• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    LOJZA: taky jsem amatérismus neviděla a fakt jsem se snažila si je ohlídat, ale co už. Tak držím palce, ať dopadnete líp.

    LA_PIOVRA: To je pravda, ale o té na Palmovce jsem fakt neslyšela ještě nic dobrého. Ani PetMedic tam nevozí své případy a to i když je to nejbližší klinika...
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Jak to pozoruju, v podstate kazda velka veterina v Praze (Libus, Stodulky, Palmovka, Zahradak...) ma svy zaprisahly vyznavace a odpurce.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    LOJZA: drzim palce, at je cica v poradku
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    LAETATIO: Už jsme tu, rentgen má číča za sebou a zatím v pohodě. Slečna mi přijde fajn, přístup OK, citlivá, komunikuje se zvířátkem... Necítím ve vzduchu žádné napětí nebo amatérismus, takže věřím instinktu, že to bude v pořádku.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    LOJZA: tam ne! málem mi tam zabili kočku a obecně mají snad nejhorší pověst v Praze
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    LOJZA: do Eriky?
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    Díky. Jedeme do non-stop kliniky na Palmovce.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    LOJZA: vzala bych hned, pokud by treba nekde krvacela, tak uz by taky zitra mohlo byt pozde. Ja bych asi jela na VetCentrum do stodulek, ale uz nemam prehled o pohotovostech kolem Hradcansky, jako driv.
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    Ahoj, včera se stala nehoda. Malá, cca půlroční kočka, kterou hlídáme kamarádce, nějak proklouzla na terasu a zřejmě vypadla z pátého patra do vnitrobloku. Našli jsme ji až dnes ráno, schoulenou v listí na dvoře u domu.

    Čumáček má trochu od krve, zuby všechny OK, v tlamičce krev nemá. Zdá se, že může hýbat všema nohama. Když jsme ji přinesli do bytu, pokusila se přeběhnout plovoucí podlahu a rozjížděly se jí do stran zadní nohy. Zvládla i vyskočit cca 30 cm do police skříně. Jinak se hodně napila, o jídlo zájem nemá, a teď leží. Vnitřní víčka zatažená nemá, oči vypadají v pořádku. Na žádný dotyk nereaguje "bolestivě", na tlapky si nechá sáhnout.

    Na první pohled tedy vypadá, jako že z toho vyvázla docela dobře, ale zřejmě bude rozumné vzít ji na prohlídku k veterináři. Doporučili byste nějakou pohotovost v Praze (ideálně Letná a okolí) už dnes, nebo myslíte, že stačí počkat do zítřka?


    Díky za jakékoliv rady.
    GWENDY
    GWENDY --- ---
    SIEGR: no my ji dali konzervu s jehnecim nic jineho nemela, ale mudri tvdi ze z te konzervy to mit nemuze coz se mi nezda
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    MATHEA: trebicsti doktori mi tvrdili, ze Cookie mela delohu krasne malou, vsecko cisty, neprokrveny.... No buhvi na co cumeli.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    LOVETHIEF: no tak huuuf... kazdopadne teda je minimalne divny to, ze kdyz videli na deloze (coz proste museli, at uz videli vajecnik nebo cystu) utvar, ze ho tam nechali a nevzali rovnou i delohu. Ale hlavne, ze uz je cookie v pohode, at se ji uz dari jen a jen dobre. A pojistovna super!:)
    TESSS
    TESSS --- ---
    mam dotaz - pes se mi pred chvilkou poblil - asi neco sezral venku, nevim nevidela jsem to. Ma furt hroznou zizen, vypil 2 misky a ted uz se 3x pocural + byl 3x venku, kde taky cural. To cely behem cca 2 hodin. Jinak se zda byt OK, zral by, krouti ocasem a nevypada, ze by trpel. Mam mu dat vodu? Jet na pohotovost, nebo staci pozorovat a na veterina jit az zitra, aled hlavne, co s tou vodou?
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    Tak uz mame vysledky Cookinciny operace. Prej to, co ji vyoperovali, byly vsecko cysty, az na jedno, coz je hodne divny - cysta primo na deloze byl ve skutecnosti vajecnik!!! Jinak nic nebyla rakovina, takze uleva velika.
    Ovsem upozornili, ze je mozny, ze dal bude produkovat hormony. Tak ji mame pozorovat, jestli o ni jevi zvysenej zajem psi, a kdyby jo, ze se to bude muset lecit.

    Mimochodem, prisel nam i ucet z pojistovny. Misto 1500 euro nakonec budeme platit jenom 114!!!! Cili velka pohoda a fakt se tu vyplati to pojisteni platit.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    WENDIGO: jasně červená není obvykle moc problém - bývá nejčastějc z poškozené sliznice konečníku od hodně tvrdých bobků - pokud k tomu nejsou jiné příznaky (třeba silný průjem) a neopakuje se to a není to přehnané množství, tak bych asi ani neřešila veta - ale samozřejmě jistota je jistota a zas radši jít preventivně než něco prošvihnout.
    WENDIGO
    WENDIGO --- ---
    Kocourovi se dnes obevila krev ve stolici, jasne cervena s takovym hlenem, ne nejake extremni mnozstvi ale znatelne, tvari se naprosto v poradku ale samozrejme zitra vyrazime k veterinari jen pokud by jste nekdo mel tuseni o co by mohlo jit a na co se pripravit.

    A pripadne pokud vite o nejakem dobrem veterinari Praha 9/ Horni pocernice a okoli (Klanovice a tak, kdyz tam pojede MHD tak klidne vyjedu i nekam za Prahu), kdyz nesezenu jinak vezmu ho tady na kliniku ale prijde mi, ze tu maji za prumernou peci hodne premrstene ceny.
    GIO
    GIO --- ---
    MATHEZ: spis množství kakaa je dulezite
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    GIO: mlecna s troskou nugatu, kdyby kocka byla kote napsal bych kote ;) diky za reakci, uz sme to vyresili, volali sme na veterinu a psal sem si s kamaradkou veterinarkou...kocce samozrejme nic neni, chvilku byla lehce hyperaktivni (coz je velmi blizko jejimu normalnimu stavu), musela by toho snist nad dvacet gramu aby to bylo nebezpecny...
    SIEGR
    SIEGR --- ---
    GWENDY: klasicka koprivka, muze to byt alergie na cokoliv od zradla/leku az po kontaktni... Ma jeste nejaky jiny "priznaky"? Svedeni nebo tak?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam