• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    KABIS: Ja bych tedy pockala na dobrani atb, plus jeste par dni pote.
    KABIS
    KABIS --- ---
    psisko je po kastraci, jeste bude brat 7 dni atb. potrebujeme odcervit venkovni kocky, tak s tim chceme vzit naraz vsechno zvirectvo. mame pockat az se velky zvire doleci?
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: my meli cubu pred nejakyma .. 10, 12 rokama. Byla jsem mala, ale mam pocit, ze tehda ty dysplazie zas az tolik nebylo.. labilni nebyli vubec. Jenze tehda bylo nejakejch 150 psu v republice, pokud vim... pak se z toho stala hrozne modni zalezitost, prijde mi ze prisel velkej boom, a to co dnes potkavam, to snad ani nejsou BSP. :(
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    (plus nulova selekce na zdravi, of course)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TAPINA: spis se ta chyba stala tak, ze se neumerne zmensila chovna zakladna, a pic ho, choroby spojene s vyssim koeficientem pribuznosti jak vysite :(
    KABIS
    KABIS --- ---
    TAPINA: kycle, stitna, labilni - to jsme si zatim vybrali my, tak se trosku desim toho co prijde dal :) ale strasna skoda, ten pes je jinak naprosto uzasnej.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    No, bohužel berňák je takové plemeno, že když má "jenom" dysplazii, tak je to ještě dobré. I s papírama. Někde se u nich stala chyba, už dávno, a není dostatečná základna kvalitních psů, aby se na nich vybudoval zdravý chov.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    KABIS: tak to je smutny. Driv jsme meli chovnou cubu, tak me to zajima.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    INXS: Rozloží se :o)
    KABIS
    KABIS --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: jj, je to papirak, ale nedostatecne proverena a vybrana chovatelska stanice.
    INXS
    INXS --- ---
    a po těch šesti měsících se nějak rozloží/rozpustí? nebo zůstane ve psovi? nebo se vyndá?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    INXS: On to je univerzální podkožní implantát, takže váha až tak nerozhoduje. Jeden stojí cca 1700,- (teď nevím nejaktuálnější cenu, ale přibližně tak) a účinkuje plus mínus šest měsíců. A tady může jedině velikost psa hrát roli - u menších dýl, u velkých kratší dobu.
    INXS
    INXS --- ---
    kolik stojí chemická kastrace psa 40 kg?
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    KABIS: neda mi to a zeptam se, to je s PP?
    KABIS
    KABIS --- ---
    Tak mam jen takove info - nase psisko (bernsky salasnicky) na cca 10 tydnech jsme si vsimli, ze divne chodi. Uz v tom veku mel uplne v haji kycle, pry by dorostl tak do 3/3 minimalne, spis hur (byli jsme u doktora Duchka ve Stodulkach). Do 14 dni byl odoperovany juvenilni symfyziodézou (prerusi se rustova zona ve spodku panve, takze ta se pri rustu jakoby ohne a lip uchyti kloubni hlavice). Vcera jsme si nechali pro klid duse udelat kontrolni rtg a psisko je 0/1 (s tim ze ta 1 bliz k 0), ted mu jsou skoro dva a pul roku.
    HJURVAJS
    HJURVAJS --- ---
    tak už víme co mají holky s kůží. demodex to není, ten už jsme asi porazily. všechny tři mají folikulární dysplazii... takže budeme mít plešatý feny protože na to prý lék neexistuje..ještě malá naděje kdyby to byla cyklická folikulární dysplazie, tak by se to možná spravilo melatoninem, jinak smůla :-/ to hubnutí se spravilo a na nic se nepřišlo..
    HJURVAJS
    HJURVAJS --- ---
    CAMELLA: tak to je fajn že něco proti tomu existuje...
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    TAPINA: no podle toho, co mi ta kamaradka rikala, tak se nic prave nezmenilo - kastraci ji meli delat rovnou v ramci ty operace, ale nakonec se od toho ustoupilo, takze ne. a fence jsou asi 4 roky....to je taky asi v pohode, ne?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAMPA: To by nemělo. Nic jiného se nezměnilo? Kastrace, věk? Může to být nějaký hormonální problém.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Laloba - tak co, jak to dopadlo?
    no jako stene mi moje fenka zrala a cupovala taky x veci, sezrala si svy haraci kalhotky a tak. ale nastesti v dospelosti vyplivne i vlas z tlamy....Ale čuba ty kamaradky to je pruser....jak psala Tapina - kdyz je to ve streve, jde o hodiny. presne tam to mela - odoperovali a asi tri dny na to sezrala neco kozenyho a znova. fakt strasny.
    Tapina - prosim te, jak tu pisu o ty fence ty kamaradky, ona ji ted zacala strasnym zpusobem tloustnout, pri tom krmeni i davky i pohyb stejny. brezi taky neni. muze to mit nejakou spojitost s temi operacemi??? diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam