• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    ADITU
    ADITU --- ---
    Kočka mi málem sežrala prášky, který patřily jiný a tak mě napadlo: jak donutit kočku zvracet, když sežere něco co nemá, konkrétně prášky?
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: posílám účet do zprávy ;)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: No, to by se z účtu poznalo. Ale počítám, že zdvojená první dávka by mu nijak výrazně neublížila.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: případně tu mám účet s výpisem všeho za co jsem platila, jestli to z toho někdo pozná? Tapino? :))
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Byla jsem dnes s potkanem u veta - má malý abscesek pod uchem. Dostal atb v tabletkách, instrukce mám a všechno vím - akorát jsem si uvědomila, že jsem nechytla, jestli mu mám začít dávat atb už dnes, nebo až zítra - nechytla jsem, jestli dnes nedostal atb injekčně. (Určo dostával injekci proti všenkám, ale jestli i druhou s atb, to nevím - přímo u ošetření jsem nebyla). Co je menší zlo? Když mu dám dávku navíc, pokud by atb dostal inječně, nebo když případně začnu s podáváním až zítra?
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    LA_PIOVRA: kessi má tohle taky, tak jsem pro klid své duše do toho nechala šťournout - potvrdilo se, že se jedná oprvdu jen o tukové bulky.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    TAPINA: díky
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VERCA_ZABA: Zalej to dezinfekcí a kontroluj to, mělo by to vyhnisat.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    jdu si taky pro radu:
    objevila jsem arnoštovi asi klíště: na noze zarudlý napuchlý místo, z toho koukala taková hnědá skořápka, chtěla jsem to jemně vytáhnout, ale ulomilo se to - bylo to jako zpuchřelý.. a ted koukám, že v tý ráně asi zůstala hlavička - vypadá to jak černá tečka a z ní vedou dva šlahounky (nožičky)..

    co s tím? mám to nějak dloubat nebo to zalejt dezinfekcí nebo to vyroste samo? jako zarudlý to má dost:/
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Lilusenka ma na tele tri takovy boulicky (ta nejvetsi je jak kdyby tam mela zasitou kalsickou lekovou kapsli, trosku bachratejsi.
    Kamaradka onkolozka (lidskaú mi rekla, ze "kdyz je to pohyblivy, pravdepodobnost rakoviny je malinka".
    Pry to muze byt tukova bulka nebo nejake opozdreni po klisteti.
    Kdyby nekdy sla pod kudlu, necham to vyndat
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SNELA: Zapařeninu můžeš tou betadinou, ale možná ti na to dají něco lepšího. Ono to většinou od zubu nebývá, spíš od nějakého zapíchlého kusu sena do tlamy.
    SNELA
    SNELA --- ---
    TAPINA: díky, půjdu.. Myslíš, že to může být i od zubu? Snažila jsem se ji do tlamy juknout, ale až dozadu se nedostanu, ale nepřišlo mi, že by to tam měla zanícený.. A čím mám léčit tu "zapařeninu" prosim?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SNELA: Žádných pár dní tomu nedávej, abscesy jsou u králíků dost běžná věc a řeší se jednoduše tím, že se to rozřízne a vyčistí, za tři dny zahojeno. Budeš to doma tahat deseti mastma, budeš to řešit měsíc a pak s tím stejně půjdeš.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SNELA: muj tip je jit k vetovi hned, proc chces cekat par dnu, kdyz uz to hnisa a zapacha? visnak a betadina jsou dobry veci, ale pokud to pachne, nevahala bych
    SNELA
    SNELA --- ---
    Zdravím, potřebovala bych poradit, moje 7letá králice, nikdy nebyla nemocná, ted se jí udělala hnisavá zapáchající rána na "lícní kosti", bohužel jsem si toho všimla vcelku pozdě a rána už je podebraná a otevřená. Zároveň má pod krkem, kde se jí přehybá kůže takovou zapařeninu, kterou jsem jí vystříhala, ale jelikož je to v ohybu bude se to blbě léčit. Ránu jsem jí zatím začala ošetřovat betadinou a dnes chci koupit višňovu mast, aby vytáhla hnis a na zapařeninu asi měsčíkovou mast? Dám tomu pár dní a pokud se to nezlepší pojedu k veterináři. Máte prosím nějaký RADY nebo TIPY jak to jinak léčit?
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    CAMELLA: prosímtě ještě jeden dotaz - dle očekávání se kocour v dietě nípe (ne že by nežral úplně, ale žere toho děsně málo) - smí v tomhle stavu calopet pastu nebo něco podobného?
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    CAMELLA: pravda :) no, už mu ho sundali, hopká už celkem v pohodě, odotekl a vůbec vypadá ok, tak snad se v klidu dohojí a nic dalšího nesežere :)
    ZLAJA
    ZLAJA --- ---
    ZLAJA: Je je teda vtipný, o kolik je bez těch nadýchaných chlupů drobnější.
    ZLAJA
    ZLAJA --- ---
    CAMELLA: My taky žádný po kastraci nedostali, ale protože Prevíta si těch stehů začala nápadně všímat, omotala jsem jí obinadlem (hodně volně, nic radikálního). Chvíli neuměla chodit a teď je úplně nadšená.:D Nejspíš jí to i hřeje a netáhne jí na vyholený pruh boku. Hraje si, žere, skáče, jak kdyby na sobě nic neměla.
    Samotnou mě to překvapilo, protože ona si nechá líbit máloco.

    ELFIN
    ELFIN --- ---
    TAPINA: diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam