• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    GIO
    GIO --- ---
    I v Berouně je kvalitni veterinář- barchanek ma dobre vybaveni ... A ja chodím do hafu v kralovaku a diagnostiku mají taky dobrou, jeden doktor je onkolog specializovaný tuším - hanzel.
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    pripadne budu tedy rada za jakokoli doporuceni na konkretni veterinu, jsme od berouna, neni problem zajet do prahy
    TARGI
    TARGI --- ---
    LINOLEUMKA: jj, nejdriv si zjisti poradnou diagnozu, pak se rozhoduj... POkud ti nebudou schopni ti ji dat, tak ji vem, zavez ji nekam na poradnou kliniku at ti reknou co a jak....

    Pak bych se zacala rozhodovat, kazdopadne drzim palce....
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LINOLEUMKA: Nějak jsem z toho nevyrozuměla, jestli byl nádor poslán na histologii. To je základ, je třeba vědět, co to je za typ, a podle toho se dá usuzovat na možnosti další léčby, rizika a komplikace.
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    Mate nekdo zkusenosti se odoperovanym zhoubnym nadorem u psu? U feny (zlaty retrivr) jsem si minuly tyden vsimla nepatrneho vyrustku na spodni dasni, vzhledem k tomu, ze akorat s druhym kumpanem rozkousala drevena vrata od stodoly, prikladala jsem to vrazene trisce do dasne. Pak jsem ji videla o tri dny pozdeji, kdy se ji "otok" zvetsil a mirne krvacel, vcera jsme ji tedy vzali na veterinu (tedy o dalsi tri dny dele a vyrustek se min. zdvojnasobil), kde byla okamzita diagnoza zhoubny nador. Rovnou se ji tedy vyrezaval a udajne uspesne, nicmene ja ted absolutne nevim, co si dal pocit. Vzhledem k tomu, ze za posledni mesic lehce ubrala na vaze (drive u ni mirne vykyvy na vaze byly normalni) da se predpokladat, ze je to dusledek nadoru. Pristi tyden mam jit k veterinarovi na kontrolu kvuli stehum a hojeni, rovnou mi predepise nejake leky (bohuzel si ze vcerejska moc informaci nepamatuju) na potlaceni sireni metastaze. Jaky je nejlepsi dalsi postup? Vzhledem k tomu, ze mistni vet neni zadna vybavena klinika disponujici rtg a sonem, uvazuji ze ji prave nekam na sono prevezu, abychom vedeli jak moc je to rozsireny. Na jednu stranu je porad hrozne aktivni, ma chut k jidlu, na druhou stranu je ji 10 let a nerada bych ji nejak trapila s lecbou. Dneska uz zase normalne ji, byla venku na prochazce a je normalne cila, nicmene uvitame jakoukoli radu, doporuceni nebo zkusenost.
    GIO
    GIO --- ---
    muzou no.. nic hezkeho si to z jihu privezt
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    Maxi trol ma docela dobrej nazev do internetovyho fora .)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: Tusila jsem. O maxitrolu vim, ze v pripade poruseni rohovky je to pruser. Nic z toho bych nedavala jen tak bez doporuceni veta, jen ze jsem to tu nasla, tak se ptam. :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Unitropic určitě ne, Maxitrol bez vyšetření nikdy (tam je kortikoid, který může udělat nepěkné věci při narušené integritě rohovky) a Ciloxan nejlíp taky ne, protože je to atb., ale kdyby nebylo zbytí, tak je to nejmenší zlo. Ten Opthalmo-septonex je bez předpisu, jen dezinfekční a může se celkem kdykoliv.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: pripadne, koukam, ze v kapkach tu mam Unitropic a Ciloxan, pak Maxitrol v masti, z doby kdy mel v oku vrazenou slamu. Jen pro info, unitropic teda asi ne, jak moc se to da nebo neda pouzivat takhle bez vysetreni nevim.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: díky :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Může být i mastička, ty kapky jsou jenom takové příjemnější a pohodlnější. A zlepšení bys měla vidět do konce víkendu.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: mastička může být? Kapky tu asi nemám. Kolik dní tomu mám dát?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Pro začátek kapat Opthalmo-septonexem 3x denně, a když se to nezlepší, tak na veterinu.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Dotaz do pléna, ale spoléhám se na Tapinu.. :) Psovi se dělaj trochu víc ospalky, mne si oči (packou i o mě) .. hnědý ospalky má nejen v koutcích směrem u nosu, ale takový kousíčky i v druhejch koutcích očí. Pohybuje se ale teda v náročným prostředí - stáj, čili seno, sláma, prach. Jedno třetí víčko je malinko zarudlejší než druhý. Kapat borovou vodu, mazat něčím, nebo vyrazit k vetovi?
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    ANABEL_LEE:
    TAPINA: Tak vzhledem k tomu, že mu z toho fakt nic neteče a muž mi po telefonu řekl, že začal kýchat ráno při venčení po tom, co si čuchnul k jakémusi keři, jsme radši šli na tu veterinu. Nicméně doktorka sice konatatovala, že na rýmu to nevypadá, sliznice má čisté, ale nic tam neviděla. Buď to už vyfrkal nebo je to moc hluboko. Dostali jsme instrukci do neděle sledovat a kdyby nepřestával kýchat, tak jet v pondělí na Jaggi nebo na fakultu, kde budou mít vybavemí, aby se mohli podívat hloub (nejspíš v narkóze). Pevně doufám, že to nebude třeba, teď už pár hodin nekýchnul, tak snad to vyfrkal hned ráno a měl nos jen podrážděný.
    Děkuju za rady.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TAPINA: vid, mohl si tam pichnout nake smitko nebo trisku
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    TAPINA: Teče jenom trocha "vody", akorát při tom kýchání občas vyfrkne trochu nějakých hlenů. Otírá se hlavně po sérii kýchnutí, myslela jsem, že asi jak mu vadí, že na tom čenichu něco zůstalo. A pořád se olizuje a zívá. A tváří se zaraženě a nešťastně. Ale dýchá normálně, nezdá se, že by mu něco překáželo. Tak fakt nevím. Asi večer radši zajdeme na veterinu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    INUSHKA: A teče mu z toho nosu něco? Ono to otírání packou vypadá opravdu spíš na něco v nose, při rýmě to nedělají.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    INUSHKA: skocila bych radsi na veterinu at to vidi zkusene oko...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam