• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    INXS
    INXS --- ---
    Pozna se neco podle tvrdosti bricha? Prej na hmat nereaguje - neboli ho a ani ho nema podezrele tvrdy. Jde u tedlech veci o cas - je lepsi zajet co nejdriv nebo ho pozorovat a pockat treba do zejtra ..
    TARGI
    TARGI --- ---
    INXS: hele já jsem posera, já bych naložila psa a jela směr vet....
    TARGI
    TARGI --- ---
    INXS: může to byt cokoliv, tohle jsme řešili u fenky a byla to jen nevolnost, zřejmě od nakopane slinivky, která přešla cca do hodiny, ale zároveň to může byt klidně cokoliv z toho co tu píšeš.... :-\
    L_IA
    L_IA --- ---
    Ahoj, prosim o radu.. uz asi 30 min mi pes bez prestavky, krecovite zere travu.. hrozne u toho vyplazuje jazyk a je na tom vyslovene zaseklej.. az tak ze nejde ani na piskot.. stoji zlv desti, kouka na me a zere travu.. mel u toho z pocatku penu u tlamy, obcas zaknuci.. a porad zere travu bez prestavky.. :-\ jet na veterinu je pro me ted trochu komplikovanejsi.. mam rizikove tehotenstvi, rocni dceru, jsem bez auta a 40 kg nejistyho psa.. muz prijde domu nejdriv za dve hod.. tze nejake rady? DEKUJI!!!
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    KABIS: není to tak strašný, jak to vypadá .. kočka si zvykne (ta naše ve dvou letech už dokonce ví, že loudit je zbytečný, protože nic nedostane) .. krev si myslím může mít kvůli podráždění sliznice (tohle by měl potvrdit/vyvrátit veterinář) ale myslím si, že pokud najedou na nějakou hypoalergenní dietu (asi nejspíš veterinární, nám běžně dostupné nepomohly) tak by se to mohlo srovnat samo .. a pak prostě počítat s tím, že to má nadoživotí - je to lehce finančně náročnější, ale nic co by se nedalo zvládnout bez větších problémů
    KABIS
    KABIS --- ---
    TEEAK: hm, to je fakt desny :/ na jednu stranu aspon kocour nebude kulicka (protoze presne to bbyl kdyby mohl vse), ale tam je hodne blba ta krev a ze kdyz to ma blbsi tak docela i hubne
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    KABIS: hele naše číča má zjevně alergii na kde-co (projevuje se to úpornýma průjmama - teda bez krve) a vyřešily to jenom hypoalergenní granule na předpis (jak sežere - a stačí i ždibínek - cokoliv jinýho, hned je průjem) .. granule zabírají, čili tlačíme granule (RC Hypoalergennic) a hlídáme všechno ostatní, aby to nesežrala .. na testy jsme se vykašlali a číča i my jsme v pohodě ..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TABBY: Immunovet, cenově přijatelný. Podporuje nespecifickou imunitu, zkušenosti dobré. Na FeLV konkrétně ne, ale na chronické infekce, seniory ve špatném stavu, juniory ve špatném stavu, super.
    ADITU
    ADITU --- ---
    TABBY: co vím, tak ten přímo pro kočky je strašně drahej, tak se dává naředěnej pro lidi. vychází mě asi na 30 korun denně. Musela bych se na přesný číslo podívat doma na účet...
    TABBY
    TABBY --- ---
    ADITU: Interferon, to je ta super draha zalezitost? (Resp. pred cca 5 lety jsem nekde cetla o lecbe timto za desitky tisic korun...)
    ADITU
    ADITU --- ---
    TABBY: imho interferon (virbagen) a lysiny (enisyl-F)
    TABBY
    TABBY --- ---
    Jak podporit imunitu u FeLV pozitivni kocky - jake pripravky ma smysl kupovat?
    Nejake zasadni zasady :) pece krome klidu a kvalitni stravy?
    Dik.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    LANTHAL: díky!
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    VERCA_ZABA: Na prostředí se dá třeba i Biolit (ten Biokill je poměrně levnej, proto celkem frčí). Ale pozor, většina těch přípravků je toxická pro kočky, takže je třeba, aby při stříkání a několik hodin po něm byli v jiný místnosti (a hodně větrat).
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    LANTHAL: min dva měsíce mu budou.. ale doporucim advocate teda.. jinak ještě ty spreje, pamatuju biokill a pak je ještě nejakej?
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    VERCA_ZABA: jak je kotě starý? Od devíti týdnů se myslím může Advocate/Stronghold ... pokud je mu míň, tak pak ještě jde Bolfo pudr (ale je třeba to hodně často opakovat, kldině co pár dní, až do těch 9 týdnů). Frontline je naprd, jak ve spreji, tak spot on. Určitě zakápnout Advocatem i druhou kočku a průběžně čistit prostředí.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    určitě se probiralo, nemůžu dohledat - kamos ma kotatko par dni, je strasne zableseny, už na něj dvakrát použili frontline ve spreji, ale nepomáhá. co můžou udělat víc? je kapka účinnější? sprej na postřik celého bytu už sem radila. plus preventivně odblesit i druhou kočku, co?
    OPI
    OPI --- ---
    TAPINA: těžko říct..jen ať nekecám..tady je odkaz kdyby někoho zajímalo :)
    Veterinární Ordinace Kopřivnice :: MVDr. Robert Lakomý
    http://veterina-koprivnice.cz/index.php?pg=1
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    OPI: Tak někdy to je taky zcestné ekonomické uvažování vesnických lékařů :o) To, že nemusí platit nájem je jeho výhoda, ale logicky by si měl nějaké náklady "na nájem" taky počítat, protože jednak barák musí udržovat a za druhé mohl ordinaci pronajmout a mít příjem vleže na gauči, místo aby pracoval. Leda by to měl jako koníčka, což zhusta bývá. Ale pak zas nejde nadávat těm drahým veterinářům z města, že se tím prostě potřebujou uživit.
    KABIS
    KABIS --- ---
    Znami maji kocoura, na par mesicich zacal mit prujmy a krev ve stolici. Byli u veterinare, dostali antibiotika asi na mesic a dietu, to se pak zlepsilo. Po nabehnuti na normalni stravu zase ten samy stav. Zjistili metodou pokus-omyl, ze mu hodne vadi cokoli drubeziho, takze to nedostava vubec. Prujmy ma vice-mene porad, krev se obcas objevi (pravdepodobne pry kdyz nekde neco slizne a tak), reaguje spatne na jakoukoli zmenu granuli atd. Veterinar jim rikal ze si muzou nechat asi za 3-4 tisice udelat nejake krevni testy na potravinove alergie (myslim, tady si nejsem uplne jista). Jinak je cilej a svezi.
    Myslite, ze to je fakt ciste alergie potravinova nebo ze v tom je neco vic? Me se tohle fakt nelibi a tak nejak si myslim, ze s tim urcite musi neco jit udelat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam