• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    WOSHIII: ja bych vyrazila urcite
    WOSHIII
    WOSHIII --- ---
    MAGDALENA: Asi ctyri drapy ma strzeny uplne. Ted zacal knourat, tak ho to asi fakt boli.. Takze tam asi vyrazime no :(
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    WOSHIII: ma to uplne strzene? Na veterine mu to prohlidnou, vycisti a zafacujou prip. mistne daji ATB. Aspon nam to tak ukazali, ta nase si to totiz dela bezne.
    WOSHIII
    WOSHIII --- ---
    Pes ma nestastnou nehodou strzeny nehty na zadnich nohou. Udelaji s tim neco na veterine? Vycistila jsem to Betadinem, ale boli ho to. Muzu udelat neco vic? Doroste mu to?
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    aha, ja jsme jen nahodne narazila na kreatini u psa i cloveka s horni hranici 110, takme napadlo jestli to neni stejny vubec...tak neni, diky.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PLAVEVA: Liší. Liší se i u psa v průběhu věku a vždycky se to musí posuzovat individuálně.
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    jlisi se nejak referencni meze biochemickeho vysetreni cloveka a psa nebo je to stejny?
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    Mám divokou potkanku po operaci nádorů, teď se jí nad tlapkou (bohužel už nevím, na které straně, vyndávali jí útvary z obou třísel) udělala cca 1 cm pevná kulatá boulička, vypadá to, že je připojená spíš před zadní nožkou než ke kůži, nevíte co by to mohlo být?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    REK11: A co tam říkali? :o) To vidím, že je extrémní, několik případů denně a to už musí být, když lidi přijdou na veterinu, to už museli zkusit všechno ostatní :o)
    REK11
    REK11 --- ---
    TAPINA: hele zrovna včera byly blechy i v TV. Prý je extrémní zamoření.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SUFFOCATE: Moje zkušenost je, že uzliny jsou zvětšené ještě dlouho po odeznění zánětu. Ono tady je těžko něco zkoumat, protože problém není v těch uzlinách, ty reagujou na něco někde o kus vedle. Ano, šlo by udělat cytologii a ověřit, že to je opravdu zánětlivá reakce a ne třeba nádorový proces, ale na 90 % to zánětlivá reakce bude, pakliže to reaguje na nesteroidy, a budete tam, kde jste.
    MIJKA
    MIJKA --- ---
    Moc děkuju, vyzkouším!
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    MIJKA: taky doporučuju Aptus Apto-flex. Vynikající výsledky, které jdou vidět už po pár dnech.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    MIJKA: mam temer zazracne zkusenosti s pripravky Stride, jak u koni tak u psu. Ale je to asi to nejdrazsi co je na trhu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MIJKA: Aptoflex. Bezkonkurenční.
    MIJKA
    MIJKA --- ---
    Zdravím a prosím o radu, mám 11letého retrívra s dysplazií, nekulhá, ale trochu už se mu začíná podlamovat jedna zadní noha, třeba když čurá a stojí na ni, nemá stabilitu, dávám mu léta Alavis a ráda bych to zase s něčím prostřídala, poradíte něco ověřeného, prosím? Díky!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SUFFOCATE: Zvětšené uzliny na krku jsou zpravidla známkou něčeho nepěkného v krku, infekce, angína, zánět v zubech... něco hodně nepěkného, typu lymfom a tak, se vyznačuje zvětšenýma uzlinama na celém těle (typicky dobře posouditelné jsou podkolenní). Takže jestli je jinak všechno v pořádku, je potřeba prověřit krční okrsek, kde tam něco je. Do uzlin každopádně nešťourat.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MAR_TINA: prave tak mi to prislo, ze si treba nohu prelezela, tak zapajdala, dostalo se ji pozornosti a nasledne to uzivala.
    Kazdopadne ji to ten den, co jsem se na to ptal prestalo bavit a vratila se k chuzi po ctyrech.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LA_PIOVRA: simulaci zraněné tlapky jsem zažila u kocoura. Takže možné to je. Před tím měl tlapku opravud zraněnou a dostalo se mu péče a pozornosti navíc, tak to pak zkoušel :)
    TARGI
    TARGI --- ---
    KAMPA: kup někde ty lakmusovy papírky,bo jak se to jmenuje...predbeznej test si můžeš udělat sama a vetovi tím pomužeš, pokud tam něco bude a ty to vezmeš s sebou...
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    TAPINA: diky...snad to neni ten zanet!!!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam