• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VERCA_ZABA: Je, no. Ale velké kliniky mají velké náklady, které s kvalitou péče nesouvisí - víc personálu, větší prostory k zaplacení nájmu, větší nároky na úklidové služby, atd. Za 1500,- se dá kočka vykastrovat se všemi náležitostmi. Za 600,- už ne (jak se někdy nabízí na venkově).
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    chci se jen zeptat:
    ptala jsem se na Animal Clinic na kastraci kočky - řekli mi, že už zdražili a mají to za 3500
    ted jsem se objednala na menší veterinu na Spořilov a tam mi ji vykastrujou za 1500

    jaktože je ta cena tak markantně rozdílná? ano, na AC se platí už jen za pozdrav, ale stejně je to prostě rozdíl dvou tisíc..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FIFAJZ: To snad ani ne, přenáší se to hlavně přímým kontaktem a kapénkovou infekcí.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    TAPINA: Tak ho pry maji. Snad mu bude zitra uz lip, tohle byl masakr. A dotaz, kdyz bych se tam otocila, bez psu samoze, muzu neco dotahnout na hadrech ci tak?
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    TAPINA: Super, diky, doporucim.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FIFAJZ: Psincový kašel je typický tím, že může mít právě hodně dramatické průběhy. Chce to nejen antibiotika, ale i nějaké účinné antitusikum, Atussin sirup je perfektní (je na předpis).
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    Mate nekdo zkusenost s velmi dramatickym prubehem psincovyho kasle? Pes od znamych rano zacal chrchlat az tak, ze to neudejchal a omdlel. Asi trikrat, nez dojeli na veterinu. Tam vysetreni, i rtg a sono, vse v poradku (srdce atd), nasazeny antb. Co je ale podivny, ze u toho ranniho kolapsu mel i krece ala epi zachvat. Psovi bude zanedlouho 8 let, rtw, doted zdravy zvire bez problemu. Majitele jsou samoze vydeseny, pes za odpoledne pry sebou svihnul asi 8x, tentokrat uz bez kreci, jen zkratka ty zachvaty kasle az daveni neni schopnej udejchat, kor to nahly vedro soucasny tomu asi neprispiva. Nikdy jsem nic podobnyho neslysela, ani se s tim nesetkala, nejaka rada, co vic delat? Snad mu zaberou antb co nejdriv...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MARKYSHA: Scalibor a Foresto jsou jediné dva obojky, které prodávám. Fungujou. Ucházející byl i Kiltix, ale ten smrdí i přes krabičku tak, že ho nechci mít poblíž sebe :o) A letos už lidi taky říkají, že účinnost slábne.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    MARKYSHA: taky mám pro psa Scalibor už pár let a spokojenost, letos snad za ty roky první klíště na čumáku (ale akorát v době, kdy jsem měnila obojky za nový, takže tam mohla bejt nějaká přechodná doba než ten novej začal plně fungovat)
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    MARKYSHA: meli jsme scalibor dva roky po sobe a ok, rekla bych srovnatelnej s foresto. Nechala jsem se zlakat na foresto letos tim, ze udajne vubec nesmrdi. A on teda prvni tyden smrdel a to teda fest. Takze pristi rok koupim zase scalibor, ten sice smrdel chvili taky, ale byl o dost levnejsi.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TAPINA: hele ten Scalibor je účinný? Přiznám se, že jsem taky naletěla na Frontline, ale je fakt k prdu, rok od roku horší a to Combi je ještě snad ještě horší. Jen velká reklama a psi mi trousili nacucaná klíšťata a měli zanícené hlavičky, jak když nedám nic.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Jen taková perlička, jak i fungování antiparazitika může být subjektivní záležitostí.
    Klient: "Já používám pořád na klíšťata Frontline."
    Já: "A on vám funguje? Jak jste s tím spokojený?"
    Klient: "Funguje dobře, není problém. Některá klíšťata jsou teda živá, ale někerá jsou suchá. No naposled jich z lesa přinesl patnáct."
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    VERCA_ZABA: no mě to furt jako blbost nepřijde, když vim, že funguje, tak nebudu testovat nic, co by sice třeba taky pomohlo, ale ne tolik, takže bych těch klíšťat tahala třeba několikanásobně víc.. Ale u nás je to i tim, že pořád někam jezdíme, furt někde trajdáme, vyskytovat se stále na území třeba jednoho okresu, kde vím, že ta situace není nijak strašná, tak to tolik nehrotím. A kočky mám taky :D
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    LAETATIO: proto si myslím, že je blbost vyhazovat takový prachy za Foresto.. my nemít ty kočky, tak mám scalibor, kterej je o půlku levnější
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    LOVETHIEF: já si myslim, že letos je těch klíšťat tolik, že na 100 % nebude účinkovat nic. Z běžnýho provozu a výletů jsem jich letos tahala tak 5 - 10 (loni 2 za celou sezonu), ale na jednom vandru jsme snad prošli hnízdem a to jsem jich pak vytáhla snad 15... Taky máme foresto.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    VERCA_ZABA: ja tuhle jednoho extremne oprsklyho klistaka tahala primo Darbymu z krku, hned pod Forestem.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    TILLIT: my máme taky foresto a taky už sme tahali x klíšťat:/
    MAMBELINA
    MAMBELINA --- ---
    Dík za typ, naštěstí se dí Foresto sehnat na netu, takže ještě dnes si ho objednám.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LANTHAL: S těma levnějšíma je to tak, že tu a tam někdo řekne, že nějaká značka mu vyhovuje (každému jiná), ale zbylých 90 % nadává. Foresto funguje všem, což ve finále šetří dost peněz za zkoušení patnáctého obojku za stovku, který zase bude k ničemu, přestože sousedka ho chválí.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    TAPINA: proč jen foresto?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam