• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: (ale samozřejmě i když protilátky mít bude, nebude to znamenat, že je infekční)
    ještě mě napadá, že by sis mohla vyžádat papír o tom, že kočka je zdrava a blablabla, když doktorkám vysvětlíš situaci, něco se vymyslí...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TEEAK: testy na protilátky se dělaj, cenu ti řeknem na zavolání :)
    ADITU
    ADITU --- ---
    TAPINA: Ze ty jsi matka normalni a pricetna, neznamena, ze takove jsou vsechny, bohuzel. Znam podobne typy jako je TEEAK-sestra a to na normalni rozhovor neni.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TEEAK: Struvity jsou kameny, ty fakt nakažlivý nejsou :D Plíseň by se poznala v první řadě na ní, to neprobíhá bezpříznakově a z vnitřních parazitů jsou bez mezihostitele přenosné jen škrkavky a to ještě ne až do dospělého stadia. Nestačilo by sestře jen prozradit, že to je jiný živočišný druh? :o)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TAPINA: jasně (máme jí od 4 měsíců - a co je u nás tak žere jenom hypoalergenní granule, takže tady neměla jak ji dostat .. ale než jsme si ji vzali, byla v depozitu, kde netuším, co jedla/nejedla) .. a jinak? nějaký plísně, struvity, měchovci, tasemnice .. (pravidelně ji odčervuju, ale když byla nastydnutá, tak tu v jednom rohu několikrát pokřtila koberec ..)

    vím, že je to na hlavu, ale moje sestra je hysterická přecitlivělá a bezohledná matka (pardon všem maminkám za hanlivý označení, ale bohužel to ani zpola nevyjadřuje momentální chování se kterým se z její strany musím potýkat)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TEEAK: Jestli prodělala toxu může být každému jedno. Kočka je infekční jen když vylučuje oocysty trusem, což se děje prakticky jen u koťat, ale pro klid duše můžeš nechat udělat koprologické vyšetření (které stojí asi 150 Kč), kde se nic nenajde a budeš mít na to papír.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    potřebovala bych nějaký info, zda je možné u kočky (2 roky, striktně domácí) zjistit, jestli prodělala toxu (případně jestli měla nebo má i jiné na člověka přenosné choroby či parazity, kteří mohou zůstat v prostředí) a kolik by to tak přibližně mohlo stát ..
    chápu, že je to dotaz dost mimo, ale .. moje sestra nás vyhazuje z bytu, kde momentálně s číčou a přítelem bydlíme a chce se sem nastěhovat se svým dvouletým miminem a požaduje po mě osvědčení od veterináře, že pozůstatky po naší kočce nenakazí její povedenou rodinku .. můžu se na to vykašlat (a říct jí, že je na hlavu padlá), ale nechci následujících pět let při každým zakašlání jejího dítěte slyšet, že za to můžu já a moje Bianca :-/
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    TARGI: jednou uz byla na operaci a to mi ji dali takovou jakoby opilou...to uz bych s ni zvladla....no zkusim se s nim dohodnout.

    TAPINA: no ja sem taky z toho nervozni krapec a taky ji davam dobrutky, pac od deviti vecer uz nesmi zrat...takze to ze mne asi citi...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAMPA: To víš, že tuší :o)
    TARGI
    TARGI --- ---
    KAMPA: je víc tipů anestrzie, takove ty pomalu probouzeci a ryhlo... nevim, jestli se dají použít obě na tohle, se optej....když to půjde, bude už vzhůru jen max krapet nemotorna ne moc.

    KAMPA
    KAMPA --- ---
    TAPINA: mame tam byt zitra v 17hodin, no poprosim ho, bydlim docela kousek. nebo by mi stacilo aspon na pul, aby trochu spolupracovala....
    jinak asi neco holka tusi, nebo nevim, je takova divna...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAMPA: Záleží, jak se domluvíš. Jestli nejsi objednaná na odpoledne, tak snad nebude problém nechat ji tam do probuzení, tak se domluv rovnou jak ji tam povezeš.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ahoj, zitra jdu s čubou na kastraci - vzhledem k tomu, ze ji jdu vyzvednout sama /autem/ a sem v 9.mesici tehot. a tudis ji nemuzu nejak tahat /30kg/ by me zajimalo - jeslti se predava probrana. jako logicky by mi ji meli uz dat probuzenou, ne?! ale ted mi nekdo rikal, ze uplnym pravidlem to neni....a ja se zapomnela zeptat...co myslite?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LUCISZKA: No, po ortopedické operaci by pes v absolutním klidu prostě měl být. Do nějaké kontroly, kdy ti řeknou, že už je to srostlé. Mladí psi se sice hojí rychle, ale když si s tím něco předčasným pohybem udělá, tak je to zas průšvih na celý život. Psa v klidu udržet LZE, to se pořídí domů klec a z ní se chodí jen na vodítku. Je to nepříjemné, ale je to na omezenou dobu a má to důvod, takže to za to stojí.
    LUCISZKA
    LUCISZKA --- ---
    ahoj, moje 5měsíční štěně je po operaci lopatky. Následkem úrazu se mu ulomil 5cm kousek, který mu minulou středu přišroubovávali. Zotavuje se dobře (rána, energie má na rozdávání). Máte s něčím podobným zkušenost? Jak dlouho trvá zotavení. Téměř ho nelze udržet v absolutním klidu, tak mám strach, jestli to dobře sroste ...
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    Zajímalo by mě, jestli loupání v kloubech musí znamenat nějaký problém. Mám psa asi v o něco větší zátěži než je většina psů coby domácích mazlíčků a občas po delším odpočinku mu při vstávání někde lupne. Přemýšlím, jestli má cenu ho vystavovat narkóze a vydávat peníze za rtg, když ze zátěže mu rozhodně slevit nemůžu.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    KABIS: Ja bych tedy pockala na dobrani atb, plus jeste par dni pote.
    KABIS
    KABIS --- ---
    psisko je po kastraci, jeste bude brat 7 dni atb. potrebujeme odcervit venkovni kocky, tak s tim chceme vzit naraz vsechno zvirectvo. mame pockat az se velky zvire doleci?
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: my meli cubu pred nejakyma .. 10, 12 rokama. Byla jsem mala, ale mam pocit, ze tehda ty dysplazie zas az tolik nebylo.. labilni nebyli vubec. Jenze tehda bylo nejakejch 150 psu v republice, pokud vim... pak se z toho stala hrozne modni zalezitost, prijde mi ze prisel velkej boom, a to co dnes potkavam, to snad ani nejsou BSP. :(
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    (plus nulova selekce na zdravi, of course)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam