• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    NIKUSKA
    NIKUSKA --- ---
    CAMELLA:
    ADITU: ok, mám je tam vzít i s mámou? nevim, co by bez nich dělala. a pak ještě, jak s tim vedrem - můžu je vzít jednu stanici vlakem nebo mám počkat na auto ( budu mít k dispozici večer)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NIKUSKA: jet hned na veterinu, tohle dělaji dost často chlamydie a když se to nezačne hned řešit, tak kotě může i oslepnout (rsp mu srostou víčka)
    NIKUSKA
    NIKUSKA --- ---
    ahoj, prosím o radu. třítýdenní kotě má zalepené jedno oko a trošku i pšíká a teče mu z nosu. jinak je v pořádku, jí, spí, chodí. jeho sourozenec má oči obě otevřený, jen po probuzení trošičku zaospalkovaný. snažila jsem se to vyfotit, jestli z toho lze něco vyvodit. - čistit borovou vodou? nebo kdy jet na veterinu? děkuju moc za každou radu

    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ALIANOR: Jenže ty veterinární diety na hubnutí jsou právě to, co hledáš. Něco, co podpoří hubnutí svým specifickým složením. Funguje to. Karnitin je v tom taky a nemusíš mít obavu, že by snížením množství utrpěla kvalita živin a vitamínů. Kéž by něco takového existovalo i pro lidi, většina lidí s nadváhou dojede na to, že si týden dává krůtu se zeleninou a až dostatečně vyhladoví, tak přiberou dvakrát tolik :o)
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    TAPINA: FIFAJZ: Tak zaklady znam, prece jen uz doma nejakyho toho psa mam a babka blahe pameti mela sklony k nadvaze tez :) Jde mi prave o fakt, jestli lze necim podporit proces hubnuti, krom zvyseni pohybu, ktery teda ted resime nove nalezenym pidirybnickem v nasi blizkosti ... ale zas ma spravnou hloubku, cuba v nem brouzda po hrudnik :)

    Krmena je od panicky FirstMate 18/6 TRIM & LIGHT, nicmene ji nejspis prevedu. Nasi jsou na mase a ona logicky smutne cuci do jejich misek - takze to vidim na kure, krutu, kralika a velkou spoustu zelenych srztek :)

    Jinak je cubajz ok, krom teda tech kycli a patere. ale to je tak trochu nasledek i te nadvahy. Ted jedine co, jsem ji po porade s veterinarkou nasadila Movalis, protoze zacala pajdat na vsechny nohy stridave - ony i male prochazky jsou po trech letech nechozeni vcelku zahul. A ona jak objevila zase radost ze zivota, tak se snazi dohonit nasi smecku ... je hezke videt ze uz nema ten ubytej vyraz v ocich. Ted jen nenapadne presvedcuju panicku, ze bez psa je ji vlastne lepe, ze ma vic casu na ditko a ze uz ji zpatky nechce. Snad se zadari.

    Jeste me napadlo pridavat ji Karnitin, ten by ji mohl pomoc?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FIFAJZ: Ony ty veterinární diety mají na majitele obvykle dobrý psychologický efekt, když se jim řekne "Podívejte se, jak je ta speciální dieta drahá. A jestliže mu k tomu nacpete piškoty a zbytky od stolu, tak jste ty peníze utratili zbytečně" :o)
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    ALIANOR: A je fenka jinak zdrava, tzn rozbor krve apod? Protoze hybat 10lety fene najednou s jidelnickem muze byt dost "o hubu". Natoz ji cpat nejaky pripravky na hubnuti a doufat, ze za mesic zhubne fest.
    Pokud je zdravotne vysetrena - tak bych zacala u zradla. Cim je krmena? Omezeni stravy muze fungovat zcela opacne, nez mas v umyslu. Zamerila bych se na stravu bezsacharidovou, s dostatkem vlakniny a energie, podavany vicekrat denne v mensich davkach. Ja zhubla za rok svoji cubu (byla po 4 ortopedickych operacich) postupne skoro o deset kg, ale zadny narazovky pohybovy natoz zradlo omezovat, naopak - maso (netucny, dietni) + zelenina, hlidat si typ pamlsku a tak. Pohybu taky moc mit nemohla.
    A jeste jedna vec, jestli ted budes s cubou makat, bude primerene hubnout a vrati se k panicce a bude to nemlich to samy, tak bych to snad ani neresila. Jestli nebude panicka pak schopna dodrzovat taky nejakej rezim vencici, krmnej...
    Jinak znama ma jezevcici trpaslici na royalce diete hubnouci, nebo jak se tomu rika. A taky to zabralo, hlavne velky bububu od vetu, aby vynechala mnamky od stolu apood.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ALIANOR: Základ by měla být klinická obesity dieta. Mám dobrou zkušenost s Royalem. Ale musí se správně používat. Diety se dávkují na cílovou váhu, ale musí to být reálný cíl, při silné nadváze přes několik postupných, aby zase pes nehladověl a metabolismus se dál nezpomaloval. Krmení lépe 2x denně, hlídat nepřekračování dávky, eliminovat pamlsky a k tomu co nejvíc pohybu.
    Přípravky na hubnutí byly různé, většinou zase rychle zmizely, a ono je to nakonec stejně jako u lidí - pohyb a správnou stravu nejde ošidit ničím.
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    Nemate prosim nekdo zkusenost s nejakymi pripravky na hubnuti psa?
    Dostala se mi do ruky temer desetileta goldenka, panicka tezce zanedbala jeji stav. Fena ma DKK 4/4, spondylozu patere a k tomu 44 kg. Puvodne jsme ji mela mit na hlidani jen pres vikend, ale podarilo se mi majitelku presvedcit, at mi ji necha mesic, ze s ni zkusim neco udelat ... vic casu nejspis bohuzel nedostanu :(
    V tehle vedrech bych ji vzala k vode, ale v soucasne dobe jsme bez auta a ona ve svem stavu ty tri kilaky pesky proste neujde.

    Zatim jsme na omezeni stravy a zvyseni denniho pohybu. Ven chodime od desiti vecer do sedmi do rana na cca pulhodinkove prochajdy, kdyz je relativne chladno - to si cuba i "popobehne". Pres den v horku chodime jen kazde dve hodiny vycurat pred barak. Ale vzhledem k jejimu stavu a omezenemu casu ktery na reseni mam, bych ji rada nejak nakopla metabolismus. Nasla jsem od Alavisu Weight Loos, ale ten uz se neprodava a i recenze na nej byly takove rozporuplne ... nemate nekdo zkusenost s necim podobnym, pripadne muzete doporucit neco jineho? Diky.
    ALLOPSYCHOSIS
    ALLOPSYCHOSIS --- ---
    TEEAK: jop, nakonec jsem to pro dnešek "vyřešila" tím, že jsem mu uvařila těstoviny a kuřecí křídla (které jsem obrala od kosti)v jednom rendlíčku a dala mu to i s tou vodou/vývarem a zchlemtal to až do konce.
    Uvidíme co zítra a v noci. Běžně při vedrech pije při každé příležitosti doma (venku ne) a hlavně večer.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    ALLOPSYCHOSIS: zkoušela jsi mu dát do vody něco co neodmítne (třeba granuli) nebo mu vodu "ovonět" třeba vývarem - nějak ji zatraktivnit?
    ALLOPSYCHOSIS
    ALLOPSYCHOSIS --- ---
    pls help.
    Jak jsou ty strašná vedra tak Dona venku polévám vodou, ale nepije. Prostě dneska se nenapil ani jednou. Žere úplně v pohodě, čůrá taky dostatečně, je aktivní, ale prostě nepije!
    Na "navlhčení" dásní nereaguje, začíná je mít světlejší než obyčejně. Mám to řešit ještě dnes nebo čekat do zítřka?
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    CAMELLA: jj hlavickou trepal dost to je fakt, takze to je nejspis ono … diky
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GANDALFSEDY: jestli to dobře chápu, tak potkan má othematom - vylev krve mezi chrupavku a kůži. U potkana jsem to ještě neviděla, ale řeší se to bud vypouštěním a aplikací kortikoidů přímo na místo, nebo se to operuje, kůže se prošije, aby tam nebyla taková dutina (oboji jsem ale viděla u psa, ne u potkana). Spojitost to imho má s těmi všenkami, oni jak se drbou a třepou hlavou, tak si tam zhmoždí nějakou cevku a je to.
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    Zdravim, jeden z nasich potkanu ma krvi natekly levy usni boltec, ve smeru od hlavy, vnejsi cast je zatim normalni, ale uz to ma asi tyden a nijak se to nemeni, predtim nez se mu to objevilo tak sme mu nasli vsi, ale po davce fipronilu (za krk + mezi lopatky) jsou pryc, ze by nejak trpel se netvari, kvuli uri jeste dostava doxy+baytrill

    nesetkali ste se nekdo s necim takovym, pripadne muze tu byt spojitost s necim z predchazejiho nebo s tema lekama?

    k vetovi je tu az posledni vec, mame tu (UK) s nima dost spatny skusenosti (2 ruzny kteri meli mit skusenosti s potkanama davali spatny rady ktery 2 potkani neprezili) a u tretiho je umeji maximalne uspat
    diky
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: Zkus to vydezinfikovat, ale kdyby to nebylo lepší, tak to nejspíš znamená, že je něco ještě mimo dosah někde uvnitř. Osiny dovedou procestovat daleko.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAPINA:díky za radu. něco jsem tam našla a vytáhla, vypadalo to spíš jako několik hnědých chlupů nebo tak něco. Jinak tam nic není. Koukala jsem i mikroskopem (numizmatickým). Mám mu to vydezinfikovat nebo namazat tea tree olejem?
    Snad to ráno bude lepší.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: Zapíchlá osina jak vyšitá. Nebo něco takového.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    nemáte někdo nápad co to může být? ve středu ráno na tu packu pajdal a dnes ráno jsem si všimla tohodle. Vzala bych ho k vetovi, ale opět by se ho pokusil sežrat... Netušíte někdo co by to mohlo být a co s tím?
    Díky za tipy

    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SATHIK: Tak 24 hodin po operaci by měla být ve svém prostředí a mít nepřetržitý dozor kvůli doznívající narkóze (i když ti ji dají už probuzenou), pak už je potřeba jen tak týden udržovat ránu v čistotě, obvykle 10. den se tahají stehy a to se považuje za definitivní konec pooperační péče. Jo a doporučuje se, pokud to zdravotní stav umožňuje, provést zároveň i kastraci, jako prevenci metastáz a recidiv.
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    TAPINA: dik - dame klidovy rezim, jestli nema jenom neco natazenyho .
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam