• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAPINA: no taky toho mého považují za malý zázrak, že nemá potravinové alergie... Tihle psi mají skvělou povahu, jsou naprosto úžasní, ale ta daň, kterou platí svým zdravím, je prostě příšerná..
    Já svého buldočka miluju nejvíc na světě, ale díky těm zdravotním problémům už si tohle plemeno nikdy v životě nepořídím...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: No, ano. Máme v péči buldočka, u kterého už se řešila kůže a páteř, a když šli pak s očima ke specialistce, tak paní přišla celá zničená z toho, že tam potkávali samý buldočky.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Ježiš. Napíšu lysynky, všimnu si toho, opravím to - zas na to stejný :D
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAPINA: buldočci a kůže, buldočci a oči, buldočci a srdíčka, buldočci a páteř... Asi bych to shrnula... Buldočci a buldoci jsou kapitola sama pro sebe :(
    Každopádně díky :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: Z dorůstání bych nepanikařila, lysynky rozhodně pořešit. Ono obecně buldočci a kůže, to je kapitola sama pro sebe.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAPINA: je to francouzský buldoček, takže o husté srsti nemůže být moc řeč. Některé chlupy dorostly, ale zbytek je prostě furt stejně krátký.. Jinak ty důvody jsou celkem závažné - má spondylózu páteře a špatně vyvinuté dva obratle v přechodu hrudní páteře do bederní.
    Nemám teda z toho dorůstání panikařit?
    Ale určitě zítra půjdu na veterinu s těmi lysinkami.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: To nemusí souviset. U plemen, která mají srst s podsadou, může vyholení v místě husté srsti (na zádech je prakticky nejhustší) být problém, mělo by se to dělat jen z extra vážných důvodů, protože prostě někdy nedoroste, nebo za dlouho, nebo úplně jiná. Čím hustší srst, tím pravděpodobnější změny. Několikamilimetrové lysinkyy dělá třeba demodex, ale těch příčin může být víc.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    psíkovi se začaly na těle dělat několikamilimetrové lysinky. navíc před měsícem mu vyholili na zádech místa na baňkování a ta vyholená záda mu nezarůstají - v těch plochách mu vyrostlo třeba 50 chlupů, které už jsou teď normálně dlouhé, ale zbytek má prostě holý, jako v den, kdy mu to holili. Dokonce jsou tam pořád vidět pruhy od strojku. Nemáte někdo tušení, co se s tím psem zas děje? Díky za tipy.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TABBY: ne :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    CESKAKOCKA: Funguje to i na vsi?
    GIO
    GIO --- ---
    ona jako prubezne rymuje cely rok, ale moc se nenecha osetrovat, kazdopadne te zacala frkat uz moc i na me, uvidime, jestli se to nejak hne po nakapani, jinak ais bdue muset pod dohled veterinare:)
    GIO
    GIO --- ---
    jo to mam, diky.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIO: Dětskou vincentku, nebo nějakou tu mořskou vodu s kapátkem.
    GIO
    GIO --- ---
    kocka ma ucpany, nos, existuji nejake kapky, k porizeni v lidske lekarne, ktere ji muzu podat?..
    KELLIE
    KELLIE --- ---
    CESKAKOCKA: Díky za reakci! Kocour po prvním týdnu léčby žádný znaky nevolnosti nejeví, tak snad to bude ok :)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    CESKAKOCKA: díky, blechy nemá - trik s mokrým kapesníkem znám :) .. (teď řešíme jiné zdravotní legrace) .. co se týče cestování, to by bylo na delší povídání
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NIKIL: Určitě, boulím po vakcínách dej na zmizení tak měsíc. Neměla by ale být bolestivá.
    CESKAKOCKA
    CESKAKOCKA --- ---
    TEEAK: Ještě je dobré všechno, co vykartáčuješ dát na vlhký ubrousek. Černé tečky = bleší trus se rozpijí do malých červených flíčků, protože je to sražená krev. Podle toho poznáš, jestli je to špína nebo bleší trus. Jinak, pokud není kočka ok, tak bych s ní raději nikam necestovala. Cestování je i pro kočky, které ho docela dobře snášejí stres, který může zhoršit jakoukoliv nemoc, případně alergii na blechy (bleší kousnutí), atd. Nechci cpát nevyžádané rady, jen by byla škoda, kdyby byl problém. Zdravím kočku! :)
    CESKAKOCKA
    CESKAKOCKA --- ---
    KELLIE: Jestli to řešíte s Dr. Rybníčkem, tak bych se zeptala jeho. To je fakt ka-pa-ci-ta :), takže předpokládám, že by vám nedal něco, o čem neví, co to udělá. Zavolala bych panu doktorovi, abych se ujistila a sledovala bych kocoura, kdyby zvracel, měl průjem, byl apatický nebo cokoliv jiného, divného, volala bych znova vetovi. Držím palce, ať je flek brzo pryč a ať to není demodex. Zdravím kocoura!
    NIKIL
    NIKIL --- ---
    Ahoj, je normální, že má fenka týden a půl po vakcine (proti babesioze, takze docela drijak) pořád bouli v místě vpichu a docela velkou, nemizící? Byla to už druhá dávka a po první vakcíně jsme si žádného otoku nevšimli...Díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam