• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MERMAIDA: To mi přijde, že když ji aspoň prohlídnou, tak je to i úspěch :o) A teda standardní postup, co by měli s tebou řešit, když ty se na nic nezeptáš? Jako když přijde kotě na první očkování, tak se řeší, jak se bude očkovat, odčervovat, krmit, vůbec chovat, ale když tam jde popáté na to stejné? Tak se prohlídne, jestli je zdravá a naočkuje se, proto tam přišla.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    VERUKEBA: já bych být tebou hlavně zjišťovala podmínky té konkrétni aerolinky se kterou chcete letět (na zvířata bohužel neexistuje žádná mezinárodní dohoda a opravdu záleží jenom na dopravci jak si to ošéfuje) .. pokud ti budou číču chtít šoupnout někam do zavazadlovýho prostoru, tak bych to hodně rozvažovala - velkej stres .. na druhou stranu, to není nemožné a určitě se to dojednat dá

    nevím, jestli tě tam nepošlou do háje, ale mohli by ti tam dát nějaký info:
    http://www.statnisprava.cz/rstsp/adresar.nsf/i/11745 - pohraniční veterinární stanice na letišti pha - ruzyně
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: máme hned blok od nás Animal Clinic - Bílá Hora, kam teda NECHODÍME!
    - máme s kastrací kočky a na běžné očkování zkušenost s OKVET - Řepy. Přijde mi tam ten přístup (no jak bych to řekla) rutinní. Přijde kočka na injekci, prohlídnu - píchnu, a hotovka.. pokud se jako majitelé na něco nezeptáme, tak se dál nebavěj, jen řeknou kdy cca zase přijít na přeočkování - aspoň teda moje zkušenost...

    Tak jsem se chtěla zeptat zde, zda tu nemá někdo lepší zkušenost jindě.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    MERMAIDA: Podle toho na co. Na bezny veci jsem chodila na vetrnik k jedny konkretni vetce (vyhlidla jsen si kdy ma sluzbu), na zavaznejsi veci Vetcentrum stodulky.
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    Tip na dobrou veterinu na Praze 6 a okolí?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VERUKEBA: i kdyby pro kočky bylo lítání nepříjemné, tak mnohem horší by pro něj bylo být zanechán kdesi bez majitelky, ne?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    VERUKEBA: zkusenost nemam
    bych v prvni resil, zda mam tvora, co se vejde do limitu 8kg s prepravkou limitovanou rozmery, co jde vzit v dost pripadech jako kabinovy zavazadlo
    od toho bych odpichnul dalsi reseni...
    VERUKEBA
    VERUKEBA --- ---
    Jake mate zkusenosti s litanim s kockama?
    Stehuju se do CR a chtela bych vzit sebou myho perskyho kocoura. Ale diskuze na netu nejsou moc pozitivni....
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LANTHAL:
    TAPINA: dík moc. Nějak tak jsem si to představovala, že požádám i vyndání i dělohy. Vedení řezu a druh narkózy nechám samozřejmě na nich. Mám pocit, že to vedou středem břicha. Stehy dávají podle možnosti lapení a ošetření kočky.

    Doporučujete kočku čipovat?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: V zásadě přístup přes břicho/bokem a odebrat jen vaječníky nebo i dělohu. U první věci se ani veterináři nemůžou shodnout, co je lepší a nejlíp ať si každý dělá to, co uzná za vhodné. Vybrat doporučuju vše, přece jen zrovna teď se to tu řešilo u feny a totéž se může stát i u kočky.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    MAR_TINA: nemyslím si, že vám dají na výběr, každý vet asi dělá to, co mu nejlíp jde, ale:
    - kastruje se buď břichem nebo bokem, já asi preferuju tím bokem, zdá se mi, že zotavování je rychlejší a jizvy obvykle menší
    - bere se buď děloha i s vaječníky nebo jen vaječníky. Nejsem si jistá, jestli jsem vůbec někdy zažila, že by nějaký vet bral jenom vaječníky. Každopádně pocitově jsem ráda, že se to bere všechno, protože když by tam třeba kousíček vaječníku zůstal a děloha taky, asi by to dělalo mrouskací neplechu
    - na co se ptát, asi jen na to, jestli jsou stehy vstřebávací nebo je bude třeba vyndat (za 10 dní)

    Tak ať to jde s Bestií všechno hladce :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Zítra necháváme vykastrovat kočku.
    Jaké jsou varianty kastrací koček a je něco lepšího / horšího, na co se ptát a na co si dát pozor?
    Veterináře máme skvělé, ale chci být informovaná, kdyby nám dávali na výběr.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    SNELA: jj, o nich vim, ale mam je prave jen pro pripad akutni. Za kontakt dikes, ale snad nebude potreba:)
    SNELA
    SNELA --- ---
    MATHEA: pohotovost je kdyžtak na lhotce, zachránili mi tam čubu (to teda ještě ta Malíková, která tam tehdá pracovala), ale jinak na prevence jsou tam jen k tahání peněz..
    SNELA
    SNELA --- ---
    MATHEA: pohotovost asi ne, ale jako volala jsem jí v pátek v děvět večer, o víkendu, kdykoli byla na příjmu s radou, má lidskej přístup.. http://katerina.malikova-veterina.sweb.cz/ a většinu vybavení má přenosný, takže ti přijede udělat sono do obýváku :)
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Volala jsem vet, tak pockat i s odberama, nemely by vypovidajici hodnotu.

    SNELA: Dik, ja dostala tip od svyho veta na veterinu v Donovalsky a zatim jsem teda hodne spokojena. Nemaj potrebu na vsechno srat atb a kortikoidy, pristup super, peclivej, ale rozumnej. Ale jestli dela i pohotovost pres noc a pres vikend, tak si na ni kontakt rada vezmu.
    SNELA
    SNELA --- ---
    MATHEA: trochu mimo téma, ale kdybys chtěla, můžu ti dát kontakt na naší vetku, jezdí k nám domů, je o trošku dražší (tím, že jezdí domu), ale jinak třeba finančně srovnatelně jako veterina Lhotka.. A je sní bezva domluva - dojede i večer a ja skvělá, nemůžu si jí vynachválit :)
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    LAETATIO: Vsak to je jasny, nechci je rozhodne jakkoli ohrozit. Jen je to ted proste vsechno na picu. A ted namisto toho, abych jim doma varila rejzi, tak sedim v praci, kde nemam do ceho pichnout, ale musim tu drepet. Tak se musi postarat muz, akorat smectu mam koupenou ja, on se pro ni nedostane..
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    MATHEA: to je blbý, že se ti to nehodí, no :( Ale ona ta citlivost žaludku (nebo střev) je podle mě prostě na dýl. Nám se vrátil zánět žaludku, o kterym jsem myslela, že je už dobrej, asi po třech týdnech... Navíc už to nejsou žádní puberťáci, fakt bych to u nich být tebou neriskovala.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    LAETATIO: no jo, ja taky, jen jsem ted v pekelnym casovym presu.. na odbery ale pujdem tak jako tak, tam uz mam 2 tejdny zpozdeni. Jen nechapu, ze vcera to bylo uplne v pohode a dneska se to zas rozjelo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam