• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    TARGI
    TARGI --- ---
    TAPINA: však já taky ;-) za tu dobu co chováme ty cunatka, tak už jsme tohle řešili nescislne krát :-D sezrana gumová rukavice, uzel na přetahování který byl pro štěňata, to muselo jít ven řezem. a k tomu tuny klistiru, kvůli klackům zdrchanym kobercem, hadrum, kostem, kterými je dobří lidé prez plot krmi.....
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TARGI: Však já nemluvím o zácpě, já mám na mysli ucpání střeva třeba cizím tělesem, se kterým se musí letět na pohotovost okamžitě - že to asi nebude ono, když nezvrací.
    TARGI
    TARGI --- ---
    MATHEA: jj, jestli tam někoho má, tak bych taky pockala...cuba nám to taky občas udělá, resp neco podobného...nikdo neví proc, všechno je cisty, krom te slinivky, ale tou to prý není .... ;-)
    TARGI
    TARGI --- ---
    TAPINA: hele nase psiska nezvraceli...proste jen byli apatictejsi, nesla jim velká a nejedli...
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    TAPINA: Jo, diky, taky v to doufam. Driv nemel, jeste pomerne nedavno, naopak se mu depigmentovaly pysky docela. Je furt na gastro intestinalce, kosti nemel urcite, ani v Praze by nestihl nic zhltnout venku takovyho objemnyho, aby ho to ucpalo. Prece jenom jeste nedavno byl x let na barfu a na kosti byl zvyklej. Ale jasne, starne, je par mesicu na granulich.. echjo.

    HUDOUS_ML: Ok, dik, doufam, ze to nebude nic vaznyho.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    MATHEA: o vánocích měl můj pes podobné příznaky. Máma mu dala ohlodat kost z šunky. Začala jsem mu masírovat bříško a to mu uvolnilo prdy..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MATHEA: Asi to nebude nic, co by nepočkalo do pondělka. Ucpaná střeva se projevujou intenzivním zvracením, může mít fakt jenom zácpu nebo plynatost. Počkej a uvidíš. Pigmentaci dásně dřív neměl a teď má? Může být, pigment se věkem mění.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Jsou tu spolubydlove, tak se s nima domluvim, aby na nej mrkli. Prave ze na muj prohmat nic nikde necejtim, on zadna reakce.. Dala jsem mu olivak a uvidim no...
    TARGI
    TARGI --- ---
    TARGI: bo tohle jsou priznaky v podstatě od pomalu jen "zarazených prdu" prez nevolnost, ucpání, možná i kolika by se do toho vešla až po bůh vi co...radši ani nebudu jmenovat...
    TARGI
    TARGI --- ---
    pokud ne, tak s ním radši jdi, už kvůli sobě, bo se v práci zblaznis strachem...
    TARGI
    TARGI --- ---
    MATHEA: zkus mu břicho pomackat...co reakce...event, to teoreticky může být I od zad...tak mu zkus sáhnout i na zada... a byl by někdo s ním až budeš v práci?
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    TARGI: Neco nekde sezrat mohl, ale nevidela jsem, byli jsme ted dva dny v Chlumci, kde ne, vcera jsme dopoledne prijeli do Prahy... vecer byl jeste uplne ok, normalne zral, kadil.. Nevim, jeslti mam hnat na veterinu, nebo pockat, ale odpoledne jdu do prace.. Nechci zas vysilovat a zaroven nechci nic podcenit:(
    TARGI
    TARGI --- ---
    MATHEA: není ucpanej? nesnesl neco venku? nám takhle vypadal pes po tom co sežral klacek a pak kus vlákna z koberce zasmodrchalo se mu to ve střevech....musel na klistir ;-) nebo taky když hodil někdo před plot do zahrady kosti z kuřete...dle veta pry min ze dvou....a pes nemohl nic...
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Jo a venku se pase na trave, nicmene nezvraci, ani nenatahuje.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Ech, zas poprosim o radu:( Balous dneska rano odmitl zrat, z ruky si par granuli vzal, ale do misky ani nehrabnul. Venku cura, ale ma potize s kadenim - jako kdyby ho bolelo tlacit, ted teda udelal jeden malej bobek - normalni, bez prujmu. Teplotu ma 38,7, CRT je ok, pije, ale je takovej apatictejsi. Za schodu do schodu chodi. A co me zarazilo - pigmentuje se mu dasen?
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TAPINA: jo, tak asi dobrý, ráno běhala (ještě ji budu pozorovat dneska večer, to bývá akčnější, než během dne - teď chrápe) .. díky :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TEEAK: Jestli nekulhá, ani nejeví neobvyklou klidnost (kočka někdy nekulhá, když ji bolí noha, tak radši nikam nejde, než by kulhala), tak je to asi zbytečné.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    B. je fakt šikovná - včera v deset večer (v lítacím amoku) spadla z nové poličky (v cca dvou metrech výšky) tak šikovně (na kufr obsahující těžkou vrtačku, který se na ní překlopil), že další půlhodinu skoro nemohla šlápnout na pravou přední - po půlhodině chození po třech na ní začala kulhat a šetřit (ale nechala si na ní sáhnout, nijak neuhýbala i když jsem jí nohu prohmatávala a dle mého naprosto laického pohmatu tam nic zlomeného není - porovnávám to s druhou (předpokládám) zdravou nohou)
    .. když jsme šli večer spát, stále kulhala, ale už nevypadala, že jí bolí každý krok a dokonce si vyskákala na nejvyšší místo na spaní, které má k dispozici
    .. dneska vypadá jako by se nic nestalo a noha taky nevypadá nijak nateklá, nebo na pohmat jiná, než tak na kterou nekulhala - chodí normálně a při seskoku dolů nic nešetří, ale ten včerejší pád/dopad vypadal dost strašidelně a kdyby to nebylo večer, asi bych vyrazila hned (pro jistotu) ale dneska fakt vypadá, jako by se nic nestalo (skáče, žere, pije, mazlí se, pobíhá) tak nevím .. měla bych se znepokojovat?
    .. měla bych se tenhle měsíc stavit pro odčervovací tabletu, tak bych ji teoreticky mohla vzít sebou, ale nechci zbytečně plašit :-) co vy na to?
    INXS
    INXS --- ---
    tak už je lepší, byli jsme na kontrole dostal zase ATB injekčně a máme jezdit do středy. Už se trošku najedl a dokonce po příjezdu z veteriny napil a vyjíždí na psy, takže je to zpátky můj Boňas. ale pěkně mě vyděsil !
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    INXS: podivas se mu do huby na sliznice
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    INXS: tohle si kdysi udelal muj pes - pak se prislo na to,ze si z boku fest rozsekl jazyk...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam