• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LALOBA: Teplota ani změny celkového stavu u vaginitidy nemají být, to radši řeš co nejdřív.
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    po 3 tydnech opet zde :-/ moje fenka (necelych 8 mesicu, jeste neharala) ma od vcerejska hnisavy vytok. Hnis ma v pochve a kape z ni, casto se olizuje. byli jsme dnes u veta a ten me docela uklidnil, ze to asi bude vaginitida a ze takhle mlade fenky nemivaji zanet delohy, ale ted mam zas trochu starost, ma teplotu 39,2 (normalne miva 38) a je takova apaticka a venku na prochazce ustrasena a hodne casto cura. Zitra me ceka nabity pracovni den od rana do vecera, tak nevim, jak rychle to hnat znovu k veterinari (zatim jsme se domluvili tak, ze mi po 10 dopo zavola az bude vedet vysledky steru).
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    Máte někdo tip na dobrého ortopeda v Jižních Čechách?
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    prosím o radu: ted jsem přišla domů a kočka má nateklou půlku tlamy - horní pysk.. na pohmat měkký, když jí to zmáčknu, neřve bolestí, nechá si na to šahat. žije a zlobí steně, mrouská se dál.
    mám plašit a jet na veterinu nenbo to může bejt banalita? jde mi o to, že zítra odjíždíme a dáváme kočky na hlídání, tak bych nerada, aby rodičové řešili veta za nás
    SILVILVA
    SILVILVA --- ---
    TAPINA: Ok takže návštěva jiného veterináře. To, co jsem napsala mi bylo řečeno. Takže aby se v tom čert vyznal a já se pak na něco ptala. Každopádně díky za to doporučení, zkusím to.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SILVILVA:Hele, to je zase nějaká divočina. Je to mykóza, nebo alergie, nebo zapaření z vody, teda? Na mykózy se nedávají kortikoidy, není z vody a .. . tak. Takže by to chtělo nejdřív zjistit, co tomu zvířeti opravdu je. Na zlepšení stavu imunity obecně je ale skvělý přípravek Immunovet, kůže se po něm zlepšuje skoro všem, kdo s ní něco mají.
    SILVILVA
    SILVILVA --- ---
    Čím bych mohla psovi zlepšit iminutu, když prej trpí dermatomykozou? Jestli to teda vůbec jde k sobě...Od té doby, co poprvé hárala, tak pokaždé když zmokla, nebo se někde namočila tak se pak pořád škrábala...Prvně si vykousala pod prdelí kde měla nějakou vyrážku a teď zas nad prdelí. Na veterině vždy dostane akorát kortikoidy a vitamíny a doporučení, že se nemůže namočit. Nějak se nemůžu smířit s tím, že se náš pes, milovník vody a vydra v jednom nebude moct v létě koupat, nehledě na to, že se potřebuje zchladit... Opakované přeléčení kortikoidama mě taky nějak neuspokojuje, raději bych pátrala po příčině...Nemáte s tím někdo zkušenosti?
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    ALIENABLE: jak rikas .)
    ALIENABLE
    ALIENABLE --- ---
    TEEAK: dík, na tohle jsem našla docela dobrý reference, ale obávám se, že kámen prostě není ta příčina (má to fakt jen na špičácích). Máš recht, zavolám tam a uvidíme. Nejhorší je, když si to člověk začne gůglovat a vyděsí se, co to všechno může bejt.

    KAPPA: rovnou celý rodině :)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    ALIENABLE: od veterináře máme pro číču na zuby toto (a funguje celkem okay):
    http://ecx.images-amazon.com/images/I/7111EWVvUcL._SL1500_.jpg
    ale stejně bych doporučila návštěvu veta .. to může být cokoliv (jestli je to nervák, aspoň zavolej, jestli to může být od operace a nebo jestli se máte znovu přijít ukázat)
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    ALIENABLE: chlorella ozkousena, nasemu kocourovi tahlo a uz ne a nic jinyho jsme v ty dobe nezmenili....
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    TAPINA: jo to zni logicky! mne by prave zajimalo, jestli je teda oblbla tou anestezii, nebo jestli ji to nejak neboli. ve ctvrtek ji mame davat ATB - amoksiklan - je to lidsky atb, pujdu pro to do lekarny. vypada teda zmatlane...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAMPA: Já mám teorii, že když je psovi blbě, jako fest blbě, tak přestane uvažovat smečkově a začne se starat sám o sebe jako jedinec. Protože v té chvíli, kdy by mu v přírodě bylo takhle, že by nebyl schopný se doplazit ani ke žrádlu, by se na něj smečka vykašlala. Takže se prostě chovají JINAK, ale nic tím nemyslí a vrátí se to do normálu, jak se jim udělá líp.
    ALIENABLE
    ALIENABLE --- ---
    TAPINA: na zadních vůbec... má jakoby zažloutlejší zuby, ale ten kámen je fakt jen na špičácích jakoby u dásní...
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    LOVETHIEF: no presne, jak na me kouka, tak si rikam, ze ji musi probihat hlavou, co mi to ta panicka udelala, proc....Pak si zase rikam, hele takhle urcite nepremysli....Ale necekala sem, ze to se mnou teda takhle zaclouma.ten rez ma taky dlouhej...:/ ale nekrvaci ji to nic, to jsem moc rada.


    HYSTERIA: no jasne, doufam, ze zitra uz bude aspon pokukovat po micku :)
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    KAMPA: podle popuzite anestezie a imho i dle věku psa. třeba čubina, tu mi dali domu a hned po příjezdu začala lovit balóny pod sedačkou. Většinou ještě ten následující den byl klidový a pak se zbrchali :)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    TAPINA: na narkozu jsem se nezeptala. tak uz jsem klidnejsi...snad zitra bude dobra.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    KAMPA: no ja se priznam, ze ja to tajne obulela, protoze Cookie je takovej muj mamanek a ted me najednou nechtela a ja ji proste musela dat pokoj
    jsem i mela takovy teorie, ze je na me urcite nasrana, ze jsem dopustila, aby ji todle provedli (drzela jsem ji totiz, kdyz ji uspavali) a ze mi to nikdy neodpusti a bla bla, proste typicka ja hysterka ;-)
    ale ona proste mela bolesti (rez 15 cm), prasky proti bolesti ji taky davaly zabrat... clovek tem svejm zlatum musi dat cas a neotravovat je a oni budou zase jako driv, neboj ;-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAMPA: Víš, co měla za narkózu? Jestli kombinaci s ketaminem (tomu by odpovídalo to probouzení až doma), tak může být zfetovaná dýl. Ale nejpozději další den už by měla být normální.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ALIENABLE: Zadní zuby vypadají jak? Zubní kámen obvykle nezačíná ausgerechnet na špičácích.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam