• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    BAARKA: na Haiti se nechovaj kozy?
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    ZMYJKA: to tady nevedou..budu se muset vypravit zotra do hlavniho mesta..tam maji tri velky suprace a dovozeney veci z USA..daji se tam sehnat i mlecny vyrobky..uff...diky moc vsem za radu..holcicka se ma skvele..
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    TAPINA: dik, sli jsme vcera hned rano, diagnoza vaginitida, vysetreni moci vyvratilo zanet mocovych cest. K tomu maji obe i se segrou Buřinkou kasel a tvari se (obe) jako svetice :)) Ale i pres ten kasel je na tom lip, ve stredu meditovala v sede se zavrenyma ocima div ze neupadla a v leze se klepala, coz se mi vubec nelibilo a mela jsem o ni docela obavy. Mozna nejaka kombinace vice faktoru (hormony, zanet, nastydnuti a kasel...)? Kazdopadne zazitek z odebirani steru z pochvy byl desivy, ona je dost citlivka a herecka a narikala a mrskala s sebou tak strasne, ze si ani nedovedu predstavit, co by delala, kdyby se ji delo neco opravdu bolestiveho. Nastesti byla cekarna prazdna, jinak by cekajici pejsky po tom jejim extempore dovnitr nikdo nedostal ani s navijakem.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    BAARKA: jestli seženeš, tak výborné je taky čerstvé kozí mlíko.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BAARKA: Kombinace štěněcích granulí rozmáčených ve vodě a toho kondenzovaného mléka by mohla postačit.
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    TAPINA: tady bohuzel nic jako internetovy obchod/posta a podobne vymozenosti nefunguji..jediny co se tu da sehnat je ten sunar nebo mliko v prasku, .kondenzovane mleko koupim to tady maji, granule tu maji tak dva druhy..zkusim steneci, pokud budu mit stesti..
    Moc dekuji za radu..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BAARKA: Jestli tam není k dostání speciální psí sušené mléko, což na vesnici asi nebude, tak se dřív jako provizorní výživa doporučovalo sladko kondenzované mléko. Jinak jestli má aspoň ty tři týdny, už by možná nemusela být vyloženě jenom na mléce. Máš možnost aspoň něco objednat přes internet? Hodně firem dělá speciální krmiva pro malá štěňata, např. Royal Starter.
    Jinak každopádně odčervení už teď, alespoň 4x každé 2 týdny a na očkování je ještě čas.
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    dneska se chystam pro odcervovaci pilulky, ockovani jsem se docetla az v 6 tydnech...takze mame jeste cas, odhaduji, ze ma tak 3 tydny...nejsem expert, ale nasich boxerka mela stenata asi pred trema rokama..tak zhruba to tak odhaduji...
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    Ahoj,
    prosim o radu - mame nalezene třítýdenní stenatko, fenku - prave haitske poulicni smesky..(jsem ted na malem meste na Haiti) a potrebuji poradit, co za stravu...sunar zvraci..(mam ji od vcerejska vecera, taze par hodin)..vyber zbozi na Haiti je dost omezeny, specialne tady na malem meste, takze bych potrebovala poradit, co zakladniho by bylo nejlepsi pro ni..

    Mame jeste jednoho psa tady, asi rocniho kluka..ktery se zatim k male chova moc hezky, takze to vypada, ze tu budu mit "rodicovskou" podporu.

    Moc dekuji za radu,
    Bara
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    TAPINA: to me napadlo taky, vetracky jsou otevřeny furt a ona honí i pavouky.. zuby už jsou asi pozdě , je ji 8 měsíců.
    ale bolet ji to evidentně vůbec neboli..

    tak snad to bude zítra lepší..TAPINA:
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VERCA_ZABA: Nemohla ji píchnout vosa? Uvidíš, jestli to do rána splaskne, když to bude banalita, tak jo.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LALOBA: Teplota ani změny celkového stavu u vaginitidy nemají být, to radši řeš co nejdřív.
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    po 3 tydnech opet zde :-/ moje fenka (necelych 8 mesicu, jeste neharala) ma od vcerejska hnisavy vytok. Hnis ma v pochve a kape z ni, casto se olizuje. byli jsme dnes u veta a ten me docela uklidnil, ze to asi bude vaginitida a ze takhle mlade fenky nemivaji zanet delohy, ale ted mam zas trochu starost, ma teplotu 39,2 (normalne miva 38) a je takova apaticka a venku na prochazce ustrasena a hodne casto cura. Zitra me ceka nabity pracovni den od rana do vecera, tak nevim, jak rychle to hnat znovu k veterinari (zatim jsme se domluvili tak, ze mi po 10 dopo zavola az bude vedet vysledky steru).
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    Máte někdo tip na dobrého ortopeda v Jižních Čechách?
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    prosím o radu: ted jsem přišla domů a kočka má nateklou půlku tlamy - horní pysk.. na pohmat měkký, když jí to zmáčknu, neřve bolestí, nechá si na to šahat. žije a zlobí steně, mrouská se dál.
    mám plašit a jet na veterinu nenbo to může bejt banalita? jde mi o to, že zítra odjíždíme a dáváme kočky na hlídání, tak bych nerada, aby rodičové řešili veta za nás
    SILVILVA
    SILVILVA --- ---
    TAPINA: Ok takže návštěva jiného veterináře. To, co jsem napsala mi bylo řečeno. Takže aby se v tom čert vyznal a já se pak na něco ptala. Každopádně díky za to doporučení, zkusím to.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SILVILVA:Hele, to je zase nějaká divočina. Je to mykóza, nebo alergie, nebo zapaření z vody, teda? Na mykózy se nedávají kortikoidy, není z vody a .. . tak. Takže by to chtělo nejdřív zjistit, co tomu zvířeti opravdu je. Na zlepšení stavu imunity obecně je ale skvělý přípravek Immunovet, kůže se po něm zlepšuje skoro všem, kdo s ní něco mají.
    SILVILVA
    SILVILVA --- ---
    Čím bych mohla psovi zlepšit iminutu, když prej trpí dermatomykozou? Jestli to teda vůbec jde k sobě...Od té doby, co poprvé hárala, tak pokaždé když zmokla, nebo se někde namočila tak se pak pořád škrábala...Prvně si vykousala pod prdelí kde měla nějakou vyrážku a teď zas nad prdelí. Na veterině vždy dostane akorát kortikoidy a vitamíny a doporučení, že se nemůže namočit. Nějak se nemůžu smířit s tím, že se náš pes, milovník vody a vydra v jednom nebude moct v létě koupat, nehledě na to, že se potřebuje zchladit... Opakované přeléčení kortikoidama mě taky nějak neuspokojuje, raději bych pátrala po příčině...Nemáte s tím někdo zkušenosti?
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    ALIENABLE: jak rikas .)
    ALIENABLE
    ALIENABLE --- ---
    TEEAK: dík, na tohle jsem našla docela dobrý reference, ale obávám se, že kámen prostě není ta příčina (má to fakt jen na špičácích). Máš recht, zavolám tam a uvidíme. Nejhorší je, když si to člověk začne gůglovat a vyděsí se, co to všechno může bejt.

    KAPPA: rovnou celý rodině :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam