Tak já se přidám do sestavy zoufalců: asi před třema týdnama začala moje kočka (3 roky, kastrovaná, na barfu, domácí) blejt - ne nějak systematicky, nějaké jídlo vyblila, další v ní zůstalo, tak sem si řekla, že to budou chlupy a koupila jí malt pastu. Pak ale přestala téměř žrát (ale pila) a začala vypadat špatně (naježená, výrazné třetí víčko, ale nic jí odnikud neteklo, nepčíkala, dýchala normálně, bez teploty), tak sem ji vzala na veterinu - udělali jsme krevní obraz, moč, sono... a jediné, co se povedlo zjistit, byla extrémní leukocytóza (hodnotu si nepamatuju, ale vetka říkala, že už jsou to +- smrtelné hodnoty). Příčinu jsme nenašli a podle nějakých vedlejších markerů v krvi vetka říkala, že na FIP to úplně nevypadá (poměr nějakých dvou věcí, ale zas vyloučit to prej nejde). Kočka byla dva dny na infuzích a dostala dvoje antibiotika a už na veterině se rozežrala a do týdne vypadala, jako by se nic nestalo, i krev v normálu. No a dneska od rána zase intenzivně blije. Blila před krmením několikrát, vyblila jídlo, pak blila ještě naprázdno. Jinak zatím zase nic. Zbylé dvě kočky jsou celou dobu v pohodě.
Zítra na ráno jsem objednaná k vetovi (do večera jsem v práci) a hodně zvažuju, co s tím - upřímně řečeno zatímco do psů jsem ochotna investovat cokoliv, tak u kočky to tak nemám a úplně se mi do ní nechce lít další peníze s nejistým výsledkem (zatím jsme na 4000). Jakože klidně jí pořídím další antibiotika a dietní konzervu, ale spíš si říkám, jestli někde nemáte nějaký tip, co má smysl chtít vyšetřit - co je pak nějak rozumně léčitelné, nebo kdy prostě říct, že je to nějaký z kočičích divnomorů a i když zjistíme příčinu, kočku to nezachrání a já do ní jenom nacpu spoustu peněz, abych možná zjistila, na co umřela. Držet ji dalších x let na pravidelných infuzích a cpát ji čím dál tím silnějšíma antibiotikama nechci.