• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    FIFAJZ: to vedro taky beru vpotaz, že neprospívá...ale včera sem mu nohu chladila, má puštěný větrák a je jen doma... raději zítra ještě zkusíme navštívit jinou veterinu aspoň na konzultaci a uvidíme
    Na tu veterinu mrknu, děkuji .)
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    BARUSSS: Ty blaho, chudak, ten si teda uziva. :( Jinak na flegmonu v prstu jsem dostala ja presne ala Didi visnak a antb, snad se mu ulevi. Ony ty tropy taky asi podobnym radustkam nesvedci. :(
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    BARUSSS: já mám v Praze zatím nejlepší zkušenosti s veterinou Svobodník, konkrétně panem doktorem Svobodníkem nebo Mladým.
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    Ještě včera jsem si myslela, že se to už bude zlepšovat, ale dnes je zase vše jinak. Otok se Didimu zvětšil na spodní straně nohy podél loketní kosti. Dnes nám dr. udělal zábal s višňákem a udělal RTG/kterej je asi úplně k prdu/ a víc nic.. zas ať přijdeme zítra. Já už vážně nevím,co si myslet. Nemělo by se to už řešit operací? O ostatních veterinách v Praze moc nevím, takže asi zítra na Pandu zajdu ráno, vezmu zprávu a pojedem do AAVetu...

    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Kdyz je ted Balous dva tejdny v pohode s tim jeho sranim na RC (na klasicky gastro intestinal lip nez na low fat), muzu s nim zkusit prejit v prubehu pristiho tydne na Brit Care, nebo je to kravina?
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    Dekuji tak ten zkusim :)
    ADITU
    ADITU --- ---
    Mam dotaz/SOS od kamaradky: Ahoj, jsme se psem na dovolené ve švýcarsku, no a dneska si tady při jednom dovádění ošklivě zatrhla dráp. Takový ten nahoře, jakože "palec". Je nalomený u kořene a lehce krvácel. Zůstal docela nakřivo, vylomený. No a já tady řeším, jestli jít ve švýcarsku se psem na veterinu na nějakej zákrok... Nebo jestli je to něco, co stačí udržovat v čistotě a po návratu (za týden) s tím zajít na naší veterinu.
    Vedel by nekdo? Tapino...?
    TARGI
    TARGI --- ---
    TARGI: a nevim jestli nám vždy dal dobrá atb, nebo je fakt řepik zazracnej ;-)
    TARGI
    TARGI --- ---
    BARUSSS: já vím, ze vždycky, když nám neco hnisalo, tak s podporou ATB řekl vet ať vyplachujem repikovim čajem, je protizanetlivy a nezvira ránu, jako hermanek, nechává to vyhnisat....
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    Tojo drahe to tam tedy je :/ dekuji, zkusim mrknout, ale dam jim jeste 2 navstevy a pokud ani to neprinese zmenu, tak pujdem jinam.
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    BARUSSS: Jestli jste ještě nevymysleli jinou veterinu, tak kamarádka, co bydlí těsně u Riegráče na Vinohradech chodí sem: http://www.veterinapodebradska.cz/
    Ať se pejsek brzy zahojí, na Pandu nemám úplně dobré reference. (hlavně ohledně předraženosti tedy)
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    tak to vám držím palce,ať jste brzy fit... my to budeme mít asi nadlouho.. Dnes byl v Pandě lepší doktor, tak jsme dostali ještě jedny ATB.. Didi má flegmonu, tak snad už ATB zaberou a začne se jeho stav zlepšovat.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    BARUSSS: Tak to je asi relativne ok, ale nevim. Ja jsem v tomhle preventista, kdyz se mi neco nezda, dam na pocit a radsi jedu. Tak at do rana tlapka splaskne nebo to nekde vyresite, jestli to je v norme problemu nebo neco divnyho. U psa se dvema drenama a otokem bych asi jela klidne v noci.
    Ja jela dneska s cubou, zacaly ji mirne hrat a nepatrne otykat dva prsty na zadni hnate a venovala tomu pozornost jazykem nadmernou, a hle, hnutej celej drap a zanet v prstu, aniz by se drap odlucoval od luzka. Takze antb lokalni, fuska na zadni hnat.
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    teplotu má 39,2
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    Budu to muset nechat az na rano :( zasla sem dnes i na jinou veterinu a tam doktorka nic vyznamnyho nerekla, tak nevim co uz vic :( ale nervy mam na dranc hruza :/
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    BARUSSS: Au, to je dost desny. Jestli ma otok a nelibi se ti to, zkus jet na vet jeste jinam. Zmer teplotu psovi a jestli neodtejka drenem to, co ma, tak asi resit co nejrychleji.
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    Kolem toho horni rezu jak ma zavedeny dren se mu vytvoril fakt velky otok to mi neprijde mic dobre :( nechapu... Tim drenem by to meli odtejkat, ale nedeje se tak :/
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    HYSTERIA: jasne, fungovat bude oboji - taky je to v podstate to samy. Rozdil je jenom v tom ze v saloxylu je navic kyselina salicylova ktera umoznuje ty masti proniknout mnohem hloub a pusobi i sama o sobe.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    BARUSSS: konopna je spis na povrchove hojeni, exemy a tak, ten ichtoxyl to otevre a vytahne a konopnou bych pouzila pak na dohojeni, az to prestane hnisat a zavre se to
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    tak já to zkusím koupit a uvidím.. Konopnou asi ne, co?
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    ZVIRATKO: já to dávala i sama sobě na kousné hnisavé rány, neřešila jsem, jestli to dávám na otevřenou ránu nebo ne (samozřejmě na úplně čerstv rány, které nehnisaly jsem to nedávala). a fungovalo to parádně a žiju, rány nádherné zahojené :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam