• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    VERUKEBA
    VERUKEBA --- ---
    MOOONA: jo to bych mohla vyzkouset....
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    VERUKEBA: a co ho zkusit k ty kamaradce na par dni dat, jak to bude snaset?
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    ANABEL_LEE: ... asi ma :D :D :D
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    ANABEL_LEE: Já vím :D
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ZMYJKA: u CSA uz taky muzou byt dve, ale k jedne letence jen jedno zvire. El Al nedoporucuju pokud nemas rada vyslechy v separovanych mistnostech a dukladnou osobni prohlidku a tak.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    ANABEL_LEE: tak ČSA trvali na jednom a tuším Lufthanza byla ochotna vzít i dvě, ale ke dvěma letenkám. Ale jedinej, kdo by mi vzal psy i trochu větší psy (do 8 kg, ale dost špatně se mi vcházej do předepsané výšky přepravky, jsou nohatí) na palubu, byl El-Al s tím, že když je narvu do dost malých beden na start a přistání, tak si je po startu můžu vyndat na klín, ale to jsem zjistila až cestou zpátky, když už jsem měla všechno zařízený u ČSA, a navíc to není ofico postup, jenom běžná praxe, takže s rizikem, že zrovna na palubě bude někdo, kdo to nepovolí a psi se budou celou cestu mačkat v podměrečných přepravkách :/ Tak jsem nakonec zůstala u ČSA.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ZMYJKA: dneska uz muzes mit v jedne tride i vic zvirat, vetsinou, ale rezervace dopredu je nutnost, nebot jinak mohou zvire z prepravy odmitnout
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    ZMYJKA: jinak Lufthanza má co se přepravy zvířat týče dobrou pověst.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    VERUKEBA: s kočkou byste se měli vejít i s přepravkou do osmi kil a velikosti, při které ti ji vezmou na palubu (většina slušných aerolinek má tenhle limit, Lufthanza tuším taky - a zvíře se dá připsat k letence při rezervaci, neb obvykle smí být na palubě na jednu třídu jen jedno zvíře, tak je dobré si to pojistit) - a pak už je to hlavně o tom jak snáší pobyt v přepravce a cestování v ní - jestli ok, tak to zas takový problém nebude, jestli špatně, tak to problém být může, hlavně takhle dlouho. Navíc obecně lety hůř snášej zvířata s krátkým čumákem. A taky zvaž kam letíš a jak se tam aklimatizuje - i když jestli je čistě bytová, tak to není takový problém.

    Já letěla jenom se psama a letěli v přepravním prostoru a já z toho byla víc mimo než psiska a myslím že kdyby se mi vešli na palubu, bylo by to úplně ok, naneštěstí o trochu překračujou velikostní limit. Ale jsou obecně zvyklí cestovat v přepravkách - v kufru auta, v autobuse, být přepravkách na velkých, hlučných akcích... takže pro ně samotný fakt, že jsou v přepravce a kolem je hluk a divné pachy nepředstavoval nijak dramatický stres. Letěli jsme s ČSA oba lety a při obou když jsem se letušek zeptala, tak se mi šly přeptat kapitána, kde jsou psiska uložený a jestli jsou ok, takže jediný, kdo mě děsil, byli Izraelci při vykládání a nakládání, ale letěli jsme vždycky v noci, takže teplotně ok.
    ISCH
    ISCH --- ---
    TABO:
    GIO:
    LA_PIOVRA:

    Tak děkuji za rady, v noci už neudržela ani vodu, takže ráno na veterinu - začínající zánět žaludku. Takže něco na uklidnění... Což pomohlo, už somruje, mám jí v práci, kdyby se přidal průjem, tak jdeme zítra na kontrolu a asi budou i ATB.

    Ale i tak díky všem!
    GIO
    GIO --- ---
    ISCH: pije? jak vypadaly zvratky? ma prujem? vypada zkrousene?..
    TABO
    TABO --- ---
    ISCH: já kdyby byl letargickej. ..
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Silel bych, pokud by blila krev nebo pokud by to nespravilo zrani travy + hladovka + rejzokureci dieta.
    ISCH
    ISCH --- ---
    Jednoduše: Přišla jsem domů, na pár místech nablito od psa. Pes nemá chuť k jídlu (a to je takovej magor, co normálně sežere všechno), nemá zrovna hyperakční náladu (což normálně mívá).
    Šílet mám začít kdy?
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    VERUKEBA: 15 hodin je opravdu hodně dlouho :-/ když uvážím, že se může letadlo ještě zpozdit a další čas nabereš na letišti kontrolou .. já bych do toho za takových podmínek nešla
    poslední možnost je koupit si soukromej charter (kde by ti ho vzali na palubu) .. ovšem tam jsou limitním faktorem peníze a nejspíš nebude odlétat z hlavních letišť, ale spíš z menších (někde dál od města)
    zkus se poradit tady [ Letenky za par kacek aneb nizkonakladove aerolinky & letani obecne ] id "pan sprcha" je dost zběhlej v řešení neřešitelných problémů :-) a minimálně ti aspoň poradí jaké jsou možnosti, když mu řekneš odkud kam plánujete letět
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    ANABEL_LEE: ufffff, no teda.....
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VERUKEBA: pracuju na letisti a svoje zvire bych asi do podpalubi nedala. Obcas to nejake neprezije, samozrejme letecke spolecnosti ti budu tvrdit opak, ale je tam docela zima, hluk, tma, pro zvire veliky stres, cim dele letis, tim hur. Kapitan obcas zapomene zapnout topeni v tom nakladovym prostoru pro zvirata, nebo to zvire nechaji nakladaci stat na rozpaleny betonovy plose... Urcite bych to hodne zvazovala, ale verim, ze si zvykne.
    WENDIGO
    WENDIGO --- ---
    VERUKEBA: To je kocka od kocky. Nekterym to je celkem fuk jine jsou na majitele vazane hodne. Kdyz jsem ted prez vanoce na tyden odjela a v byte s kockama zustali kamaradi tak jeden kocourek vypadal, ze si ani nevsiml dokud ho nekdo mazlil a daval mu najist, druhej behal po byte mnoukal a vypadal, ze me hleda a kocicka uplne odmitla zrat a bylo videt, ze to tezko nese. Kamaradka ma persanku ktera je schopna cele dny prokvilet kdyz musi nekam odjet a mam ji na hlidani. Jediny rozdil od psa je, ze zatimco pes by po navratu byl cely stastny tak perska princezna je pak jeste tyden urazena. Stejne tak jestli si zvyknou nebo ne, verim, ze 99% si zvykne, ale znam kocku ktera se hodne zmenila po smrti majitelky.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    VERUKEBA: já četla nějakej výzkum (bohužel už nevím kde), ve kterém tvrdí, že kočky jsou vážně na majitele nenavázané. Dělali pokusy, kdy byly kočky doma samy a pouštěli jim hlasy majitele i cizích lidí a ony na ně reagovaly prakticky stejně...
    VERUKEBA
    VERUKEBA --- ---
    LA_PIOVRA:
    TEEAK:
    v mym pripade by prave sel v zavazadlovym prostoru a jeste 15ti hodinovej let.... S Lufthansou, coz je aspon seriozni spolecnost.
    Akorat me prave veterinarka nasadila brouka do hlavy. Mela jsem naplanovany, ze ho dam kamaradce a ze bude stastnej. A veterinarka mi prave oznamila, ze beze me stastnej nebude. Tak jsem na pochybach..
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    Okey, jen jsem se zeptala..tak tím pádem asi žádnej problém
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam