka to začla proplachovat betadine a mazat framykoinem, prej to zabírá a lepší se, ale pes má stále tendenci si to kousa¨t
    HJURVAJS
    HJURVAJS --- ---
    to může bejt spousta věcí..od alergie až po nějaký parazity...
    INXS
    INXS --- ---
    když si pes kouše vocas co to může bejt?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam