• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Jj, kdyz nebude do rana zmena, tak jedem:( Ted jsem si ho vzala zas jen samotnyho ven, udelal dva pidi uzky a maly bobky... vzdycky si normalne prisedne a jakmile zacne tlacit, tak zacne vstavat a heka.
    TARGI
    TARGI --- ---
    TARGI: čím dál vic mi to připomíná naše klistirove eskapády...
    TARGI
    TARGI --- ---
    MATHEA: asi tím úplně nic neskazis... pak počkej do rána, případně bych pak vyrazila směr vet...už by to bylo docela dlouho...
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Teplota taky v cajku - 38,5. Achjooo... Muzu mu dat treba teply obklady na bricho? Muze to pomoct, uskodit?
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Balous od rana beze zmeny - nezere, nekadi, pije, heka, pospava, dvakrat zvracel ale jen trochu travy, kterou sezral venku. Jinak neblije, ani vodu, nic. Co se tyce tech dasni . jak rychle za normalnich okonosti zhruba postupuje ta pigmentaci, pokud je to vekem? Nebo je to zcela individualni? Bo jeste na tabore (posledni tejden v cervenci) je mel normalne ruzovy, ted ma kolem rezaku dasne cerny, kolem spicaku cernaj taky dost a kolem stolicek je ma relativne ok. Zubni sutr nema zadnej.
    TARGI
    TARGI --- ---
    TAPINA: však já taky ;-) za tu dobu co chováme ty cunatka, tak už jsme tohle řešili nescislne krát :-D sezrana gumová rukavice, uzel na přetahování který byl pro štěňata, to muselo jít ven řezem. a k tomu tuny klistiru, kvůli klackům zdrchanym kobercem, hadrum, kostem, kterými je dobří lidé prez plot krmi.....
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TARGI: Však já nemluvím o zácpě, já mám na mysli ucpání střeva třeba cizím tělesem, se kterým se musí letět na pohotovost okamžitě - že to asi nebude ono, když nezvrací.
    TARGI
    TARGI --- ---
    MATHEA: jj, jestli tam někoho má, tak bych taky pockala...cuba nám to taky občas udělá, resp neco podobného...nikdo neví proc, všechno je cisty, krom te slinivky, ale tou to prý není .... ;-)
    TARGI
    TARGI --- ---
    TAPINA: hele nase psiska nezvraceli...proste jen byli apatictejsi, nesla jim velká a nejedli...
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    TAPINA: Jo, diky, taky v to doufam. Driv nemel, jeste pomerne nedavno, naopak se mu depigmentovaly pysky docela. Je furt na gastro intestinalce, kosti nemel urcite, ani v Praze by nestihl nic zhltnout venku takovyho objemnyho, aby ho to ucpalo. Prece jenom jeste nedavno byl x let na barfu a na kosti byl zvyklej. Ale jasne, starne, je par mesicu na granulich.. echjo.

    HUDOUS_ML: Ok, dik, doufam, ze to nebude nic vaznyho.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    MATHEA: o vánocích měl můj pes podobné příznaky. Máma mu dala ohlodat kost z šunky. Začala jsem mu masírovat bříško a to mu uvolnilo prdy..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MATHEA: Asi to nebude nic, co by nepočkalo do pondělka. Ucpaná střeva se projevujou intenzivním zvracením, může mít fakt jenom zácpu nebo plynatost. Počkej a uvidíš. Pigmentaci dásně dřív neměl a teď má? Může být, pigment se věkem mění.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Jsou tu spolubydlove, tak se s nima domluvim, aby na nej mrkli. Prave ze na muj prohmat nic nikde necejtim, on zadna reakce.. Dala jsem mu olivak a uvidim no...
    TARGI
    TARGI --- ---
    TARGI: bo tohle jsou priznaky v podstatě od pomalu jen "zarazených prdu" prez nevolnost, ucpání, možná i kolika by se do toho vešla až po bůh vi co...radši ani nebudu jmenovat...
    TARGI
    TARGI --- ---
    pokud ne, tak s ním radši jdi, už kvůli sobě, bo se v práci zblaznis strachem...
    TARGI
    TARGI --- ---
    MATHEA: zkus mu břicho pomackat...co reakce...event, to teoreticky může být I od zad...tak mu zkus sáhnout i na zada... a byl by někdo s ním až budeš v práci?
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    TARGI: Neco nekde sezrat mohl, ale nevidela jsem, byli jsme ted dva dny v Chlumci, kde ne, vcera jsme dopoledne prijeli do Prahy... vecer byl jeste uplne ok, normalne zral, kadil.. Nevim, jeslti mam hnat na veterinu, nebo pockat, ale odpoledne jdu do prace.. Nechci zas vysilovat a zaroven nechci nic podcenit:(
    TARGI
    TARGI --- ---
    MATHEA: není ucpanej? nesnesl neco venku? nám takhle vypadal pes po tom co sežral klacek a pak kus vlákna z koberce zasmodrchalo se mu to ve střevech....musel na klistir ;-) nebo taky když hodil někdo před plot do zahrady kosti z kuřete...dle veta pry min ze dvou....a pes nemohl nic...
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Jo a venku se pase na trave, nicmene nezvraci, ani nenatahuje.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Ech, zas poprosim o radu:( Balous dneska rano odmitl zrat, z ruky si par granuli vzal, ale do misky ani nehrabnul. Venku cura, ale ma potize s kadenim - jako kdyby ho bolelo tlacit, ted teda udelal jeden malej bobek - normalni, bez prujmu. Teplotu ma 38,7, CRT je ok, pije, ale je takovej apatictejsi. Za schodu do schodu chodi. A co me zarazilo - pigmentuje se mu dasen?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam