• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    NIKUSKA
    NIKUSKA --- ---
    Diky za rady, po 2 dnech kapan jsou oci mnohem lepsi, akorat s polykanim atb je to horsi. I kdyz se zda, ze to kote polklo, tak za chvilku najdu někde presek lezet vyplivnutej. Nasla jsem inj. strikacku, muzu jim to podávat rozpustsny treba v mliku ? na kocky-online jsem cetla, ze snad tatra redena teplou vodou by mela byt pro ne ok.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    pomoc, psíčkovi se na bříšku udělala nějaká vyrážka - má to v podstatě po celém hrudníku a břiše, na levém stehně (viz foto) o dost víc. Na dotek asi necitlivé - nechá si na to sahat bez problémů. První jsem si myslela, že to má podráždění z toho, jak běhá ve vysoké trávě, ale teď se to rozlezlo, tak nevím... Nemáte někdo tušení, co by to mohlo být?


    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    Chtěla bych se zeptat, jestli bolestivost kyčle, může mít nějakou souvislost se syndromem mrtvého ocasu. Ten už je skoro týden za námi, ale dnes mi pes zacal kulhat na levou nohu a jeví se to jako kyčel (bolestivost při protažení nohy dozadu, dřív podle mě nebyla, takže jako dysplázka mi to úplně nepřijde) a když zpětně vyhodnocuju určité situace, tak bych řekla, že ho to může pobolívat právě od doby, kdy si přivodil ten syndrom mrtvého ocasu.
    Jde mi hlavně o to, že se mi ho moc nechce přispávat kvůli rtg, tak řeším, jestli může pár dní klidu něco změnit, nebo jestli se objednat k našemu vetovi nebo rovnou k ortopedovi.
    NUFINKA
    NUFINKA --- ---
    CAMELLA: jsem v Kutne Hore hlidacka v Praze zkusim to nejak posasit abych prijela driv v patek...rikala sem si ze by vet na te kontrole poznal kdyby slo o potiz a asi ne :-( kurnaaa
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NUFINKA: necekat, vzdyt to je skoro tyden...cim dele budete cekat, tim bude lecba horsi
    NUFINKA
    NUFINKA --- ---
    Doufam ze mne tu uklidnite. Vlekle potize se zuby se u jednoho kocoura vyresily pred 2 tydny vytrhanim zbytku toho co samo nevypadalo a vypadalo to, ze je klid...prvni 3 dny. Pak zacal pcikat a teklo mi z nosu, na kontrole po tydnu jsem se na to ptala a vet rekl, ze je to normalni, ze tam zadny zanet neni a ze se hoji. Jsem sluzebne mimo domov ale lidani hlasi, ze z nosu a oci uz tece i druhemu kocourovi a treti vcera parkrat pcikla. Jak moc je mozne ze na veterine chytil pri tom skubani nejakou hnusotu? Co poradil google je zle a nebo jeste horsi :-(, vracim se o vikendu a po nedeli mazem ale ted kam? Na zbraslavi mi u toho prvniho rikal ze to nic neni - trochu si zoufam...
    NIKUSKA
    NIKUSKA --- ---
    TAPINA: díky moc za radu
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NIKUSKA: Nejlíp všechny i s mámou, protože tohle je nakažlivá infekce a počítám, že ji nebude mít jen ten jeden, na kterém je to nejvíc vidět.
    NIKUSKA
    NIKUSKA --- ---
    CAMELLA:
    ADITU: ok, mám je tam vzít i s mámou? nevim, co by bez nich dělala. a pak ještě, jak s tim vedrem - můžu je vzít jednu stanici vlakem nebo mám počkat na auto ( budu mít k dispozici večer)
    ADITU
    ADITU --- ---
    NIKUSKA: zalepené oko, pšíká a teče mu z nosu? v tom případě na veterinu ještě dnes.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NIKUSKA: jet hned na veterinu, tohle dělaji dost často chlamydie a když se to nezačne hned řešit, tak kotě může i oslepnout (rsp mu srostou víčka)
    NIKUSKA
    NIKUSKA --- ---
    ahoj, prosím o radu. třítýdenní kotě má zalepené jedno oko a trošku i pšíká a teče mu z nosu. jinak je v pořádku, jí, spí, chodí. jeho sourozenec má oči obě otevřený, jen po probuzení trošičku zaospalkovaný. snažila jsem se to vyfotit, jestli z toho lze něco vyvodit. - čistit borovou vodou? nebo kdy jet na veterinu? děkuju moc za každou radu

    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ALIANOR: Jenže ty veterinární diety na hubnutí jsou právě to, co hledáš. Něco, co podpoří hubnutí svým specifickým složením. Funguje to. Karnitin je v tom taky a nemusíš mít obavu, že by snížením množství utrpěla kvalita živin a vitamínů. Kéž by něco takového existovalo i pro lidi, většina lidí s nadváhou dojede na to, že si týden dává krůtu se zeleninou a až dostatečně vyhladoví, tak přiberou dvakrát tolik :o)
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    TAPINA: FIFAJZ: Tak zaklady znam, prece jen uz doma nejakyho toho psa mam a babka blahe pameti mela sklony k nadvaze tez :) Jde mi prave o fakt, jestli lze necim podporit proces hubnuti, krom zvyseni pohybu, ktery teda ted resime nove nalezenym pidirybnickem v nasi blizkosti ... ale zas ma spravnou hloubku, cuba v nem brouzda po hrudnik :)

    Krmena je od panicky FirstMate 18/6 TRIM & LIGHT, nicmene ji nejspis prevedu. Nasi jsou na mase a ona logicky smutne cuci do jejich misek - takze to vidim na kure, krutu, kralika a velkou spoustu zelenych srztek :)

    Jinak je cubajz ok, krom teda tech kycli a patere. ale to je tak trochu nasledek i te nadvahy. Ted jedine co, jsem ji po porade s veterinarkou nasadila Movalis, protoze zacala pajdat na vsechny nohy stridave - ony i male prochazky jsou po trech letech nechozeni vcelku zahul. A ona jak objevila zase radost ze zivota, tak se snazi dohonit nasi smecku ... je hezke videt ze uz nema ten ubytej vyraz v ocich. Ted jen nenapadne presvedcuju panicku, ze bez psa je ji vlastne lepe, ze ma vic casu na ditko a ze uz ji zpatky nechce. Snad se zadari.

    Jeste me napadlo pridavat ji Karnitin, ten by ji mohl pomoc?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FIFAJZ: Ony ty veterinární diety mají na majitele obvykle dobrý psychologický efekt, když se jim řekne "Podívejte se, jak je ta speciální dieta drahá. A jestliže mu k tomu nacpete piškoty a zbytky od stolu, tak jste ty peníze utratili zbytečně" :o)
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    ALIANOR: A je fenka jinak zdrava, tzn rozbor krve apod? Protoze hybat 10lety fene najednou s jidelnickem muze byt dost "o hubu". Natoz ji cpat nejaky pripravky na hubnuti a doufat, ze za mesic zhubne fest.
    Pokud je zdravotne vysetrena - tak bych zacala u zradla. Cim je krmena? Omezeni stravy muze fungovat zcela opacne, nez mas v umyslu. Zamerila bych se na stravu bezsacharidovou, s dostatkem vlakniny a energie, podavany vicekrat denne v mensich davkach. Ja zhubla za rok svoji cubu (byla po 4 ortopedickych operacich) postupne skoro o deset kg, ale zadny narazovky pohybovy natoz zradlo omezovat, naopak - maso (netucny, dietni) + zelenina, hlidat si typ pamlsku a tak. Pohybu taky moc mit nemohla.
    A jeste jedna vec, jestli ted budes s cubou makat, bude primerene hubnout a vrati se k panicce a bude to nemlich to samy, tak bych to snad ani neresila. Jestli nebude panicka pak schopna dodrzovat taky nejakej rezim vencici, krmnej...
    Jinak znama ma jezevcici trpaslici na royalce diete hubnouci, nebo jak se tomu rika. A taky to zabralo, hlavne velky bububu od vetu, aby vynechala mnamky od stolu apood.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ALIANOR: Základ by měla být klinická obesity dieta. Mám dobrou zkušenost s Royalem. Ale musí se správně používat. Diety se dávkují na cílovou váhu, ale musí to být reálný cíl, při silné nadváze přes několik postupných, aby zase pes nehladověl a metabolismus se dál nezpomaloval. Krmení lépe 2x denně, hlídat nepřekračování dávky, eliminovat pamlsky a k tomu co nejvíc pohybu.
    Přípravky na hubnutí byly různé, většinou zase rychle zmizely, a ono je to nakonec stejně jako u lidí - pohyb a správnou stravu nejde ošidit ničím.
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    Nemate prosim nekdo zkusenost s nejakymi pripravky na hubnuti psa?
    Dostala se mi do ruky temer desetileta goldenka, panicka tezce zanedbala jeji stav. Fena ma DKK 4/4, spondylozu patere a k tomu 44 kg. Puvodne jsme ji mela mit na hlidani jen pres vikend, ale podarilo se mi majitelku presvedcit, at mi ji necha mesic, ze s ni zkusim neco udelat ... vic casu nejspis bohuzel nedostanu :(
    V tehle vedrech bych ji vzala k vode, ale v soucasne dobe jsme bez auta a ona ve svem stavu ty tri kilaky pesky proste neujde.

    Zatim jsme na omezeni stravy a zvyseni denniho pohybu. Ven chodime od desiti vecer do sedmi do rana na cca pulhodinkove prochajdy, kdyz je relativne chladno - to si cuba i "popobehne". Pres den v horku chodime jen kazde dve hodiny vycurat pred barak. Ale vzhledem k jejimu stavu a omezenemu casu ktery na reseni mam, bych ji rada nejak nakopla metabolismus. Nasla jsem od Alavisu Weight Loos, ale ten uz se neprodava a i recenze na nej byly takove rozporuplne ... nemate nekdo zkusenost s necim podobnym, pripadne muzete doporucit neco jineho? Diky.
    ALLOPSYCHOSIS
    ALLOPSYCHOSIS --- ---
    TEEAK: jop, nakonec jsem to pro dnešek "vyřešila" tím, že jsem mu uvařila těstoviny a kuřecí křídla (které jsem obrala od kosti)v jednom rendlíčku a dala mu to i s tou vodou/vývarem a zchlemtal to až do konce.
    Uvidíme co zítra a v noci. Běžně při vedrech pije při každé příležitosti doma (venku ne) a hlavně večer.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    ALLOPSYCHOSIS: zkoušela jsi mu dát do vody něco co neodmítne (třeba granuli) nebo mu vodu "ovonět" třeba vývarem - nějak ji zatraktivnit?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam