• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    GLUTEUS
    GLUTEUS --- ---
    Ach jo, samé nemilé věci...njn, ale tak jsou horší věci na světě.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    GLUTEUS: filtruj "blechy" v tomhle fóru, řeší se to tady zhruba každý měsíc ...
    Poslední příspěvky s radami:
    [ CAMELLA @ ZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit... ]
    [ REK11 @ ZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit... ]
    Ale když zafitruješ hlouběji do minulosti, jistě najdeš odpovědi na všechny své otázky :)
    GLUTEUS
    GLUTEUS --- ---
    Prosím o radu. Našla jsem na naší kočce blechy, naše kočka ven nechodí. Hlídala jsem kamarádům tři týdny kotě, tak to nejspíš chytla od něj. Kočku máme čtyři roky a nikdy blechy neměla. Poradíte mi co s tím? V čem odblešit, jak dlouho, v čem a jak vyprat deky, co s kobercem? Mám nechat kočku zkontrolovat od veterináře? Můžou být ty malé mrchy i v oblečení apod.? Případně mám si i já třeba umýt vlasy něčím proti blechám či vším? Moc děkuji za rady.
    TABBY
    TABBY --- ---
    TAPINA: To je ta davka na cca 3 tydny, ano? (A dava se porad dokola, nebo jsou tam nejake doporucene pauzy?) Predpokladam, ze kdyz je venku metr snehu, tak se nedava...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: to zní výborně. I pro našeho i pro souseda.

    Chodí nám sem sousedů kocour, je hezký a máme ho rádi. Tak mu sypem jídlo a nějaké odparazitění by taky užil - soused to určitě zaplatit nemůže a ani by to asi nepochopil. ALe mají ho rádi, berou si ho domů. A aspoň by nám nezablešil naše. Tak si o to řekneme.

    No, seznam k veterináři nám pěkně narůstá. Už půjdu se seznamem jako ve Vesničce střediskový.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: To by tak mohlo být.
    Broadline je právě primárně určený pro kočky, které chodí ven a chytají tam kde co, funguje v jedné dávce na všechno možné.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: k čemu je dobrý nový zázrak Broadline?
    Mám kocoura, co loví, takže opakuje různé druhy začervení, v létě si střihnul kašel a plicní červy a teď zrovna má zas průjem. Nasadili jsme uhlí a pokud do tří dnů zabere, začnem odčervovat. Jestli ne, půjdem k veterináři.

    Kolik živočišného uhlí se dává kočce? Přepočítávala jsem to podle váhy, 3x denně tableta.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TABBY: Cena nízká, ono je to dobré dát skoro všem, protože to bere blechy, klíšťata, škrkavky, tasemnice, tenkohlavce a ještě to odbourá cpaní tablet do koček. Na dospělou to stojí u nás 237 kč.
    TABBY
    TABBY --- ---
    TAPINA: Dik. A cena? (Asi je zbytecne davat to i te kocce, co nelovi, ze jo.)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TABBY: Odzadu :o) Tasemnici od kočky ty dostat nemůžeš, leda od té myši, že by sis dala s nima :o) Kočky, které loví, pravděpodobně mít budou, jestli se tam pohybujou zamořené myši. Doporučuje se, když se tasemnice potvrdí, odčervit 3 dny po sobě něčím s praziquantelem (jedno čím, klidně stejným). A do budoucna jednoznačně nový zázrak Broadline, funguje dlouhodobě 1 měsíc a může se klidně po měsíci opakovat. Nebo teda občasně po 3 měsících, ale je to lepší, než tabletka, která jednorázově proletí a co nesebere, to tam zůstane.
    TABBY
    TABBY --- ---
    Rano jsem odcervovala kocky a odpoledne nasla nablito (u ditete v posteli, jak jinak ;). Mezi granulemi byly tasemnice. Mam podezreni, ktera z kocek to byla, nicmene nejsem si uplne jista, jak se situaci nalozit. Stavim se zitra na veterine pro Droncit (doporucite nejaky dalsi preparat?), akorat nevim, kdy ho podat. Hned zitra, nebo nechat mezi Pratelem a Droncitem par dni pauzu?

    Dale: dotycna kocka lovi mysi a pak tu mam kocoura, co taky lovi mysi (a kocku, ktera nelovi). Mam dat odcervovadlo proti tasemnicim i kocourovi (tedy predpokladat, ze tasemnice ma taky), nebo ho nechat jen s dnesnim Pratelem s tim, ze zabere a tasemnice vykosi?

    Jak to resit do budoucna, mysi nosi dostatek, takze zdroj nakazy je porad po ruce. Odcervovat casteji nez jednou za ctvrt roku (mam obavu, aby jim caste podavani pilulek nejak neuskodilo).

    Co hygiena, mam to nejak resit, kdyz mi ten tasemnicovy mazlik spi v noci na hlave?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LABRUJA: S určitostí to zjistí mikroskopie, ale ta na parazity je tak primitivní, že nechápu, proč ji neudělali, to dělám pokaždé. To se nijak nebarví, jen se vezme na vatičku kousek toho bordelu z ucha a dá se pod mikroskop tak, jak je. Roztoči jsou velcí, nejdou přehlédnout.
    Bravecto je na 3 měsíce, takže bych po tu dobu nic dalšího nedávala, měl by fungovat. Jenže alergik se může škrábat celé ty 3 měsíce, protože prostě budou blechy, které se tu a tam objeví (nové, čerstvě vylíhlé) a kousnou. Ale nemá smysl nic přidávat, stejně to lepší nebude. Jedině počkat, až blechy prostě nebudou.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LABRUJA: Zánět může být bakteriální, kvasinkový, parazitární, z cizího tělesa, možností je plno. Ale u koček je vůbec nejčastější ten svrab. Ono zdánlivě zabere ledacos, třeba i obyčejný olej, protože roztoči potřebujou vzduch a po zakápnutí něčím olejovitým se jich dost udusí. Ale za týden se vylíhnou z vajíček noví.
    REK11
    REK11 --- ---
    TAPINA: dyt vis ze jsem to vrazdila kde cim a neslo to :-(
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    A s těma blechama je to teď alespoň u nás masakr. Není den, aby nepřišlo několik lidí s tím, že se nemůžou zbavit blech, a to zkoušeli ještě donedávna dobré přípravky. Už ani nezkouším doporučovat pipety, rovnou dáváme Comfortisy nebo psům Bravecto, jsou to nějaké rezistentní potvory.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    REK11: Na rozjetý ušní svrab dávám (pokud to majitel je ochoten zaplatit) kombinaci spot onu a antiparazitárního gelu. Gel dobře vraždí roztoče na povrchu a spot on ty vespod, ale ani jedno není spolehlivé samo o sobě.
    REK11
    REK11 --- ---
    TAPINA: jinak dik, uz jedeme druhy comfortis a je svaty pokoj :-)
    REK11
    REK11 --- ---
    LABRUJA: svrab prenosny je, ale vetisnou se tomu zvirata s dobrou imunitou vyhnou..... Bohuzel muj kocour to chytil v oslabeni a nemohly jsme se ho zbavit :-( a to to chytil ve vystavni kleci :-( Dostal pipety dve a dve injekce a nezabralo.......asi to bude tim, co psala Tapina,chvili mi trvalo nez mi to doslo.... Jo a jiny veterinar mi na to dal "jen" kapky,ze jde o maz....... Vetsinou mivaji rozdrbany okoli usi.....
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LABRUJA: Svrab sice je přenosný, ale ne nějak zvlášť. Musel by to být hodně intenzivní kontakt. Stronghold na to zabírá, ale na rozjeté většinou nestačí. Je na to gel Otimectin. Tenazym jsou antibiotika s kortikoidem, to teda bylo trošku sáhnutí vedle, jestli je to fakt svrab. Mikroskopie se dělala?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SRUBKA: Něco amoxicilinového? Určitě dřív a pak už zůstat u dřívějšího času.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam