• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    INXS
    INXS --- ---
    a po těch šesti měsících se nějak rozloží/rozpustí? nebo zůstane ve psovi? nebo se vyndá?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    INXS: On to je univerzální podkožní implantát, takže váha až tak nerozhoduje. Jeden stojí cca 1700,- (teď nevím nejaktuálnější cenu, ale přibližně tak) a účinkuje plus mínus šest měsíců. A tady může jedině velikost psa hrát roli - u menších dýl, u velkých kratší dobu.
    INXS
    INXS --- ---
    kolik stojí chemická kastrace psa 40 kg?
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    KABIS: neda mi to a zeptam se, to je s PP?
    KABIS
    KABIS --- ---
    Tak mam jen takove info - nase psisko (bernsky salasnicky) na cca 10 tydnech jsme si vsimli, ze divne chodi. Uz v tom veku mel uplne v haji kycle, pry by dorostl tak do 3/3 minimalne, spis hur (byli jsme u doktora Duchka ve Stodulkach). Do 14 dni byl odoperovany juvenilni symfyziodézou (prerusi se rustova zona ve spodku panve, takze ta se pri rustu jakoby ohne a lip uchyti kloubni hlavice). Vcera jsme si nechali pro klid duse udelat kontrolni rtg a psisko je 0/1 (s tim ze ta 1 bliz k 0), ted mu jsou skoro dva a pul roku.
    HJURVAJS
    HJURVAJS --- ---
    tak už víme co mají holky s kůží. demodex to není, ten už jsme asi porazily. všechny tři mají folikulární dysplazii... takže budeme mít plešatý feny protože na to prý lék neexistuje..ještě malá naděje kdyby to byla cyklická folikulární dysplazie, tak by se to možná spravilo melatoninem, jinak smůla :-/ to hubnutí se spravilo a na nic se nepřišlo..
    HJURVAJS
    HJURVAJS --- ---
    CAMELLA: tak to je fajn že něco proti tomu existuje...
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    TAPINA: no podle toho, co mi ta kamaradka rikala, tak se nic prave nezmenilo - kastraci ji meli delat rovnou v ramci ty operace, ale nakonec se od toho ustoupilo, takze ne. a fence jsou asi 4 roky....to je taky asi v pohode, ne?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAMPA: To by nemělo. Nic jiného se nezměnilo? Kastrace, věk? Může to být nějaký hormonální problém.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Laloba - tak co, jak to dopadlo?
    no jako stene mi moje fenka zrala a cupovala taky x veci, sezrala si svy haraci kalhotky a tak. ale nastesti v dospelosti vyplivne i vlas z tlamy....Ale čuba ty kamaradky to je pruser....jak psala Tapina - kdyz je to ve streve, jde o hodiny. presne tam to mela - odoperovali a asi tri dny na to sezrala neco kozenyho a znova. fakt strasny.
    Tapina - prosim te, jak tu pisu o ty fence ty kamaradky, ona ji ted zacala strasnym zpusobem tloustnout, pri tom krmeni i davky i pohyb stejny. brezi taky neni. muze to mit nejakou spojitost s temi operacemi??? diky
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    TAPINA: ok, díky, moc, to jsem potřebovala slyšet, že se dá zjistit, jestli to přezrátí katarakty hrozí nebo ne. Tak já si domluvím vyšetření a pokud jí to hrozit nebude, tak ji nechám být :)
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    ZMYJKA: já bych se zašla poradit přímo za specialistou, nedávno se tady taky někdo sháněl: LANTHAL ... na Beránka si sice asi trochu počkáš, to objednání neni hned, ale je zřejmě fakt dobrej a navíc lidsky sympatickej. Byla jsem za ním konzultovat jednu útulkovou kočku, vyšetření i konzultaci udělal pro útulkáče grátis, ikdyž mě viděl poprvé, působil na mě jako typ, co fakt zhodnotí situaci, vysvětlí cokoliv, na co se zeptáš, a nehrne se do operace za každou cenu (tedy třeba jen pro to, že mu z toho kápne x-tisíc).
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZMYJKA: Chodila jsem při škole na praxi k MVDr. Trnkové z Brna a ta náhrady nikdy nedávala. Psi mají na ovládání akomodace jeden sval navíc, takže i bez čočky vidí relativně slušně (s přihlednutím k tomu, že zrak pro ně není nejpodstatnější smysl, on i zdravý pes vidí v porovnání třeba s člověkem mizerně). Cena vyjmutí čočky bez náhrady byla (ale už před x lety) 5000,- za jedno oko. Já osobně bych u staršího psa do operace nešla, pokud by nehrozilo tzv. přezrátí katarakty, kdy se čočka začne rozkládat a vzniká zánět. To by oftalmolog měl být schopen posoudit, jestli hrozí nebo nehrozí. Jinak oni i bez zraku žijou v pohodě, zvlášť v poklidném starším věku.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Dotaz k místním veterinárně vzdělaným - co si myslíte o náhradě čočky při šedém zákalu u psa? Do teď jsem si myslela, že se u psů dělá jen odsátí staré čočky, když je na tom čočka fakt špatně, ale vet mi včera řekl, že se dá dát i umělá - víte o tom něco víc - reference, komplikovanost operace, úspěšnost, cenová relace a tak? (u nás na veterině to nedělají, musel by se domlouvat specialista, takže mi k tomu taky nedokázali moc říct podrobnosti).
    Popř. máte nějaké zkušenosti s tím, jestli se dá na základě vyšetření určit, jak rychle bude šedý zákal pravděpodobně postupovat?
    Jde mi o to, že Ovce je zatím hodně fit - bude jí 13, ale v podstatě jediný větší problém, co má, je pomalu se zhoršující zrak (zatím za šera hlavně nebo v ostrém slunci). No a říkám si, že jestli ji operovat, tak radši dřív než pozdějc, na druhou stranu kdyby mi vet řekl "heleďte s tímhle vám uvidí ještě tři roky v pohodě", tak bych do toho asi nešla. A teda jestli je to operace za 20 tisíc, tak si je asi radši schovám, kdyby se někomu ze psů fakt něco vážného stalo...
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    LALOBA: tak streva ucpana nema, byla na rentgenu - v zaludku ma jeste nejake kosti, jinak zadne cizi teleso rentgen neodhalil. Po prochazce, kde se hodne hybala, pry vyblila porci staryho jidla, ktery smrdelo jak hovno (teda pokud to nevyzvracela ta druha, coz neni uplne jiste, protoze to bylo v aute). Do zitra ma narizenou jeste hladovku, pak dietu.
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    LALOBA: 2 dny
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    LALOBA: :) me taky nejedla par dni (pila) a pak stacilo zjistit ze je v pohode, prisla domu, dostala vyvar nejdriv, pak jsme dali druhej den i trochu masa (po ty hladovce mozna pomalu...) a najednou se stacilo na misku podivat a bezela, ze neco dostane..
    Informuj :)
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    KAPPA: a ja se zeptam tebe - kdyz se to stalo vam, jak dlouho nejedla?
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    Ja bych se chtela zeptat.. Jaky mate nazor na veterinare Panka kdo znate? Ordinuje v Podoli u Podolsky vodarny.
    Mela jsem za to, ze je fakt dobrej, ale nakonec zas tak dobrou zkusenost nemame a ted mi par lidi reklo ze k nemu uz nikdy...
    Zajimalo by me jakou kdo mate prip. zkusenost.. Diky
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    KAPPA: diky za zpravu, trochu jsi me uklidnila, ze existuji i pozitivni moznosti dalsiho vyvoje (uz tu hystercim, to vite - sama doma)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam