• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAMPA: Víš, co měla za narkózu? Jestli kombinaci s ketaminem (tomu by odpovídalo to probouzení až doma), tak může být zfetovaná dýl. Ale nejpozději další den už by měla být normální.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ALIENABLE: Zadní zuby vypadají jak? Zubní kámen obvykle nezačíná ausgerechnet na špičácích.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    HYSTERIA: oki...za jak dlouho se /obecne/ dostavaj do normalu?
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    LOVETHIEF: uf...tak snad dobry. no presne - jak jinej pes. at uz je normalni, pac tohle me teda docela zabiji.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    KAMPA: po narkóze jsem měla takhle zblbou většinu psů...
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    KAMPA: neboj, je to normalni. Cookie po ty druhy kastraci byla uplne jinej pes snad tri dny. Sice zrala, ale chovala se, jako by byla na me permanentne nasrana, nevyhledavala kontakt a maximalne me nekde z kouta uprene pozorovala.
    To, ze hodne curala, je taky normalni, urcite ji davali kapacku, takze ji zavodnili.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ahoj, tak vcera mi vykastrovali fenečku...jak jsem psala pred par. dali mi ji jeste uspanou, kamarad mi ji donesl /pronesl se teda hodne/ domu. probrala se asi za dve hodiny, ale od ty doby hruza. spis mi prijde, ze ji udelali lobotomii, nez kastraci /vzali ji vajecniky a delohu/. zatim nezere, temer nepije, půl noci protapala po byte, byla jsem s ni venku, curala dvakrat hodne. ted chodi po byte a kouka jako kdyby mela tezky deprese, sem tam si lehne, ale jen na divny mista.
    je to normalni? jako rikam si, ze je napichana ATB, je po operaci...atd. jen se chci zeptat, at jsem klidnejsi, je mi ji hrozne lito /nedavam najevo/ diky moc!!!
    ALIENABLE
    ALIENABLE --- ---
    Našemu psovi začalo strašně táhnout z tlamy. Neporadili byste mi prosím co zkusit, než ho vzít na krevní testy na veterinu? Zubní kámen má trochu na špičácích, zánět dásní si myslim, že bych poznala... Před měsícem byl v narkóze kvůli drobnějšímu zákroku (odstraňovali mu pihu, která se po rozborech ukázala jako melanocytom, ale všechny výsledky ok). Může ten zápach souviset s tou narkózou? Má z veteriny chudák fakt strašný nervy, proto bych ráda zkusila nejdřív klidně nějaký "babský rady". Díky všem za jakýkoliv tipy...
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TAPINA: bohužel .. vysvětlení nepřipadá v úvahu .. jejich dítě se nesmí ani dotknout psa v parku, protože by mohl mít blechy :-)
    CAMELLA: potvrzení je asi nejrozumnější řešení .. počkám těsně před stěhováním, aby to bylo čerstvý .. snad to bude stačit

    díky všem .. snad to aspoň B. nějak v klidu přežije (musím jí sehnat nějaký bachovky, nebo feliway, nebo něco ..)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: (ale samozřejmě i když protilátky mít bude, nebude to znamenat, že je infekční)
    ještě mě napadá, že by sis mohla vyžádat papír o tom, že kočka je zdrava a blablabla, když doktorkám vysvětlíš situaci, něco se vymyslí...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TEEAK: testy na protilátky se dělaj, cenu ti řeknem na zavolání :)
    ADITU
    ADITU --- ---
    TAPINA: Ze ty jsi matka normalni a pricetna, neznamena, ze takove jsou vsechny, bohuzel. Znam podobne typy jako je TEEAK-sestra a to na normalni rozhovor neni.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TEEAK: Struvity jsou kameny, ty fakt nakažlivý nejsou :D Plíseň by se poznala v první řadě na ní, to neprobíhá bezpříznakově a z vnitřních parazitů jsou bez mezihostitele přenosné jen škrkavky a to ještě ne až do dospělého stadia. Nestačilo by sestře jen prozradit, že to je jiný živočišný druh? :o)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TAPINA: jasně (máme jí od 4 měsíců - a co je u nás tak žere jenom hypoalergenní granule, takže tady neměla jak ji dostat .. ale než jsme si ji vzali, byla v depozitu, kde netuším, co jedla/nejedla) .. a jinak? nějaký plísně, struvity, měchovci, tasemnice .. (pravidelně ji odčervuju, ale když byla nastydnutá, tak tu v jednom rohu několikrát pokřtila koberec ..)

    vím, že je to na hlavu, ale moje sestra je hysterická přecitlivělá a bezohledná matka (pardon všem maminkám za hanlivý označení, ale bohužel to ani zpola nevyjadřuje momentální chování se kterým se z její strany musím potýkat)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TEEAK: Jestli prodělala toxu může být každému jedno. Kočka je infekční jen když vylučuje oocysty trusem, což se děje prakticky jen u koťat, ale pro klid duše můžeš nechat udělat koprologické vyšetření (které stojí asi 150 Kč), kde se nic nenajde a budeš mít na to papír.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    potřebovala bych nějaký info, zda je možné u kočky (2 roky, striktně domácí) zjistit, jestli prodělala toxu (případně jestli měla nebo má i jiné na člověka přenosné choroby či parazity, kteří mohou zůstat v prostředí) a kolik by to tak přibližně mohlo stát ..
    chápu, že je to dotaz dost mimo, ale .. moje sestra nás vyhazuje z bytu, kde momentálně s číčou a přítelem bydlíme a chce se sem nastěhovat se svým dvouletým miminem a požaduje po mě osvědčení od veterináře, že pozůstatky po naší kočce nenakazí její povedenou rodinku .. můžu se na to vykašlat (a říct jí, že je na hlavu padlá), ale nechci následujících pět let při každým zakašlání jejího dítěte slyšet, že za to můžu já a moje Bianca :-/
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    TARGI: jednou uz byla na operaci a to mi ji dali takovou jakoby opilou...to uz bych s ni zvladla....no zkusim se s nim dohodnout.

    TAPINA: no ja sem taky z toho nervozni krapec a taky ji davam dobrutky, pac od deviti vecer uz nesmi zrat...takze to ze mne asi citi...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAMPA: To víš, že tuší :o)
    TARGI
    TARGI --- ---
    KAMPA: je víc tipů anestrzie, takove ty pomalu probouzeci a ryhlo... nevim, jestli se dají použít obě na tohle, se optej....když to půjde, bude už vzhůru jen max krapet nemotorna ne moc.

    KAMPA
    KAMPA --- ---
    TAPINA: mame tam byt zitra v 17hodin, no poprosim ho, bydlim docela kousek. nebo by mi stacilo aspon na pul, aby trochu spolupracovala....
    jinak asi neco holka tusi, nebo nevim, je takova divna...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam