• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    ADITU
    ADITU --- ---
    Mam dotaz/SOS od kamaradky: Ahoj, jsme se psem na dovolené ve švýcarsku, no a dneska si tady při jednom dovádění ošklivě zatrhla dráp. Takový ten nahoře, jakože "palec". Je nalomený u kořene a lehce krvácel. Zůstal docela nakřivo, vylomený. No a já tady řeším, jestli jít ve švýcarsku se psem na veterinu na nějakej zákrok... Nebo jestli je to něco, co stačí udržovat v čistotě a po návratu (za týden) s tím zajít na naší veterinu.
    Vedel by nekdo? Tapino...?
    TARGI
    TARGI --- ---
    TARGI: a nevim jestli nám vždy dal dobrá atb, nebo je fakt řepik zazracnej ;-)
    TARGI
    TARGI --- ---
    BARUSSS: já vím, ze vždycky, když nám neco hnisalo, tak s podporou ATB řekl vet ať vyplachujem repikovim čajem, je protizanetlivy a nezvira ránu, jako hermanek, nechává to vyhnisat....
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    Tojo drahe to tam tedy je :/ dekuji, zkusim mrknout, ale dam jim jeste 2 navstevy a pokud ani to neprinese zmenu, tak pujdem jinam.
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    BARUSSS: Jestli jste ještě nevymysleli jinou veterinu, tak kamarádka, co bydlí těsně u Riegráče na Vinohradech chodí sem: http://www.veterinapodebradska.cz/
    Ať se pejsek brzy zahojí, na Pandu nemám úplně dobré reference. (hlavně ohledně předraženosti tedy)
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    tak to vám držím palce,ať jste brzy fit... my to budeme mít asi nadlouho.. Dnes byl v Pandě lepší doktor, tak jsme dostali ještě jedny ATB.. Didi má flegmonu, tak snad už ATB zaberou a začne se jeho stav zlepšovat.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    BARUSSS: Tak to je asi relativne ok, ale nevim. Ja jsem v tomhle preventista, kdyz se mi neco nezda, dam na pocit a radsi jedu. Tak at do rana tlapka splaskne nebo to nekde vyresite, jestli to je v norme problemu nebo neco divnyho. U psa se dvema drenama a otokem bych asi jela klidne v noci.
    Ja jela dneska s cubou, zacaly ji mirne hrat a nepatrne otykat dva prsty na zadni hnate a venovala tomu pozornost jazykem nadmernou, a hle, hnutej celej drap a zanet v prstu, aniz by se drap odlucoval od luzka. Takze antb lokalni, fuska na zadni hnat.
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    teplotu má 39,2
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    Budu to muset nechat az na rano :( zasla sem dnes i na jinou veterinu a tam doktorka nic vyznamnyho nerekla, tak nevim co uz vic :( ale nervy mam na dranc hruza :/
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    BARUSSS: Au, to je dost desny. Jestli ma otok a nelibi se ti to, zkus jet na vet jeste jinam. Zmer teplotu psovi a jestli neodtejka drenem to, co ma, tak asi resit co nejrychleji.
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    Kolem toho horni rezu jak ma zavedeny dren se mu vytvoril fakt velky otok to mi neprijde mic dobre :( nechapu... Tim drenem by to meli odtejkat, ale nedeje se tak :/
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    HYSTERIA: jasne, fungovat bude oboji - taky je to v podstate to samy. Rozdil je jenom v tom ze v saloxylu je navic kyselina salicylova ktera umoznuje ty masti proniknout mnohem hloub a pusobi i sama o sobe.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    BARUSSS: konopna je spis na povrchove hojeni, exemy a tak, ten ichtoxyl to otevre a vytahne a konopnou bych pouzila pak na dohojeni, az to prestane hnisat a zavre se to
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    tak já to zkusím koupit a uvidím.. Konopnou asi ne, co?
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    ZVIRATKO: já to dávala i sama sobě na kousné hnisavé rány, neřešila jsem, jestli to dávám na otevřenou ránu nebo ne (samozřejmě na úplně čerstv rány, které nehnisaly jsem to nedávala). a fungovalo to parádně a žiju, rány nádherné zahojené :)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    na hluboky zanety ne ichtoxyl ale saloxyl (ale radsi bych se zeptal jestli kys. salicylova neni jedovata pro psy)
    ale nikdy nepouzivat na jakykoliv otevreny zraneni!
    co framykoin?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Jo. Ichtoxyl je dobrej. Je tu možnost, že tam ta osina pořád někde je, hluboko, že se blbě hledá. To pak bohužel většinou nezbývá než počkat, až někde vyhnisá do dosažitelného místa.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    BARUSSS: nevím, co na to místní odborníci, ale mě kdysi bylo porazeno, že na hnisající rány mám pořídil ichtoxyl mast (v lékárně za pár šupů), prdnout tam dávku velikosti malého oříšku, zavázat a nechat přes noc. Případně další dny opakovat, je-li nutno.
    Nevšímat si toho, že píšou, že je to na akné.
    U psů i u lidí perfektní výsledky s hnisajícími ránami, toť moje zkušenost...
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    Tak Vás zase poprosím o radu... Nevím proč ale jsem nějaká skeptická.. V neděli jsme tedy šli na veterinu s tím podezřením na osinu. Doktorka tedy řekla, že to osina je. Nařízla psovi kůži v meziprstí,aby vytekl hnis, kterého tam bylo hodně a pokoušela se prozkoumat kanálek zda tam osinu nenajde. Nic. Takže tlapka obvaz, ATB něco na zánět. Po kontrola převaz, út to samé a otok už podstatně menší. Obvaz už sundala a poslala nás domů s tím, že se máme ukázat po dobrání ATB. Už včera mi pes začal více kulhat a z místa řezu mu začal opět vytékat hnis. Dnes jsme tedy chvátali na veterinu a dr. zavedla dren. Viz foto. No mordovala se tam s ním hrůza.. Dostali jsme další ATB a léky na zánět. Nějak se mi ta tlapka nezdá, nvím jestli to tak je v pořádku nebo jestli nemám radši zajít na jinou veterinu. Doposud jsme chodili s tlapkou na vet.Panda :// Tak jestli poradíte a zda mám v klidu. Díky

    XIFF
    XIFF --- ---
    TAPINA: Nojo tak to se nedá nic dělat, tak trochu sem si myslela, že je to marnej boj, ale zkusila jsem to, co kdyby náhodou existovalo něco zázračnýho na otlaky.. :) Každopádně dík za rychloodpověď.. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam