• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: Zapíchlá osina jak vyšitá. Nebo něco takového.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    nemáte někdo nápad co to může být? ve středu ráno na tu packu pajdal a dnes ráno jsem si všimla tohodle. Vzala bych ho k vetovi, ale opět by se ho pokusil sežrat... Netušíte někdo co by to mohlo být a co s tím?
    Díky za tipy

    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SATHIK: Tak 24 hodin po operaci by měla být ve svém prostředí a mít nepřetržitý dozor kvůli doznívající narkóze (i když ti ji dají už probuzenou), pak už je potřeba jen tak týden udržovat ránu v čistotě, obvykle 10. den se tahají stehy a to se považuje za definitivní konec pooperační péče. Jo a doporučuje se, pokud to zdravotní stav umožňuje, provést zároveň i kastraci, jako prevenci metastáz a recidiv.
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    TAPINA: dik - dame klidovy rezim, jestli nema jenom neco natazenyho .
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    TAPINA: díky za reakci, zařídím to co nejdřív to půjde, než přijdou ty vedra.. A jak myslíš dlouho po operaci bych s ní měla být nejlépe doma? Než se úplně zahojí může být pak u přítele v práci, ale není to už to stejné jako doma v klidu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SATHIK: 12,5 zas není takový věk, aby byla inhalačka nezbytná, když bude v krvi všechno v pořádku a fenka nemá jiné problémy. Operaci by bylo nejlepší moc neodkládat, protože samozřejmě metastázy můžou vzniknout. Rozhodně neodkládat po dalším hárání, každým hormonálním výkyvem se růst nádorů podněcuje. (a případnou další fenku vykastrovat mladou, aby tohle nemusela později řešit)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NE7RA: To nevypadá jako něco, z čeho by se mělo kulhat. A ono se obecně spíše nekulhá z věcí viditelných. Všelijaké kožní eroze, zarostlé drápky, zapíchlé osiny, způsobujou olizování tlapky, ale stoupnout se na to dá. Kulhání je obvykle zapříčiněno něčím uvnitř - kosti, klouby, šlachy.
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    Ahoj, moc prosím o nějaké rady. Včera na očkování našel vet mojí fence (12,5 roku) výrůstky na mléčných žlázách, jeden má asi 2-3cm a druhý jen asi 0,5cm, každý na jiné liště. Na rtg hrudníku jsme ještě nebyly ani krev nebral, chci jít co nejdřív, ale ráda bych věděla aspoň trochu co pak dál, pokud tam nebude mít metastázy. Doporučil mi totiž operaci až na podzim a mi to přijde jako strašně dlouhá doba v jejím věku, tak nevím jestli čekat, jestli to teplo má až takový vliv..? Nebo to popohnat a jít tam co nejdřív ještě teď než začnou ty šílené vedra? A po tom, co po mém dotazu, jestli má k dispozici inhalační narkózu, mi řekl, že je to jedno, že to vyjde na stejno, což si nemyslím u 12ti letého psa, nějak k němu ztrácím důvěru. A pokud by měl někdo nějaký tip na dobrou veterinu v Brně a okolí s tou inhalačkou, prosím o kontakt.
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    ahoj - chci se poradit. zacali jsme kulhat a jedina podezrela vec na pacce je toto:



    VAMPY
    VAMPY --- ---
    MUI: ale když je necháš, oni si to vyřešej sami, dokud neteče krev tak je to v poho
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    MUI: na nějakej ten den ho tam nechat zavřenýho, dávat mu tam žrádlo, udělat mu tam pelech.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    MUI: tak potom je nech. Předpokládám, že se takhle pruděj jenom když se potkaj spolu v nějaký tý kleci oni se porovnaj. Jen jim dej možnost aby měl každý svoje pohodlí. Dva záchody, dvě misky se žrádlem, dva pelechy každej jinde
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    TAPINA: jo diky...budu se ridit tvou radou :) asi sem davala malo ty betadiny.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAMPA: Připadá ti, že to děláš stříkačkou? :D Nějaký zakapání tamponkem zvenku je k ničemu. Vem si stříkačku, nebo kapátko, nebo cokoliv, udělej to tak, jak píšu, a kdyby to nebylo do pondělí lepší, tak pak na veterinu. Nemusíš letět hned teď na pohotovost, když to budeš pořádně čistit. Ale opravdu klidně 5 ml silným proudem, aby se ten bordel zevnitř vypláchl.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    TAPINA: pripada mi ze jo...ma to cely vevnitr mokry a este ji necham hlavu polozenou, aby ji to nesteklo jen ji drzim tamponek pod tou ranou aby to neteklo.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAMPA: Vyplachuješ to tou betadinou zevnitř? Stříkačku, nasadit do otvroru a šplíchnout proudem.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ahoj, muj pes ma na tvari zraneni - tak 1cm hluboky na 1,5cm. vzhledem k tomu, ze ma naky oderky a zraneni docela casto, tak nesilim a vsechno lecime doma. jenze tohle se mi nak nelibi. ma to furt hrozne otevreny, nekolikrat denne ji to cistim - castecne to hnisa, takze to otru a zaleju betadinou. takhle stejne sem to delala i minuly rok, kdyz ji kousnul pes - bylo to stejny zraneni, ale na boku a tak za tyden to mela v pohode. tady to uz ma tak ctyri dny a zadny pokrok - tak ted nevim, jestli to delam blbe, nebo jestli to je nakej prusvih a mam mazat na veterinu. kolem dokola se ji ten hnis prilepil na chlupy - zaschl a po noci ji to zapachalo, takze to jsem odstranila a ma to cisty...jinak ji to nezapacha.
    co by udelal vet? asi ji pichne atb a mozna siti? je to takova doura...diky moc!
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    VAMPY: bitkaří! Ježiš jak mě napadlo to předtim...

    MUI: tohle neni hra, plus si myslim, že oranžovej nevyskakoval radostí. Dej každýmu svojí klec a nech je potkávat jen venku, oni si to vyříkaj a bude klid.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    MUI: chomace chlupu moc hra nejsou. Jinak kralicijsou docela teritorialni potrebuji svuj prostor. Pokud ho nemaji, bytkari
    XAJA
    XAJA --- ---
    ja hlavne nechápem - fakt niekto úmyselne čaká, kým klieš odpadne sám? je jedno, či u zvieraťa alebo u človeka. s tým som sa ešte nestretla.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam