ahoj, resime ted problem s Darbym
je mu rok a pul a je to takovej chroust, moc nezere... no proste celej Cookie, kdyz byla v jeho veku. Pred mesicem vsichni tri byli tyden na hlidani u chovatelky. Darby si privezl brutalni rymu, takovy nachlazeni jsem u psa v zivote nevidela. Do peti dnu zacaly kejchat jak o zavod i holky, ale do tydne byli vsichni zdravi. Davala jsem jim hodne ovoce a zeleniny, pridavala vitaminy, byli v teple, kratky prochazky.... No, ale Daby tyden po uzdraveni zacal mit pro zmenu travici problemy. Prujmy a zvraceni, skrundani v brise. Opet jsem si rekla, ze proste kopie mlady Cookie. Den a pul problemy, pak den klid, pak zase dva dny srajda, pak dva dny klidek... furt dokola i pres pomerne prisnou dietu. Vcera v noci jsem vyfotila jeho bobek, zdal se mi krajne podezrelej a dneska jsme jeli s Darbym na veterinu.
Veterinar si podle priznaku i podle fotky byl jistej, ze ma cervy.
A ted k dotazu. Pichnul mu antibiotika, sest ni bude dostavat antibiotika v tabletach. A vsichni tri dostali odcervovaci tabletku. Holky jsou teda sice bez priznaku, ale prisuzuju to k tomu, ze ty jsou zdravy a dobre ziveny (teda ne ze bych Darbyho nekrmila, ale kdyz se vetsinou v jidle frfna, chapete...), tak maj asi lepsi imunitu, tak se v nich ty svine tolik nerozmnozily. Jestli melu blbosti, tak me prosim opravte.
Prekvapilo me, ze dostali jenom jednorazovy odcervovadlo, bude to stacit? Ja vim, ze v Holandsku muzou mit jiny leky, ale to uz fakt existujou tabletky, co vsecko zahubi na prvni dobrou? A pak ty antibiotika... to je normalni praxe? Ze se paraziti nici timhle?
A jeste rikal, ze krmit muzu uplne normalne, jak je zvyklej. Ze prujem neni ze zradla, ale kvuli tem cervum. Cili zadna dieta.
Co myslite, bude tahle lecba ucinna?