• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Pokud to budou giardie (zitra zacnu se sberem a ve ctvrtek/patek odvezu na vystereni, u vsech tri), mate prosim nekdo zkusenosti s pripravkem Yuccan? Kombinuje se s antibiotiky, nebo se dava samostatne? A vzhledem k tomu, ze mam doma trihlavou smecku a bydlime v Praze, bude pak rozumny nechat psiska proockovat proti giardii?
    REK11
    REK11 --- ---
    Ahoj, měla bych prosbu...

    mojí kočku cosi svědí, není to jen obyčejné drbání a nepřijde mi nijak úporné, ale jsou to minitečky, které z ní "lítají" takže tečky mám všude, kde je déle......

    netušíte co s ní může být? zkoušela jsem vyměnit granule, jestli ryby, ale reakce na to žádná
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    CAMELLA: no von z velkochovu neni, ale giardie chci nechat udelat taky.. jen jsem trochu finance uz vyzdimana popravde tedka, takze cekam na vejplatu:(

    Cuba je jako jedina v pohode, od ty pankreatitidy mela sracku jednou a hned se to zklidnilo, takze jen coby stary prase nekde sezrala nejspis. Coz teda jsou to prasata vsichni a v Praze s tim dost bojujejm, kor kdyz v bydlisti jsou idioti, co jsou schopny do krovi vysypat kosti z pecenyho kurete, asi jakoze pro kocicky:( Arnost proto ted chodi uz jen na voditku, zlataky taky hlidam, ale proste jsou v tomhle zkazeny, o tom zadna:(
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    TAPINA: kdyby to byla strevni viroza, tak to chytne i cuba, ne? Balous ma imunitu oslabenou stitnou, malej si myslim ze po tech stresech to taky muze bejt tim..

    Jako ted mi jde predevsim o to, jestli mu mam nechat udelat zitra tu kultivaci, kdyz jsem ho dneska dopoledne brala samponem? bo osobne si myslim, ze to jsou ty plisne.. akorat nevim, jak s tema srackama jejich:(
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MATHEA: test na giardie se dělal? Malej je z velkochovu a tam to byva často giardiema prolezly, odpovídalo by to tomu, že nemají prujem konstantně.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MATHEA: Plíseň hodně souvisí s imunitou, takže buď jsou oba oslabení a můžou to mít klidně oba, nebo to může být taky úplně něco jiného, třeba střevní viróza, kterou si mezi sebou předávají.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    TAPINA: no, plisen je u Balouse potvrzena, lecba zabrala, uz se nedrbe, vse se mu zahojilo/zarostlo, prestal linat. Dostal ockovani, zejtra jdem jeste na preockovani. Byl na dietnich granulich, pak ctyri dny na vareny rejzi s libovym kurecim, ctvrtej den sracka jak bic. Zpatky na granule, par dni ok, ted ma zas tak ruzne sracky, jinak je uplne ok.

    Jenze problemy ma i malej, kteryho jsem si vzala pred 6 nedelama po kastraci, mezitim jeste musle bejt preockovanej. Jednak si furt lize rit a sankuje (analky mel skoro prazdny, prostata v pohode, po vymacknuti analek to neprestalo), na jedny pacce si rozlizal meziprsti, nozicky si furt ruzne okusuje. Posledni dny ma taky ruzne sracky s tim, ze to ma stjenej prubeh jako u Balouse - jeden den se vysere z podoby, druhej den upln v cajku, za dva dny zas. Dneska jsem ho koupala v samponu, co mam pro Balouse a co mi vetka rikala, ze ho v tom taky mam brat (nazev si nepamatuju a jsem v praci, je to nejakej desifekcni) a lina teda fest ted:( Takze mam strach, ze ma plisen taky vzhledem k tom,u ze tu imunitu taky asi nemusel mit uplne v cajku v ramci kastrace, stresu z presunu a ockovani. Zejtra jedu s tim Balousem, mam nechat delat kultivaci, kdyz jsem ho dneska koupala?

    Ja uz jsem z nich uplnev prdeli po pravde.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MATHEA: No, ne že by teoreticky nemohly, ale nebude to spíš alergie?
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Muzou plisne zpusobovat svedeni konecniku a meziprsti? Pripadne muzou mit souvislost s opakujicima se prujmama?
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Prosím - nakolik flunixin zatěžuje játra a organismus celkově? Resp, může se při častější aplikaci vyskytnout nějaký problém?
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    KIA: Tomu zcela rozumím...
    KIA
    KIA --- ---
    BLUDICKA: Je:( ja toho pejska videla parkrat, kdyz me k nim vzali. Byl to strasne aktivni ochrance rodiny. A byla jsem i u toho kdyz prijeli a kdyz se delal krizek. Strasne mi to rvalo srdce...:(
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    KIA: to je smutné :-(
    KIA
    KIA --- ---
    Tak jak jsem se tu ptala na tu nohu a otekly kloub, tak to neskončilo dobre. K veterináři hned pak šli, pejsek se bránil, ale dostal léky na otok a bolest..

    Ale uz je nestihl dobrat a uz se ani nedočkal az se vrátí z dovolené čast jeho rodiny..
    Snad uz mu je ted lépe.
    MARTHA43
    MARTHA43 --- ---
    Tak ho mame doma... konecne! Ma bronchitidu. Takze mame davat pozor na prach, kour, prehrsel avivaze apod.
    Mame davat 20 dni, kazdych 12h 1/2 tablety prednisolonu a pak snizovat - tyden 1/2 kazdych 24h, pak tyden 1/4 kazdych 12h a pak, posledni tyden, 1/4 kazdych 24h.
    Na 30 dni nam dala Interferon na posileni imunity (1ml na noc).
    Mate nekdo s bronchitidou zkusenosti? Me by zajimalo, jestli se to treba muze nejak vracet?
    Nema ten interferon nejake nezadouci ucinky? A celkove, ta lecba kortikoidy (prijde mi to jako strasna doba - 40 dni - to do nej cpat... ikdyz ve snizujicich davkach...
    PAW_LINKA
    PAW_LINKA --- ---
    TAPINA: díky za názor, taky mi to nepřišlo úplně vhodné cpát jí lékama na prázdný žaludek.
    MARTHA43
    MARTHA43 --- ---
    Tak jsme ho vcera odvezli na klinku, skoro to nedal, ale je to silak! sel rovnou na kyslik, ultrazvuk ukazal nejaky otok na plicich, cekaji az bude vic stabilizovany a zitra by mel jit na rentgen, ktery ukaze vic. Davaji mu dexametazon a pry podle toho, jak se rychle rekuperuje (uz neni ani na kysliku), tak ji to prijde spis jako kdyz si narazil plice (padem nebo ho nekdo kopnul!??) :( pri nejhorsim rakovina prej.... tak se modlim, aby to nebyla. Vydaje sileny, ale co, hlavne, ze je ok.
    Krevni testy potvrdili FeLV, takze mu davaji i neco na posileni imunity.
    Drzte pesti.... uz ho chci mit doma!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PAW_LINKA: Vykašlala bych se na to. Přínos je diskutabilní, miliony psů žijou bez hladovky a nemají žádné problémy, a 7 prášků na lačno by fakt nemusely být to pravé ořechové.
    PAW_LINKA
    PAW_LINKA --- ---
    ahoj mám dotaz, na cvičáku mi před nějakou dobou říkali, že je dobré dát psovi 1x za týden (případně 1x za delší dobu) den bez žrádla. Vyčistí se mu prý pěkně střeva atd. Ráda bych to "aplikovala" na svém psovi, alespoň 1x za měsíc, ale je kardiak (je to bulterier, má 3 roky), užívá 7 prášků denně a proto si nejsem úplně jistá, jestli bych jí spíš neuškodila (léky na prázdný žaludek atd.). Nemáte s tím někdo zkušenost? Myslíte si, že to má opravdu pozitivní efekt? Předem díky za odpověď.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZUZKAOU: Ta dieta má víc efektů, než minimum škrobů a nízké pH. Ale funguje, jen když je samotná.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam