• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    MATHEA: já bych jí brala i na ty dlouhý procházky. Altar měl artrózu v 11 měsících na loktech i kyčlích takovou, že mi vet tvrdil, že ho bez operace nechám uspat nejpozdějc v roce a půl. Pohyb jsem neomezovala vůbec krom skoků (ale aportér nebo agiliťák to nebyl, takže prudký změny pohybu měl jen při hře). Nejdelší procházku měl v nějakých 4 letech a to něco přes 40 km, jinak do 30 km trajdal sem tam snad do 6 let (a to byl výrazně těžší než ovčanda měl po 3. roce okolo 50 kg). Zhoršovat se začal kolem 8. roku, ale za to mohly spíš srůsty na páteři. Podle mě právě delší klidnej pohyb udrží potřebný nasvalení, díky kterýmu se pes může hýbat.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Kamarad ma dvouletou cubu NO - dneska byli na rtg - lokty ok, ale na zadnich ma osteoartrozu prej hodne. Cuba se sice pri chuzi desne divne vlni, jakoby se v tech kyclich prevracela, ale bolestivosti netrpi vubec. 15km vejlety ji nedelaj probem, je nasvalena, hodne lita. Mohla by pripadne trochu zhubnout, ale tlusta mi teda neprijde. Za tri tejdny je objednana na kastraci. Vet jim dneska rekl nasledujici (ve zktrace):

    Ne aporty, ne litani, ne dlouhy prochazky. Vodit jen na postroji, nejlip v tahu, nebehat. Chondra nedavat, je to jen placebo. Hodne plavat. Nejlip by ji bylo u baraku pri hlidani, necvicit apod. Cube dat dietni granule (Hills, pripande Purinu).

    Muj nazor je, ze jasne - plavani, omezit pohyby, ktery ty klouby vyrazne zatezujou (skakani, aporty). Nasadit kury cistyho kolagenu a phytovet mobility. S tema dietnima granclema si teda jista nejsem, radsi bych pripadne nasla neco bez obilovin s mensim podilem tuku? S cubou ale pracovat aktivne, ma ji docela pekne rozdelanou, je nakopnutej jit aspon na par zkousek (samo jen poslusnost, pripadne stopy, obrany ne), je zvykla na hodne pohybu, osobne bych ji dlouhy prochazky nebrala. Jsem ale zastancem toho, ze takovejhle mladej aktivni pes ma zit co nejvic normalne. Ze ano, nejaky zakladni omezeni, ktery ty klouby pretezuje, bejt musi, ale proste radsi at si uzije par let radnyho zivota, nez o par let vic zivota, kterej pro ni bude podstatne smutnejsi. Beru to tak, ze ji to neohrozuje primo, jestli mi rozumite...

    Nekdo k tomu neco?
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    Cookie se ted leci z nejaky infekce, minuly tyden zvracela a prujmovala, sli jsme radsi na veterinu, vyfasla stejny antibiotika, jako mel Darby (metrazol). A je samozrejme na diete (vareny kruti/kureci, ryze). Lidi, jaky ona ale vypousti prdy, to je na omdleni! Nikdy s prdama problemy nemela, ted ale posledni dva dny je u nas fakt veselo. V patek dostala ty antibiotika, od ty doby nekadila, par bobku vytlacila dneska rano a prdi si dal o stosest.
    Co s tim? Musim podotknout, ze jinak je naprosto normalni. Venku lita, doma cumi, co by na kom vysomrovala.... klasika.
    SNELA
    SNELA --- ---
    Čubě se na temeni hlavy udělaly nějaké pupínko-stroupky, nepřijde mi, že by se drbala. Nejdřiv jsem si všimla jednoho, teď jich tam má cca 10, napadá Vás co by to mohlo být ? další psi bez příznaku a nic zvláštního u ní nepozoruju.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    TAPINA: diky, to jsem neznala...tak to poridime.. bude se to hodit, cubina je po operaci nadoru na mlecny liste a nejak se nam to blbe hoji, tak to dostane taky:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NICKIE: Na takovéhle záhadné kožní všemožnosti je perfektní Immunovet.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    TAPINA: no my to lecime uz dlouhodobe.. chodime po vsech moznejch veterinach uz ctyri roky a nikdo nevi co s nama.. exem jsem skoro vylecili diky autovakcine z imunologickeho ustavu..rok byl pryc a ted se na chvili vratil ale jen v male mire.. ma alergii na roztoce tusim... a zanety usi co se opakuji nekolikrat mesicne jsme podchytili cinskou medicinou a bere denne byliny... ale ted prislo tohle..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NICKIE: Já myslím, že za tím bude nějaký celkový problém (jak jsi psala o tom exému?) Alergie, autoimunita, nebo něco. Na veterinu bych s tím šla, v klidu příští týden.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    Tak k otlakum nam pribyli puchyre na obou zadnich nohach za polstarkem.. je mozny, ze pes zmenil styl chuze kvuli tem otlakum na "patach?" a nebo mam bezet na veterinu?
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    Tak k otlakum nam pribyli puchyre na obou zadnich nohach za polstarkem.. je mozny, ze pes zmenil styl chuze kvuli tem otlakum na "patach?" a nebo mam bezet na veterinu?

    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    LUUCA: více problémů, jako je tento :)
    TABO
    TABO --- ---
    LUUCA: Zmizí. :)
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    TABO: ok, jaka nahodicka, atb pred tydnem presne do toho sameho mista .-) zmizi to casem samo predpokladam.. dik!
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    TABO: pichali ji atb, bude to tak tejden... to me nenapadlo, zeptam se kam ji bodli .-)
    TABO
    TABO --- ---
    LUUCA: Nebyla na očkování?
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    Ahoj, pritel ma fenku ceskeho fouska (5 mesicu) a vcera jsme si vsimly boule (velke asi jako desetikoruna) pod kuzi na boku (nekde kde jakoby konci zebra). Nijak to neboli, ale zarazila nas velikost... On s ni odjizdi 1. rijna do USA, ma ted zacit neco fofrem resit, nebo to pocka az do noveho domova? Mate nekdo zkusenost, co by to mohlo byt?

    (na to ze jsem si o fouscich cetla, ze jsou celkem veterinarne bezudrzbovy, tak od zacatku porad nejake vlekle prujmy, zanety oci, antibiotika a tak)
    OPI
    OPI --- ---
    PIKKMA: myslím že id INXS ho pořizovala nebo se o něj zajímala v jiném auditku...
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    Nemáte prosím někdo zkušenost s tímto límcem? Stojí to za to ho pořídit? Nějak blbě snáší ten klasickej :/ Případně tip kde v Praze koupit?

    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Foceno kvůli dítěti, ale dám sem odkaz [ TAPINA @ mimča, mimina, batolata, kojenci a fotky těchto malých mrňousů a dětí vůbec*** ] Občas se tady a v příbuzných klubech řeší, jak jsou veterináři podplaceni firmama, co jim dávají stojany a vybavení a oni pak musejí prodávat jejich značky. Tak kupříkladu takhle vypadá můj stojan Royal Canin :D
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TAPINA: ona je alergik, takže žere jenom hypoalergenní granule, ale zkusím jí nabídnout kus jogurtu, nebo vitamínovou pastu (i když to jsou věci, po kterých by se mohla utlouct :-)
    .. ještě jednou díky za radu :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam