• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    určitě se probiralo, nemůžu dohledat - kamos ma kotatko par dni, je strasne zableseny, už na něj dvakrát použili frontline ve spreji, ale nepomáhá. co můžou udělat víc? je kapka účinnější? sprej na postřik celého bytu už sem radila. plus preventivně odblesit i druhou kočku, co?
    OPI
    OPI --- ---
    TAPINA: těžko říct..jen ať nekecám..tady je odkaz kdyby někoho zajímalo :)
    Veterinární Ordinace Kopřivnice :: MVDr. Robert Lakomý
    http://veterina-koprivnice.cz/index.php?pg=1
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    OPI: Tak někdy to je taky zcestné ekonomické uvažování vesnických lékařů :o) To, že nemusí platit nájem je jeho výhoda, ale logicky by si měl nějaké náklady "na nájem" taky počítat, protože jednak barák musí udržovat a za druhé mohl ordinaci pronajmout a mít příjem vleže na gauči, místo aby pracoval. Leda by to měl jako koníčka, což zhusta bývá. Ale pak zas nejde nadávat těm drahým veterinářům z města, že se tím prostě potřebujou uživit.
    KABIS
    KABIS --- ---
    Znami maji kocoura, na par mesicich zacal mit prujmy a krev ve stolici. Byli u veterinare, dostali antibiotika asi na mesic a dietu, to se pak zlepsilo. Po nabehnuti na normalni stravu zase ten samy stav. Zjistili metodou pokus-omyl, ze mu hodne vadi cokoli drubeziho, takze to nedostava vubec. Prujmy ma vice-mene porad, krev se obcas objevi (pravdepodobne pry kdyz nekde neco slizne a tak), reaguje spatne na jakoukoli zmenu granuli atd. Veterinar jim rikal ze si muzou nechat asi za 3-4 tisice udelat nejake krevni testy na potravinove alergie (myslim, tady si nejsem uplne jista). Jinak je cilej a svezi.
    Myslite, ze to je fakt ciste alergie potravinova nebo ze v tom je neco vic? Me se tohle fakt nelibi a tak nejak si myslim, ze s tim urcite musi neco jit udelat...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TAPINA: na jaggy v praze za 7k. Ale je to prostě různé, u nás třeba za 1300+-
    OPI
    OPI --- ---
    PIKKMA: no nevim, nerozumím tomu ale náš pan doktor je skvělý, nevěřím že by radši operoval za levňocha a hrozným způsobem..spíš si myslím že si zbytečně nepřiráží..nájem platit nemusí protože má ordinaci spojenou se svou vilkou, pracuje tam pouze se svojí manželkou takže náklady na zaměstnance nulové a ani jsem mu nemusela říkat že chci vyhřívanou podložku, hned jak uviděl sphynxíka tak to řekl sám aby se mi náhodou nenachladila atd...
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    EVILMIND: no, je to prostě klinika se 4 doktorma a x sestrama a uklizečkou.. ted ještě dodělávaj další ordinaci.. ale oni to tam berou tak trochu jinak.. když sem tam byla s fretkou, že má papilom - jasně odoperujeme, ale jelikož je mu 6, tak uděláme ještě rentgen a sono a krevní obraz a já nevím co, že to tam dělaj normálně u starších zvířat a taky sme se dostali na cenu 3500.. přitom na spořilově mi ho šmikli za 1200 a když sem šla na vyndání stehů, tak se doktorka usmála, at jí nic nedávám a peláším zpět do práce..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    A v Brně na Jaggy údajně kastrujou kočku za 5000,- :o)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    EVILMIND: Víš jak - já kastruju kočky za 1200,- v ordinaci 50 metrů čtverečních, kde pracuje jeden člověk na plný a jeden na částečný úvazek. Každý zaměstnanec navíc zvedne měsíční náklady o minimálně 15 vykastrovaných koček za takovou cenu. Jenže nad takových 5 lidí (z nichž nejsou všichni doktoři, něco jsou sestry, něco uklízečky) už musíš jít s cenou nahoru, protože se dostaneš nad množství koček, které a) reálně za měsíc nepřijde b) stejně by se nevešly do operačního rozvrhu.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    Ale kazdopadne 3500 je ulet, v tom je zjevne i novej pandi kozich pro doktorovu zenu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PIKKMA: Pověšení za zadní nohy je to nejmenší, člověka si na operačním sále taky napolohujou, jak potřebujou. Ale kolikrát se používá nevhodní šití, nedostatečná analgetika, prostě náklady na minimum.
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    no kdyz otec vypravel co udelali jeho kockam za prahou, mozna by se vyplatilo si priplatit. pod tech 1500 bych fakt nesla. povesi kocku za zadny nohy jak kralika a "operuje", jednu kocku musel otevirat 2x protoze na poprvy tvrdil ze tam zadny vajecniky nema :-O
    OPI
    OPI --- ---
    VERCA_ZABA: ty brďo tak to je fakt palba...mě kastrace číči vyšla na 800 a nějaké drobné, to se asi vyplatí zajet mimo Prahu
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HYSTERIA: To se mi nezdá, že by to mělo mít až takový vliv. Zdejší chovatelka jednou neuhlídala děti a ostříhaly hmatové fousky celému vrhu koťat. Chovaly se naprosto normálně, kdybychom si toho nevšimli při očkování, tak to nevíme. Spíš bych měla podezření, že štěňata blbě vidí.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Prosím o názor - přivezli jsme od asociálů několik štěňat, nepřišlo nám na nich nic divnýho, až do chvíle, kdy jsme koukali, že štěňata pořád do všeho bourají - tak jsme koukali, že do jednoho mají odtříhané hmatové fousky na čumáku.
    Za jak dlouho dorostou nové? Případně má to velký vliv u takto malých štěňat (2 měsíce) na chování (že by se naučili spoléhat víc na zrak při řádění, než na ty fousky,... )?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VERCA_ZABA: Je, no. Ale velké kliniky mají velké náklady, které s kvalitou péče nesouvisí - víc personálu, větší prostory k zaplacení nájmu, větší nároky na úklidové služby, atd. Za 1500,- se dá kočka vykastrovat se všemi náležitostmi. Za 600,- už ne (jak se někdy nabízí na venkově).
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    chci se jen zeptat:
    ptala jsem se na Animal Clinic na kastraci kočky - řekli mi, že už zdražili a mají to za 3500
    ted jsem se objednala na menší veterinu na Spořilov a tam mi ji vykastrujou za 1500

    jaktože je ta cena tak markantně rozdílná? ano, na AC se platí už jen za pozdrav, ale stejně je to prostě rozdíl dvou tisíc..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FIFAJZ: To snad ani ne, přenáší se to hlavně přímým kontaktem a kapénkovou infekcí.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    TAPINA: Tak ho pry maji. Snad mu bude zitra uz lip, tohle byl masakr. A dotaz, kdyz bych se tam otocila, bez psu samoze, muzu neco dotahnout na hadrech ci tak?
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    TAPINA: Super, diky, doporucim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam