• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    REK11
    REK11 --- ---
    XAJA: u nás je problém,že je asi máme dlouho :-( já to fakt nečekala,až ted jsem začala tušit, že kočka není alergická. Mám strach a nevím jak dlouho a kolik toho tu je...

    PS: fena mi taky dotahla blechy od jezka.....tehdy jsem nasadila jen pipety a vysavani,ale prisli jsme na to vcas....
    XAJA
    XAJA --- ---
    ja len pridám trochu skúseností s likvidáciou bĺch. tak nejako mám pocit, že sa z toho trochu robí dráma a nasadzujú sa ťažké kalibre - možno zbytočne.

    každý rok na jeseň sa ku nám do záhrady sťahujú na zazimovanie ježkovia. a vždy v rovnakom čase, jediný raz v roku, chytia moji psi blchy, pretože taký jež je riadne lákadlo a treba ho po objavení poriadne skontrolovať a oštekať. keď sa začne prvý pes škriabať, tak samozrejme nasadím nejakú pipetu na všetky tvory vrátane mačiek. ale čo sa týka domu, tak praním všetkého a striekaním nejakých insekticídov, to by som asi zblbla. takže vyperiem pelechy a deky na posteli a kreslách a riadne všetko povysávam - podlahy, čalúnený nábytok. a to je všetko. žiadne spreje, nič. a ešte sa mi za tých x rokov nestalo, aby sa mi tie blchy nejako vracali či sme sa ich nemohli zbaviť. prídu zase až na ďalšiu jeseň:))
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    LAETATIO: aha, hmmm, tak to to asi dělám správně.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Jo jo, změkne. Vůbec nejlepší je nasadit to na vyčištěné zuby, aby se tam vůbec nedělal nový, ale při čištění je poznat i kdo to bral s kamenolomem a kdo ne.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    LAETATIO: Jo, takto mi to bylo taky vysvetlovany od veta coby laikovi, ze zubni kamen diky Pague Off jakoby "zmekne" a pak jde sundat treba jen nehtem. A jestli kelpa funga stejne, tak jen dobre.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    ZMYJKA: míchám, ono by to mělo podle mých informací spustit nějaké enzymy ve slinách či co (snad mě Tapina opraví, jestli plácám úplné blbosti), takže nejde o to, že by samotná kelpa něco čistila
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    LAETATIO: hele a mícháš mu to do jídla, nebo posypeš po povrchu? Já to totiž míchala do jídla a nepřišlo mi, že by to mělo moc efekt teda... Tak nevím, jestli to tím, že to zvlhlo nějak neztratilo efekt?
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    FIFAJZ: já ji kupovala kvůli jednomu kocourovi jako poslední záchranu před narkózou a odstraňováním kamene a dobrý. Sice nemá zoubky jako perličky, ale rozdíl je značný a narkóza je tak odložena na neurčito :) U psa taky řešit nemusím, ale občas mu trochu přidám jako zdroj minerálů.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    LAETATIO: Ja to mam pro pidijozevcici od znamych, jak ji ted hlidam, ta miva kamen hodne osklivej. U svych cub to nastesti resit nemusim.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    FIFAJZ: kelpa pomáhá úplně skvěle, alespoň mýmu kočičímu osazenstvu určitě :)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Hele co se těch blech týče, tak to vypadá že můj bělouš je má taky. Moje otázka zní - má obojek (Scalibor), ale dost se v něm koupe.. vzhledem k tomu že byl v červnu v Chorvatsku, dostal 3x Milbemax ... když na něj teď nacákám pipetu Advantixu, nepřehltím ho nějak? Jak moc to jde takhle kombinovat?
    REK11
    REK11 --- ---
    TAPINA: mno hele jak k nim prisla vazne nevim, fakt nebyla dlouho pryc. me to nenapadlo, ja myslela, ze ten bordel je z linky, az ted jsem dorazila z dovci a nasla tecky vsude, kde byva, tak mi to zacalo vrtat hlavou....a ja trouba menila granule :-(
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FIFAJZ: Slyšela jsem, ale zkušenost nemám. Plaque Off si lidi hodně chválí a vracejí se pro něj, když ta krabička na malého psa vystačí na půl roku, tak jsem neměla důvod hledat levnější řešení.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Lidi, co se nemůžou zbavit blech, mají buď problém s opakovanou invazí - kočka chodí na zahradu a válí se na stejných místech, kde ji večer vystřídají ježci, nebo dělají tu chybu, že nedodrží ony tři měsíce. Ošetří zvíře jednou a pak znovu až ve chvíli, kdy zjistí, že blechy jsou zpátky - to už se ale další generace zase vesele množí.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    TAPINA: Slysela jsem, ze pomaha i kelpa do zradla, ktera vyjde financne lepe a pry ucinek stejny (neni ono to to samy, co je obsazeno v Plague Off?). Nemas s tim zkusenost?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    REK11: Já bych se radši spokojila s mechanickou očistou. Vyluxuj, ten Biokill můžeš nastříkat do pytlíku od vysavače, vytři, převleč pelíšky a postele, nakapej kočku a udržuj ji ošetřenou minimálně 3 měsíce.
    REK11
    REK11 --- ---
    TAPINA: ja delam v prumyslove zone, ted jedu dom teprve, vet driv zavre nez se k nemu dosapu_ takovy tri kilaky urcite. na kocku sajrajt mam, co jinak pouzit na veci a podlahy?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Nedávno řešila MAR_TINA, jak se jí kočka přiotrávila něcometrinem z postřiku proti mravencům, co se odehrál před několika dny. Já bych s těmihle přípravky kolem koček vůbec nechodila ani se zavřenýma.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    REK11: Ten Biokill, co je toxický pro kočky? Já nevím, fakt se na tu veterinu nedá dojet (šalinou, autobusem, bez kočky)?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZAKELINA: Plaque Off. Je to malý zázrak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam