• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    TAPINA: nevim, puvodne mluvil o isofluranu
    OPI
    OPI --- ---
    TAPINA: mě taky vet poslal se psem do čekárny (ale nikdo tam nebyl) takže jsem si se psem povídala než prostě usnul (žádné blití se nekonalo)..po 15 minutách od injekce přišel vet, dali jsme ho na nosítka a odnesli dovnitř..pro psa jsem jela za hodinu a půl a doktor říkal že jak mě cítil za dveřma tak začal bouchat ocáskem ale oči měl pořád zavřené (těžko říct jestli to bylo mnou nebo se mu prostě jen něco zdálo ale já budu ráda věřit že to bylo mnou)...pak jsem dostala půlhodinovou přednášku o tom co a jak a mezitím pes otevřel oči tak jsem ho pohladila že je šikula, naložili jsme ho do auta i s nosítkama a odvezli domů kde jsme čekali na plné probuzení se...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PLAVEVA: Co je na Propofolu při inhalační narkóze divného?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Chce to ale hodně velké sebeovládání, nevyhysterčit ani na okamžik, když se zvíře při probouzení zachová nějak nestandardně (a oni se chovají). A každý sebemenší náznak strachu zvíře samozřejmě vycítí a přebírá.
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    u naseho prvniho psa bylo psu vubec pomalu, tech. se kterymi se chodilo k veterinari jeste mene.
    a veterina jedna na krajske mesto.
    bylo normalni, ze se zvire premedikovalo, zvracelo i kacelo v cekarne za prihlizeni ostatnich psi a majitelu, k operacim jsme chodili i statou normalne, vet byl rad, byl sam a pes velky, pro jednoho prilis obtizne manipulace s tezkym bezvladnym telem.

    asi bych byla i dnes radsi " na sale", nez chodit venku jak tygr v kleci.
    navic bych mela (i kdyz treba iluzorni ) pocit kontroly. kdyz pri uctovani za inhalacni narkozu zapocitaji Propofol....
    GIO
    GIO --- ---
    LA_PIOVRA: zrovna tahle pro chlapy citliva? tak to jsi dobry.)

    mi stacilo jim jednou na louce asistovat s prispavanim u siti roztrzeneho vicka(stejny kun jak jinak), ale zvladala jsem to docela srdnate i s brichem:)


    ono je to ale neco jinyho no, kdyz je to zvire doma, nez kdyz se clovek cpe do ordinace.))

    aj uz jsem si neco vysedela v zakulisi veteriny, a to co tam obcas ti doktori s majiteli resi,a jak majitele reaguji, to jim fakt nezavidim. a uprimne, ja jim dost casto nezavidim ani sebe.)))

    "tohle uz lecit nebudeme. no ... ale zkusime to jeste pane doktore, zejo...,) tak jo co mam s vama delat..,)"
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    Jojo blo to dobry, nejlepsi je videt peristaltiku strev nazivo, ja byla odvarrena.. A teda nastesti to dobre dopadlo, koule se nakonec nasly:D. Jsem se chtela divat ikdyz mi vyndavali sroub z nohy ale nemohla jsem se k tomu zkroutit abych neco videla.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ANABEL_LEE: tyjo, operace kone, to by me fest zajimalo:)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    LA_PIOVRA: napodobne, loni jsme operovali nasehomkone ( kastrace kryptorchida) a u toho jsem mohla byt (aby ne kdyz se to delalo na louce) a bylo to fasinujici, chirurgie jedna.
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    LAETATIO: To si taky nedovedu představit, že bych nebyla u svého psa, když usíná; dělala jsem to pokaždé u kokřice a u toho současného psiska jsem postupovala stejně (ale ten byl jen jednou na přispání). Psa držím v náručí, mluvím na něj, uklidňuji ho a pokaždé to proběhlo v klidu, protože zvíře se nějak uvolnilo, nebránilo se té narkóze.
    Pak jdu domů, ale přijdu dříve, takže jsem u toho, když se probírá. Veterinářce úplně důvěřuji, takže tak moc vystresovaná nejsem (i když teda znám příjemnější situace než čekání na výsledek...)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    LAETATIO: mam to uplne stejne, nechci, aby mela pocit, ze se deje neco divnyho a k tomu jsem ji opustil. Samozrejme tohle obnasi predpoklad, ze nebudu hystercit (coz by mne nenapadlo).
    (Priznam se, ze bych byl rad osobne u operace, ale ciste z toho duvodu, ze me to zajima, podstatnou cast zivota jsem si rikal, ze chci byt MUDr.:)
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    vůbec si nedovedu představit, že bych nebyla u svýho zvířete, když usíná, stejně tak už mám domluveno, že nepřicházím, až když se budí, ale dřív a při buzení už jsem u něj (při samotný proceduře se na sál samozřejmě necpu)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LOVETHIEF: Odněkud od Třebíče znám studenta veteriny, co bude brzy končit, tak třeba si brzy otevře praxi :o)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: my taky takhle ted na tom rentgenu.. teda zakynlovat arnošta trvalo půl hodiny, ale pak mu to píchli, já si sedla na zem, on si na mě položil hlavu a do tří minut zařezával jak starej dědek. sem ho jenom pohladila a jela dom:)
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    TAPINA: ano (teda ne delohu, tu tam nechali celou, ale ikdyz tvrdili, ze oba vajecniky vytahli a vsecko bez problemu, tak trictvrte roku na to z ni vyndali sedum cyst, vajecnik a samozrejme i tu delohu, kde jedna cysta byla taky). Uz k nim nepachnu ani na ockovani, uz z principu.
    Ale vzhledem k tomu, ze se budeme k Trebici stehovat v pristim roce, tak fakt nevim, k jakymu veterinari. Zadnej tu totiz nema zrovna dobrou povest....
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LOVETHIEF: Ono se uspává různýma látkama i na různých veterinách. Usínání v čekárně je teda hodně hardcore, to byla ta veterina, kde jí zapomněli půlku dělohy v břiše?
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Me psa uspavali trikrat - dvakrat na zakrok (slama v oku, urazeny zuby), jednou na rentgeny kycli a loktu. U uspavani jsem byla vzdycky, u rentgenu jsem byla pri celym prubehu, a vzdycky to teda bylo dost rychly - pres kanylu, pokud si dobre pamatuju, a behem tak pul minuty byl tuhon. Zvraceni zadny, nikdy.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    Ja pri uspavani pred kastracema byla i v CR, i v NL. V CR holky dostaly nejdriv injekci na zklidneni, vyfasli jsme misku na bliti a byli jsme vyslani do cekarny mezi ostatni psiska. To jsem teda nesla dost tezce, jak jim padaly kebulky a z poslednich sil zvracely.
    V NL uspavaj nejakou jinou latkou, jestli si dobre vzpominam, tak ze zklidnovaku zadny zvraceni, pak ale to, co ji uspavalo, bylo neco. Cookie zacala vyvadet, uplne jak kdyby mela halucinace, chtela skocit ze stolu, kroutila hlavou a vyla, porad cmuchala kolem sebe, pak z posledniho tazeni skucela. Sestricka nam vysvetlovala, ze se ji hodne zbystrily smysly, tak z toho byla zmatena.
    U samotnych operacich jsme samozrejme nebyli, ale u uspavani se s nami v obou pripadech tak nejak pocitalo.
    XAJA
    XAJA --- ---
    TAPINA: no, fakt. asi je to kus od kusu. bola som pri vsetkych kastraciach a aj pri dvoch bakovych trhaniach zubov. ani som sa nejako nepchala, prvy raz som predpokladala, ze je to automaticke, cakat vonku, ale proste sa ma spytal, ci chcem ist pozriet. tak som sla, no a potom som si zviera uz automaticky nosila sama na salu.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAPINA: jasně že ne. ale pokud by mě chtěl vyhodit i z čekárny, tak prostě budu čekat před budovou. Jako kdybych měla jet domů a pak si pro něho zpátky, tak bych dost pravděpodobně způsobila dopravní nehodu.
    Ale já nevím, tohle je hypotéza, ještě nikdy v narkoze nebyl a kdoví, jak to všechno bude, až na to dojde.
    Vždycky jsem se udržela v klidu, ať už se mu dělo cokoliv. Hysterická jsem až po celé situaci :)
    Ale třeba to bude všechno úplně jinak. Nerada bych to tady zasypávala různýma hypotézama. Prostě až bude po kastraci, tak dám vědět, jak to bylo :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam