• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TARGI
    TARGI --- ---
    KABIS: nemuze to byt neco vrazeneho, zapouzdreneho?? To vicemene neni moc bolestive, obcas..Tu fotku hod urco, ale jestli to fakt neboli...zkusila bych to i trosku zmacknout...jestli tam neni hnis....
    Mozna bych to uplne nehrotila, jestli to nema citlive, teple a hnisave.... Hlidala bych to a pokud se to nebude zhorsovat jela bych az budes mit moznost.... Ale nejdriv hod tu fotku at to vidime a muzem lip odhadnout...
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    KABIS: Neni to zlomeny drap? Nase Azra to miva. Pokud je to ono tak se zbytek drapu vytrhne, dostanete atb masticku a obvazy. Na sobotu bych necekala i kdyz na pohotovost to zrovna neni.
    KABIS
    KABIS --- ---
    OPI: vidisto, doma budu ale az vecir, tak uvidime no :)
    OPI
    OPI --- ---
    KABIS: zkus hodit foto
    KABIS
    KABIS --- ---
    KABIS: jo, jeste dodatek, po blizsim zkoumani mi to prijde spis ze to ma nejak narostly, nez rana dovnitr.. Nevim, nedivedu to zhodnotit. Spis to vidim na panikareni a veterinu dneska zatim, tak jen jestli se nekdo s necim takovym nepotkal..
    KABIS
    KABIS --- ---
    Vcera vecer jsem si u psiska vsimla na jedny pacce u patyho prstu neceho, co vypadalo jako rana do masa (ruzovo-cervene, takove divne), nema to bolestivy, zkusila jsem to vydesinfikovat, krev tam nebyla, chodi normalne. Na veterinu sjedem urcite, jde jen o to kdy. Nemam cas sjet na nepohotovostni veterinu do soboty, takze resim jestli mam panikarit a vezt psisko dnes po praci skoro 40 km nekam na pohotovost, nebo jestli to pocka do soboty. Budu vdecna za nazory..
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: pokud se nepletu, oftalmolog byl/je? MvDr. Pavel Hron na Erice u Palmovky, ale bližší zkušenost nemám.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    TILLIT: ano Beránka taky rozhodně doporučuju, dělá myslím jednou týdně na veterině v Kolmé, je třeba se objednat předem: http://www.vetkolma.cz/kontakty.php ... prohlídne, zhodnotí, všechno ti vysvětlí, probere i cenovou hladinu. Velmi příjemný veterinář a zřejmě i velmi dobrý specialista.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TILLIT: V Brně bych věděla, kam tě poslat, v Praze nevím. Ale každopádně by to měl být specialista oftalmolog. Jestli do toho jít nebo ne, to je na zvážení. Pes může žít i s kataraktou, zvlášť starší klidný hafan. Provází to postupná ztráta zraku, na kterou se velmi dobře adaptují a žijí plnohodnotně i když nevidí. Ale postpující katarakta může způsobovat zánět v oku, když se čočka začne rozkládat (tzv. přezrálá katarakta). To se pak operovat musí, protože to bolí. Najdi v Praze oftalmologa (on tam některé dny funguje i MVDr. Beránek z Pardubic, to by byla správná volba) a nech si zhodnotit stav a rizika.
    Kontakty
    http://www.veterina-pce.cz/Kontakty.html
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    GIO:

    VERCA_ZABA: diky moc za tipy, vsechno proverim!
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    LINOLEUMKA: dyžtak z berouna to máš i kousek do Animal Clinic na Bílý hoře v Praze, můžu jedině doporučit
    GIO
    GIO --- ---
    V hafu samo rtg i sono mají a nejsou drazi
    GIO
    GIO --- ---
    I v Berouně je kvalitni veterinář- barchanek ma dobre vybaveni ... A ja chodím do hafu v kralovaku a diagnostiku mají taky dobrou, jeden doktor je onkolog specializovaný tuším - hanzel.
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    pripadne budu tedy rada za jakokoli doporuceni na konkretni veterinu, jsme od berouna, neni problem zajet do prahy
    TARGI
    TARGI --- ---
    LINOLEUMKA: jj, nejdriv si zjisti poradnou diagnozu, pak se rozhoduj... POkud ti nebudou schopni ti ji dat, tak ji vem, zavez ji nekam na poradnou kliniku at ti reknou co a jak....

    Pak bych se zacala rozhodovat, kazdopadne drzim palce....
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LINOLEUMKA: Nějak jsem z toho nevyrozuměla, jestli byl nádor poslán na histologii. To je základ, je třeba vědět, co to je za typ, a podle toho se dá usuzovat na možnosti další léčby, rizika a komplikace.
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    Mate nekdo zkusenosti se odoperovanym zhoubnym nadorem u psu? U feny (zlaty retrivr) jsem si minuly tyden vsimla nepatrneho vyrustku na spodni dasni, vzhledem k tomu, ze akorat s druhym kumpanem rozkousala drevena vrata od stodoly, prikladala jsem to vrazene trisce do dasne. Pak jsem ji videla o tri dny pozdeji, kdy se ji "otok" zvetsil a mirne krvacel, vcera jsme ji tedy vzali na veterinu (tedy o dalsi tri dny dele a vyrustek se min. zdvojnasobil), kde byla okamzita diagnoza zhoubny nador. Rovnou se ji tedy vyrezaval a udajne uspesne, nicmene ja ted absolutne nevim, co si dal pocit. Vzhledem k tomu, ze za posledni mesic lehce ubrala na vaze (drive u ni mirne vykyvy na vaze byly normalni) da se predpokladat, ze je to dusledek nadoru. Pristi tyden mam jit k veterinarovi na kontrolu kvuli stehum a hojeni, rovnou mi predepise nejake leky (bohuzel si ze vcerejska moc informaci nepamatuju) na potlaceni sireni metastaze. Jaky je nejlepsi dalsi postup? Vzhledem k tomu, ze mistni vet neni zadna vybavena klinika disponujici rtg a sonem, uvazuji ze ji prave nekam na sono prevezu, abychom vedeli jak moc je to rozsireny. Na jednu stranu je porad hrozne aktivni, ma chut k jidlu, na druhou stranu je ji 10 let a nerada bych ji nejak trapila s lecbou. Dneska uz zase normalne ji, byla venku na prochazce a je normalne cila, nicmene uvitame jakoukoli radu, doporuceni nebo zkusenost.
    GIO
    GIO --- ---
    muzou no.. nic hezkeho si to z jihu privezt
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    Maxi trol ma docela dobrej nazev do internetovyho fora .)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: Tusila jsem. O maxitrolu vim, ze v pripade poruseni rohovky je to pruser. Nic z toho bych nedavala jen tak bez doporuceni veta, jen ze jsem to tu nasla, tak se ptam. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam