• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    CAMELLA: ok, takže optimálně na víkend vzít třeba víc druhů, aby aspoň něco sežral :) Díky.
    Já u nich s tím "budou schopni říct" mám trochu problém - jako jsou tam skvělí doktoři a jsou tam lidi, u kterých mám pocit, že je člověk každou otázkou obtěžuje (třeba vetka včera byla fajn, sestřička vypadala, že kdyby celý svět chcípnul, potěšilo by ji to :D ) - samozřejmě z nich zkusím vytáhnout co nejvíc instrukcí, ale zrovna v případě vetcentra prostě mám i tendenci to ověřovat, no.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ZMYJKA: tak tohle ti snad budou schopni sami říct, prostě asi jakoukoliv intestinální/recovery dietu, konzervy. Každá značka, co dělá veterinární diety, nějakou má :). Pak jen záleží, jak bude váš kocour rozmlsaný :)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    CAMELLA: říkali, že nám ho zkusí už na veterině rozkrmit, takže doma už by měl prý jíst - asi konzervy říkala včera vetka. Tam ho měli na kapačce. Tak nevím, já zrovna k vetcentru úplně důvěru nemám, zachvilku pro něj jedem, dáš mi tip, co pro něj nejlíp chtít s sebou?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ZMYJKA: tak jestli mu rezali strevo, tak ani jist nebude, ne? vetsinou dostavaj kapacky, jidlo az po nekolika dnech a spesl intestinalku, az do stehu...
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Ju a ocenila bych taky tipy, čím toho blbouna v rekonvalescenci krmit nejlíp - asi nějaké dietní konzervy? Co nejlíp a jak dlouho? Může být i rozvařená rejže s kuřecím? Normálně je na barfu.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Uf, tak jsme si včera dali výjezd na noční pohotovost a pitomou situaci, že nejbližší veterina s noční pohotovostí je zrovna ta, které moc nevěřím a je předražená :/ Spolubydly kocour, který normálně nenávidí mé psy a mě taky nemiluje, najednou místo hysterického zdrhání a prskání před psem odešel volným krokem a místo aby si vyskočil někam nahoru, zalezl pod stolek u postele. Vypadal dehydrovaně a marodně (rozježený, křečovitý), od předchozího večera čyřikrát blil a nedokázaly jsme určit, jestli pil nebo byl na záchodě (máme další dvě kočky), ale určitě nic nemělo průjem, měl 36,5, což je dost málo, tak jsme ho holt naložily a odvezly. Dost sem se bála akutního selhání ledvin - druhej tip byl, že se ucpal, protože je chronický požírač věcí - za b bylo správně, asi ve čtyři z něj na vetcentru vyoperovali asi 30 cm poměrně široké šňůrky od mikiny (to jsme zjistily posléze při hledání, odkud to mohlo být) i s uzlíkem. Do večera si ho tam nechají a jestli bude všechno ok (střevo naštěstí nebylo poškozené, chytly jsem to včas), tak nám ho předají. Uf.

    Nemáte někdo zkušenosti s takovýmhle chováním u kočky? Prý se oproti psům ucpávají snadno, protože mají užší střeva - problém je, že ten blb žere fakt nepředvídatelně cokoliv, u čeho mu zrovna šibne - tkaničky, igelit (libovolný), kožené boty a tašky, ramínka od podprsenek, plasty... Trochu se bojím, že pokud bysme chtěly zabezpečit, aby nikdy nic nesežral, musely bysme ho držet ve vykachlíkované místnosti :/ Co myslíte, mohl by to být projev úzkosti (je nervák) a mohlo by třeba pomoct feliway? Nebo nějaká homeopatika třeba? Už teď stál 6 tisíc, riziko, že se opakovaně ucpe je prý vyšší - už teď jsme se snažily mu nic sežratelného nenechávat v dosahu, ale zjevně si našel "vhodný" objekt :/
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TESSS: no ja doufam, ze pozna :) ale jestli se nedrbe, tak je to jina, sry to jsem nechytla.
    TESSS
    TESSS --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: svrab snad veterinar pozna, ne? A psa to nijak nesvedi - nedrbe se, asi je to fakt jen kosmeticka vada.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TESSS: takhle z popisu mi to evokuje potkani usi zkrabately svrabem..
    TESSS
    TESSS --- ---
    TESSS: veterinar poradil pokracovat v mazani a na zimu cepici, nebo skoro vypustit pobyt venku
    TESSS
    TESSS --- ---
    TAPINA: ma to hruby, na okrajich az takovy okoraly a pote, co jsem mu to ted namazala, tak mu zacali i z licni strany vypadavat chlupy
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TESSS: A co teda má? Nějaké šupinky na krajích uší, nebo tak něco? Jednomu psovi tady v ordinaci to dělá demodex. Nedaří se nám ho úplně zlikvidovat, ale vždycky po aplikaci Advocate má tak půl roku pokoj.
    TESSS
    TESSS --- ---
    TAPINA: vorech - malej hubenej, ale relativne vysokej -lehce pod 8 kilo - ted trochu pribral :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TESSS: Co to je za plemeno?
    TESSS
    TESSS --- ---
    TESSS: tak nema plisen, ale asi mu ty usi postupne odpadnou :-(
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    úžasná nabídka, jen dnes
    Ostatní DryFast | levneELEKTRO.cz
    http://www.levneelektro.cz/p909834-susicky-pradla-ostatni-dryfast#zl1
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MARKYSHA:
    tak má posunutou plotýnku
    TESSS
    TESSS --- ---
    muze mit pes mykozu na usich?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Dneska večer na procházce si náš 11letý jezevčík najednou lehnul, plazil se a třásl, pak se zvednul a normálně šel, ale nezvedal nohu, čůral jako čuba a nedá si vůbec sáhnout na zadek, zdrhá a kňučí. Zítra jdeme k veterináři, ale na co se mám duševně připravit?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BAARKA: Ona podle té fotky, co jsi dávalan a Psy, fakt vypadá starší, takže už by mléko nemuselo být tak zásadní.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam