• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAPINA: buldočci a kůže, buldočci a oči, buldočci a srdíčka, buldočci a páteř... Asi bych to shrnula... Buldočci a buldoci jsou kapitola sama pro sebe :(
    Každopádně díky :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: Z dorůstání bych nepanikařila, lysynky rozhodně pořešit. Ono obecně buldočci a kůže, to je kapitola sama pro sebe.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAPINA: je to francouzský buldoček, takže o husté srsti nemůže být moc řeč. Některé chlupy dorostly, ale zbytek je prostě furt stejně krátký.. Jinak ty důvody jsou celkem závažné - má spondylózu páteře a špatně vyvinuté dva obratle v přechodu hrudní páteře do bederní.
    Nemám teda z toho dorůstání panikařit?
    Ale určitě zítra půjdu na veterinu s těmi lysinkami.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: To nemusí souviset. U plemen, která mají srst s podsadou, může vyholení v místě husté srsti (na zádech je prakticky nejhustší) být problém, mělo by se to dělat jen z extra vážných důvodů, protože prostě někdy nedoroste, nebo za dlouho, nebo úplně jiná. Čím hustší srst, tím pravděpodobnější změny. Několikamilimetrové lysinkyy dělá třeba demodex, ale těch příčin může být víc.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    psíkovi se začaly na těle dělat několikamilimetrové lysinky. navíc před měsícem mu vyholili na zádech místa na baňkování a ta vyholená záda mu nezarůstají - v těch plochách mu vyrostlo třeba 50 chlupů, které už jsou teď normálně dlouhé, ale zbytek má prostě holý, jako v den, kdy mu to holili. Dokonce jsou tam pořád vidět pruhy od strojku. Nemáte někdo tušení, co se s tím psem zas děje? Díky za tipy.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TABBY: ne :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    CESKAKOCKA: Funguje to i na vsi?
    GIO
    GIO --- ---
    ona jako prubezne rymuje cely rok, ale moc se nenecha osetrovat, kazdopadne te zacala frkat uz moc i na me, uvidime, jestli se to nejak hne po nakapani, jinak ais bdue muset pod dohled veterinare:)
    GIO
    GIO --- ---
    jo to mam, diky.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIO: Dětskou vincentku, nebo nějakou tu mořskou vodu s kapátkem.
    GIO
    GIO --- ---
    kocka ma ucpany, nos, existuji nejake kapky, k porizeni v lidske lekarne, ktere ji muzu podat?..
    KELLIE
    KELLIE --- ---
    CESKAKOCKA: Díky za reakci! Kocour po prvním týdnu léčby žádný znaky nevolnosti nejeví, tak snad to bude ok :)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    CESKAKOCKA: díky, blechy nemá - trik s mokrým kapesníkem znám :) .. (teď řešíme jiné zdravotní legrace) .. co se týče cestování, to by bylo na delší povídání
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NIKIL: Určitě, boulím po vakcínách dej na zmizení tak měsíc. Neměla by ale být bolestivá.
    CESKAKOCKA
    CESKAKOCKA --- ---
    TEEAK: Ještě je dobré všechno, co vykartáčuješ dát na vlhký ubrousek. Černé tečky = bleší trus se rozpijí do malých červených flíčků, protože je to sražená krev. Podle toho poznáš, jestli je to špína nebo bleší trus. Jinak, pokud není kočka ok, tak bych s ní raději nikam necestovala. Cestování je i pro kočky, které ho docela dobře snášejí stres, který může zhoršit jakoukoliv nemoc, případně alergii na blechy (bleší kousnutí), atd. Nechci cpát nevyžádané rady, jen by byla škoda, kdyby byl problém. Zdravím kočku! :)
    CESKAKOCKA
    CESKAKOCKA --- ---
    KELLIE: Jestli to řešíte s Dr. Rybníčkem, tak bych se zeptala jeho. To je fakt ka-pa-ci-ta :), takže předpokládám, že by vám nedal něco, o čem neví, co to udělá. Zavolala bych panu doktorovi, abych se ujistila a sledovala bych kocoura, kdyby zvracel, měl průjem, byl apatický nebo cokoliv jiného, divného, volala bych znova vetovi. Držím palce, ať je flek brzo pryč a ať to není demodex. Zdravím kocoura!
    NIKIL
    NIKIL --- ---
    Ahoj, je normální, že má fenka týden a půl po vakcine (proti babesioze, takze docela drijak) pořád bouli v místě vpichu a docela velkou, nemizící? Byla to už druhá dávka a po první vakcíně jsme si žádného otoku nevšimli...Díky
    KELLIE
    KELLIE --- ---
    Ahoj, chtěla bych se prosím zeptat, jestli nevíte jak moc je nebo není nebezpečný, když kočka olízne roztok solfatanu. Náš kocour má něco na straně čumáku, postupně jsme se dostali až k dermatologovi Dr. Rybníčkovi, který diagnostikoval buď plíseň nebo demodexe (která z variant to je, ukážou až výsledky kultivace). Předepsal nám potírání solfatanem, který by měl léčit obojí, ale kocour si samozřejmě zbytky solfatanu z nosu otírá packou a tu pak líže. Potíráme mu to 1x denně a budem to dělat měsíc, tak se bojím, aby mu to nějak neublížilo. Je to sice miniaturní množství, ale nemůže se mu něco stát, když bude tu síru olizovat každej den? Díky
    DAW
    DAW --- ---
    Ještě připíšu, že tento klub nesleduju, takže případné dotazy prosím směřujte do pošty.
    DAW
    DAW --- ---
    Ahoj,
    chtěl bych se s váma podělit o vlastní zkušenost léčby 13ti letého psa marjánou. Před cca pěti měsíci začal mít vážné problémy. Dvakrát se stalo, že byl zcela apatický a to po celý den. Nic nejedl, zalézal venku pod křoví, kde očividně "čekal na smrt" a břicho se mu stahovalo v křečích. Den ode dne se víc a víc projevovala jeho artróza a nakonec to vše vyvrcholilo silným epileptickým záchvatem. To už jsme ho vzali okamžitě k veterináři (v tu dobu jsme byli ve Francii) a ten mu diagnostikoval rakovinu (pravděpodobně sleziny) s metastázami v dalších částech těla - pejskovi se už nějaký čas také hůř dýchalo, takže z toho usuzoval na metastázy na plicích a kvůli záchvatu také metastázy na mozku. Pes dostal kortikoidy a veterinář mi řekl, že už se nedožije víc než 1-2, maximálně tak 3 měsíce, ale mohou to být taky jen 2 týdny.
    Během pár dalších týdnů jsme se vypravovali na přesun do Čech a já jsem postupně snižoval dávku kortikoidů. Ne, že by pesovi nepomohly, ale mají obrovské vedlejší účinky, které se nakonec taky projevily. Ke konci kortikoidní léčby dostal zánět kůže a zánět análních žlázek - to připisuji silně destruktivnímu vlivu kortikoidů na imunitu organismu. Jeho tělo přestávalo fungovat, kortikoidy si vybíraly svojí daň za předchozí pomoc.
    To už jsme ale byli v Čechách, kde jsme s místním veterinářem léčili lokálně záněty a také mu udělal další testy. Bohužel potvrdil diagnózu z Francie a neobnovil pejskovi ani očkování, že prý už to nemá smysl, poněvadž tu už dlouho nebude.
    Jenže v Čechách jsem také měl zásoby konopné masti, kterou vyrábíme už přes deset let z kokosového tuku a silných, kvalitních odrůd. (Kdysi velmi pomohla mému dědovi při stejných problémech) Začal jsem psa léčit touto mastí, kterou jsem mu začal po malých dávkách vmíchávat do jídla. Účinek byl neuvěřitelný. Trvalo to tři dny, než si pes zvykl na "zhulenost", ale poté jakoby vstal z mrtvých. Obrovsky ožil. Přestal úplně potřebovat analgetika před spaním, přestal potřebovat jakékoliv léky. Skvěle se mu spí a tak má přes den spoustu energie. Od té doby neměl už ani jednou(!) křeče (ačkoliv boule v břichu se pořád pomalu zvětšuje), ani jeden záchvat. Nemá bolesti, ani problémy s dýcháním, ani problémy s artrózou (je pravda, že přidáváme také koubní výživu, která taky pomáhá).
    Od doby první návštěvy veterináře je to už skoro 5 měsíců! Pes je čilej, vitální, bez bolestí, bez problémů. Kdyby nebylo marjány, tak už by byl asi dávno ve věčných lovištích - ale nejde ani tak o délku života, jako spíš o kvalitu. Jde o to, že tady může být s náma a užívat si to. Bez toho, aby jedl kortikojedy, trpěl z toho záněty a vnitřním krvácením a musel bych mu dávat analgetika, aby se vůbec v klidu vyspal - díky bohu máme marjánu, která je pro něj opravdu jako zázrak.
    Kdyby ho tak viděl veterinář z Francie, jak aportuje klacky a utíká za fenama ještě měsíce "po termínu". A kdybych mu řekl, že za celou tu dobu léčby marjánou (cca 4měsíce) se mu ani jednou(!) nevrátily jeho předchozí problémy, tak by mi to asi nevěřil. No já jsem mu taky napsal dopis, tak jsem zvědavý, co mi odpoví.

    Pokud vás to zaujalo, tak ještě napíšu, že medicínu vařím v hrnci v troubě na 110stupňů celsia 3 hodiny, pak nechám odležet do dalšího dne a opět na 3 hodiny, tentokrát již na 100stupňů. Poté přecedím přes plátno a je to - pouze kokosový tuk a spousta palic.
    Dávkování jsem postupně ustálil na 0,5-0,7ml 3x denně do jídla. Začal jsem od menších dávek, které odměřuji pomocí injekční stříkačky dílek po dílku. Sílu medicíny jsem vyzkoušel na sobě, a protože jsem zhruba 3x těžší a zafungovala na mě dávka již od 1,5ml, určil jsem pro psa vhodnou dávku 1/3 tohoto množství. Funguje to skvěle.

    To, co jsem tu napsal klidně šiřte všemy směry. Píšu to v zájmu všech tisíců psů, kteří trpí stejnými problémy. A přitom jim můžeme pomoc takhle jednoduše! A možná nejenom psům, ale i všem dalším bytostem, včetně člověka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam