• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    ZLAJA
    ZLAJA --- ---
    KEVIN00: a jak daleko od záchodu je načůráno? Naší kočce se třeba 3x povedlo,že sice byla všemi čtyřmi nohami v záchodě, ale zadek měla ještě venku, takže načůrala fakt úplně těsně před. :D
    Nepopírám, vždy k tomu měla důvod (jednou nevyčistěný záchod a dvakrát cizí návštěva, kterých se bojí a nejspíš nechtěla ztrácet čas mimo úkryt).
    Jestli by nepomohlo dát před záchod nějakou savou plenu, nebo něco co jde dobře vyprat/jednorázově vyhodit.
    Problém to neřeší, ale aspoň by to bylo vsáklé a neloužilo na podlaze a tolik doma nesmrdělo.. dokud nepřijdeš na lepší řešení.
    OPI
    OPI --- ---
    LAETATIO: taky jsem se tomu trochu divila...kámoška má kočky 4, pořídila 3 záchodky ale všechny chodí na jeden takže je zase pomalu zlikvidovala když to zbytečně zabíralo místo...jen hold čistí častěji než třeba já když mám jen jednu
    ADITU
    ADITU --- ---
    ZVIRATKO: ne nutně - mám doma v současnosti 4 kočky, dva záchody a v 80% jdou jenom do jednoho.
    ZVIRATKO: ano, jsou to asi "prasátka", ale průjmující kočka svůj výtvor zahrabe, jedna až dvě jiné postupně jdou přezahrabat, a pak tam klidně vykonají svoji potřebu.
    Takže LAETATIO: klid, nejsi v tom sám/sama :)
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    ZVIRATKO: za nějakých skoro 20 let co kočky mám mělo průjem jen jedno kotě, které jsem právě kvůli léčení dotáhla domů a to mělo logicky karanténu. Jinak nikdy nic...

    TAPINA: já mám asi prostě zázračný kočky - na střihání drápků stojej frontu, zubní kámen si nechaj seškrabávat nehtem, tak tohle je asi jen další průvodní jev :)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    LAETATIO: tak mas stesti. Jak resis kdyz ma nejaka kocka treba prujem? To mi nerikej ze tam pak nejaka jina vleze...
    Rule of thumb je redundance zachodu N+1 :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LAETATIO: Mohly by mít, a v případě, že by měly, tak by jim neměl nikdo co vyčítat. Doporučuje se počet záchodů rovný počtu koček + 1 (což u většího počtu je masakr, takže zaplať pánbu, že to kočky většinou tak nehrotí). Jde o to, že když víc koček odmítne chodit na stejný záchod, tak to není jejich problém, jen trvají na dodržování elementární hygieny :o)
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    ZVIRATKO: na počet záchodů je nějaký pravidlo? Já mám na 5 koček záchody 2 a evidentně s tim nemaj problém...
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    KEVIN00: na 2 kocky mas mit zachody tri...
    nezmenil jsi stelivo? me delal kocour to, ze do zachodku sice sel, ale se spatnym stelivem nic nezahrabal a podruhy tam nevlez
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    KEVIN00: všechno, co radila ADITU + ještě bych sundala (aspoň dočasně) ten kryt ze záchůdku, pokud je načůráno jen před ním ...
    Ale popravdě, skoro bych vsadila na ten rozchod no, pokud se to akorát takhle kryje.
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    Děkuji za rady ... jsou to moje první zkušenosti s takovými problémy, tak se omlouvám za mé případné hloupé dotazy. Zítra je objednám k veterináři :)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    KEVIN00: moje kočka chodila při nemocných ledvinách jenom na jedno místo cca 20 cm od záchůdku .. vlezla dovnitř, zkusila to tam, pálilo jí to - zanaříkala a vylezla před záchodek, kde vypustila zbytek (cat logic - záchod může za bolení, jinde to bolet nebude) .. jak radí Aditu - zkus veterináře .. jedna se mohla nastynout od otevřeného okna a průšvih je na světě ;-)
    ADITU
    ADITU --- ---
    KEVIN00: ne nutně. já osobně (nejsem vet, jen aby bylo jasno, jenom jsem občas doma mívala problematické kočky) bych je vzala na prohlídku + posunula krytý záchodek přes to místo, kde je vždycky načůráno (dotčené místo samozřejmě velmi pečlivě uklidit, umýt saponátem, vydrhnout, přestříkat něčím, co úplně požere ten pach (Odour Zero se mi osvědčilo), ať si nemyslí, že to je prostě rozšíření k záchodku. pokud jsou zdravé a nepomůže ani to posunutí, zkus ho pořádně umýt a změnit třeba i druh steliva.
    jestli ti takhle ukazují nespokojenost se změnami doma, tak se obávám, že ani jedno z výše napsaného moc nepomůže. nějaká opatření/zlepšováky se najít dají - feliway, bachovy kapky, chodit domů dřív, víc kočky mazlit, případně je přesunout aspoň dočasně k bývalé přítelkyni - ale imho je na to zatím brzo.
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    ADITU: Kdyby měla jedna z nich nemocné močové cesty, nebylo by namočeno na vícero místech bytu a vícekrát? Při čistění wc je vidět, že si chodí ulevovat i na záchodek.
    Jediná změna v bytě je rozchod s bývalou přítelkyní, takže jsou doma více sami. Ale to bohužel nijak neovlivním.
    ADITU
    ADITU --- ---
    KEVIN00: možností máš X - od nemocných močových cest, až po nějaké nedávné změny (v bytě/domácnosti), proti kterým protestují... podle mého nejjednodušší je vzít obě k veterináři, aby je pohlédl, jestli nejsou nemocné a podle výsledku řešit dál.
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    Zdravím,
    mohl bych někoho poprosit o radu. Mám dvě kočky, jedna cca rok a půl (kocour), druhá cca tři roky (kočka), obě kastrované. Jsou spolu již rok a čtvrt a vše bylo v pohodě. Poslední zhruba tři týdny mám každý den po příchodu z práce počůraný byt. Nejčastější místo je před záchodem. Záchody mám dva, jeden krytý a druhý nekrytý. A právě před tím krytým je vždy načůráno. Kočky mají jak jsem zmínil dva záchody, dvě misky se žrádlem, vodu. Záchody jsou každé ráno čištěny. Nedokázal by někdo poradit co s tím? Situace je již neúnosná, neboť přijít po osmi hodinách z práce a větrat zápach z moči je skoro nemožné.
    Děkuji
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: se mi to zrovna vubec nehodi.. :) diky.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Časem. To je nejlepší čistič na všechno z pokožky :o)
    TYNA_DOLITA
    TYNA_DOLITA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: to sleze za den dva samo..ja jsem tim v praci polita vecne :)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Pls, cim dostanu z rukou dolu takovou tu zlutou fosforeskujici latku ktera se kape do oci pro zjisteni mechanickyho poskozeni? Vodou, mydlem a kartackem to nejde.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam