• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    chci se zeptat, moje desetiletá kočka, před třemi lety prokázaná lehká ledvinářka, od té doby žeroucí dietní grancle, mi poslednich pár týdnů začala mnohem víc pít. Jinak je všechno při starým, není nějak extrémně spící, apatická, normálně žere, hraje si, otravná je jako vždycky, jen jí vidím xkrát za den u misky s vodou. Je to známka něčeho, čeho bych se měla obávat? Mám radši zavolat na veterinu a zeptat se nebo to mám nechat být?
    GIO
    GIO --- ---
    ja bych jela.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    VAMPY: zvracel až odpo a teď už zas pil, spíš je divný to nečůrání. ale dík
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    LAMIA: A zvracel i pres noc? Nesezral neco vcera? Pije? Mohla by to byt otrava a pokud ne a nepije a stale cely den zvraci, potrebuje rehydrataci. Ja bych tam zajela
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    Prosím rozumíteli psím nemocem - jsme mimo civilizaci a potřebujem vyhodnotit jestli jet do Prahy na veterinu nebo ne.

    Staford 5let, ráno už nechtěl jíst na procházce jen přidřepával a čůral po kapkách a zvracel jen pěnu.

    Máte tip co to je? Díky
    GIO
    GIO --- ---
    cornela si dalsim (a poslednim) nekonecnym prispevkem vyslouzila read only. stacilo.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TAPINA: chápu tě, ale radost mi to nedělá. corneliny rady jsou pro mě celkem nepoužitelné .. a pokud se odhlásí i další praktikující veterináři (čemuž bych se po tomhle CORNELA: a jinejch podobně "dobrejch radách" ani nedivila) pozbývá pro mě klub smyslu .. neb rady od laiků či doktorů co nejsou veterináři - člověk s nemocným zvířetem nepotřebuje
    .. laika si umím "zahysterčit" sama a nevěřím, že doktor neveterinář je schopen dokonale odhadnout pacienta, kterej mu nic nepoví a místo vděku ho akorát poškrábe/pokouše/zdrhne do přepravky (mám pocit, že ne nadarmo existujou dělení lékařů na specializace do kterých jiné specializace moc nekecají, neb jim tolik nerozumí ..)
    .. je to dost škoda, protože mi tu holky nejednou pomohly a dobře poradily
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    LOVETHIEF: ještě mám podobně děsivou zkušenost s Novovysočanskou (v některých směrech snad ještě horší).
    To, že to člověk nechce číst, je mi jasné, ale zas to může být podnět jet po ukončení té prvotní léčby konzultovat ještě jinam.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    LAETATIO: to je husty, no :-( Ja takhle byla s Cookie, ktera mi doslova malem umrela v taxiku cestou na veterinu, na veterine Lhotka. Kdyz jsem to nekam psala, ze si ji tam nechali, tak mi taky nekdo psal uplny horory o ty veterine, no muzu Ti rict, ze jsem mela pak jeste vetsi chut skocit z okna.
    Nicmene zivot ji tam zachranili, za coz jim budu do smrti vdecna.
    Proste kdyz uz nekdo zvire nekam sveri, tak v tu chvili tak nejak nechce slyset, ze jsou tam totalni jelita a svou "peci" ho zabijou.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    tak já ještě doplním svojí zkušenost s Palmovkou, aby to tu nevyznělo jako pomluva. Odvezla jsem tam "divnou" a dehydratovanou kočku (můj vet nemá pohotovost a dehydratace je jedna z věcí u kterých nečekám a neváhám), diagnostikovali podle krve problém s játry a podle žlutých spojivek žloutenku. Zůstala tam na kapačkách, za pár dní šla s atb domů. Na kontrole jí prohlásili za zdravou. Když se mi nadále nezdála, došla jsem s ní a se zprávou z Palmovky ke svému vetovi, který prohlásil, že takhle žlutou kočku ještě nikdy neviděl přežít a podivoval se i některým věcem ve zprávě, doléčovala se ještě několik měsíců...
    TESSS
    TESSS --- ---
    jak se tady resili non-stop veterina v Praze, tak pridam posledni zkusenost, v patek vecer jsem volala do Libuse, kde mi tipli telefon a ve Stodulkach mi zas poradili, ze pes ma mit non-stop pristup k vode, coz by za dany situace znamenalo, ze bych ho utopila.
    A Tapina ma muj obdiv - v sobotu jsem brala psa k veterinari, za vysetreni vcetne aplikace dvou leku jsem platila 400,- a z toho bylo 70,- DPH. Takze veterina fakt neni zlatej dul
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    CORNELA: Nelibi se ti neco? Fajn, tak si dostuduj veterinu a otevri si svoji praxi. Jsem moc zvedava, co budes delat, az vetsina klientu, ktery za tebou prijdou, se budou osivat nad cenou ockovani, drazsi vysetreni nebude pripadat v uvahu, protoze prece do svyho psa/kocky/cehokoli nebudou rvat tolik penez.. Sry, ale tohle zakonite kazdyho cloveka vyskoli, ano, muze doporucit zcela lege artis postup, ale to je tak jediny, co muze udelat. Nehlede na to, ze fakt prevadet vse z humanni mediciny do zvireci mi prijde trochu mimo misu, ale to muze bejt jen muj pohled laiky. Ano, vzdycky je co zlepsovat, presto si myslim, ze celkove veterina v CR je na dosti vysoky urovni. A evidentne nejen me uz docela dost sere, ze se tu vyjadrujes k naprosto vsemu, doslova vysiras (sry, ale dohady ve chvili, kdy nekdo hlida nekomu kocku, ktera ma v ramci hlidani uraz, nejsou uplne fajn a hlavne nejsou vubec, ale vubec podstatny a prinosny)... Ja ti nevim, beres to jako prudu, nebo fakt chces neco zmenit? Jestli je to o tom, ze chces neco zmenit, tak bez a zmen to, spousta lidi bude jenom rada. Ale fakt prosim, prestan tu prudit do kazdyho prispevku. Pro spousty lidi je moc podnetny a uzitecny, ze tu treba Tapina je schopna poradit, odborne a neprehnane.. A pokud si ted docilila toho, ze se na to Tapina vykasle, tak fakt dik.. Odvesla si velkej kus prace v ramci zlepseni pece o zvirata.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    FIFAJZ: Neni
    GIO
    GIO --- ---
    cornelo, jeste chvili me rozciluj a dostanes tu read only, i kdyz obcas (zcela zridka a zazrakem) jsi tu i k necdmu. promin, ale to se vazne neda...
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    TAPINA: A tohle jsem prave mela na mysli. Cornela je veterinarka? Skoda, jestli to tu bude bez tvych rad do budoucna.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Zas by mohl přijít do diskuze někdo si postěžovat, že platil za očkování dvou koček pětistovku :D
    Cvičně si to tu vyhodím ze sledovaných, pozbývá to smyslu. Položí se dotaz, Cornela odpoví, na veterině se pak nad informacema z internetu zasmějou a svět je tam, kde vždycky měl být.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FIFAJZ: Cornela by si nemohla otevřít soukromou veterinární praxi, protože by musela vyjít jen s vybavením, které si za svoje peníze koupila a nemohla by posílat každého pacienta hned po příjmu na CT. A zde vidíme, že bez toho se nedá prostě léčit.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    Zacinam chapat, ze vet ala Tapina musi byt celkem jiz unavena neustalym vysvetlovanim neceho nekomu. Divim se, ze si ID Cornela jiz neotevrela svou soukromou veterinarni praxi. Nebo uz ji nekde ma?

    LOJZA: Drzim cicine palce, at je brzy cajk.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CORNELA: Když je tekutiny množství natolik podstatné, že je třeba ho řešit, tak ji vidíš. Pár ml z prasklé cévky, co se už dávno zacelila, tě nezajímá. A celistvost jater nebo ledvin vidíš na rtg rozhodně líp, pravou ledvinu můžeš na sonu prohlídnout vlastně jen z jednoho celkem úzkého úhlu, jinak je za žebrama a vidíš kulový. A neuděláš pacientovi hned první den patnáct vyšetření za dvacet tisíc, jen proto, že humánníci by to udělali ;o) Zvíře je na hospitalizaci, v případě potřeby, ale opravdu POTŘEBY se může pokračovat.
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    LOJZA: P.S.: Odhadovaná cena sakumprásk 3 500,- Kč.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam