• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    XIFF
    XIFF --- ---
    MYJKA: jojo slo prave o vyzivu stenat obrich plemen, predtim mi tam to slovo stenata nak vypadlo...
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    LAETATIO:
    TAPINA: Aha, pri krmeni sa prave radime s chovatelkou a tvaroh nam odporucala ona aj veterinar. Pozeptam se na to.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MYJKA: Taky si myslím, že je lepší spíš nepřidávat. U štěňat se počítá s tím, že v době růstu zubů budou vápník potřebovat, mají ho v těle rezervy a mají si ho odkud vzít (byť to má někdy třeba nepříjemný kosmetický efekt v tom, že jim dočasně znovu poklesnou už stojící uši). Nadbytek vápníku vždycky způsobí neplechu v regulaci hospodaření s ním.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    MYJKA: tvaroh mění poměr fosforu a vápníku ve prospěch fosforu. Pokud máš z nějakého důvodu potřebu dotovat vápník jsou určitě lepší jiné mléčné výrobky.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    XIFF: Aha, diky. A tykalo sa o aj stenat? Lebo o tom aby to bolo vyvazene vieme. Ale malej rastu zuby, tak pridavame tvaroh teraz ku granuliam.
    XIFF
    XIFF --- ---
    MYJKA: psala jsem tenle semestr seminarku na vyzivu obrich plemen, do predmetu vyziva psu a jedna z nejcastejsich chyb bylo prave pridavani mlecnych vyrobku ke kvalitnim granulim pro stenata velkych plemen.. Pro tahle plemena je pry totiz strasne dulezity pomer vapniku a fosforu, ktery je v tech granulich vetsinou spravny a pridanim dalsiho vapniku v podobe mlecnych vyrobku mu tu rovnovahu narusis a muze ztoho mit pak problemy(nazev nemoci co to muze zpusobit ted z hlavy nedam)...udajne jsou schopny strevni sliznici vstrebat 40% vseho prijateho Ca, pry je lepsi spis nedostatek nez prebytek Ca jelikoz si tu vstrebatelnost diky vitaminu D umeji upravit az na 90% kdyz je potreba.. Nemam stim zkusenosti zadny, pisu jen co jsem vycetla z odbornych clanku pri tvorbe seminarky...
    TRISTRAM
    TRISTRAM --- ---
    TAPINA: diky, tak nejak jsem si to myslel.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TRISTRAM: Moc nefungujou, ale tvrdošíjně se to pořád zkouší, co kdyby na některou náhodou... Protože ani neškodí.
    TRISTRAM
    TRISTRAM --- ---
    Rád bych se zeptal, jestli to tu přečte někdo fundovaný, kdo ví, nepodařilo se mi to zatím vygooglovat, jeden doktor doporučoval antihistaminika (zyrtec) kočce na zmírnění svědění, druhý říkal, že na kočky antihistaminika nefungujou. Jaká je pravda?
    GIO
    GIO --- ---
    skaffa jsem smazala, nestojim tu o neustale detisnke prskani.
    VOD_KA
    VOD_KA --- ---
    SKAFF: to sme zvazovali, ale je to jeho posledni. Pak uz by se mohl jen plazit, ale uřizli sme mu i vocas, když si ho zlomil, takže by se neměl ani čim vodrážet. A není ani hezkej, aby dělal ozdobu v obývaku. Takže zatim řezat nebudem. Ale díky za radu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VOD_KA: Doporučuju vyšetření ortopedem, protože konrétně tyhle brzdivé pohyby při aportování jsou nejčastější příčina prasknutí zkříženého vazu v koleni.
    VOD_KA
    VOD_KA --- ---
    Ahoj, dovolím si dotaz.
    Včera na procházce při horlivém běhu za balonkem, respektive při brždění a sbírání balonku si náš psík asi nějak špatně šlápl a od té chvíle kulhá. Neozval se žádný útrpný zvuk (a že je jako kříženec husky obyčejně vydává při sebemenším štípnutí) a ani na chování se nic nezměnilo. Když jde pomalou chůzí, jde normálně po čtyřech, když se ale rozkluše, pravou zadní přizvedne a nepoužívá ji. Packu jsme prohlédli a v polštářkách nic není. Většinou když se řízne, tak ani nekulhá a hamtá po tom jakoby nic. Na pohmat přítel prý našel menší otok někde v oblati třísla a usoudil, že je to natažený nebo natržený sval a naordinoval klid. "Kroutili" jsme nohou do různých směrů a v žádné pozici ho to nebolelo - proto se mi nezdá, že by bylo něco zlomenýho. Má smysl chvíli počkat, dohlidnout na klidovej režim a až v případě dlouhodobého nezlepšení nebo zhoršení jít k vet nebo máme jít pro jistotu hned?
    Díky moc.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Trošku sa zapojím do debaty. Mame stena vlkodava a tam sa tiez medzi sebou chovatelia dohaduju ci BARF ano, alebo nie. My sme sa rozhodli krmit granulkami + tvaroh, zelenina, vyvar prilezitostne, co nam aj kvitovala chovatelka a posielala nam fotky krasneho vlkodava, krmeneho granulami u ktorého presli na BARF a ten pes uplne sešel a už myslím ani nie je medzi nami. Plus maju casto psiky udajne problémy so svalovcom a nasledne aj steniatka.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    já sem arnoštovi dělala krevní testy až ted v pěti letech a všechno měl v pohodě, jenom jeden ukazatel měl trochu zvýšenej, ale to je prej tím, že krmíme barfem.
    GIO
    GIO --- ---
    co tri tydny/ co esic, pisu jak hotentot dnesk apardon, a lepsi to zas chvilku nebude asi:))
    GIO
    GIO --- ---
    VERCA_ZABA: jinak ja nemyslela ted no..spis to vyvojove obdobi, takze chapu no... pech proste..

    ja jsem treba i zvazovala, ze cube udelam po pulroce veku rozbory krve, jestli dostava vsechno co ma a vyviji se spravne,a le vet, ktery ji vlastne vida co tri mesice co mesic od dvou mesicu, rikal, ze zbytecny vpodstate, ze se mu zda,ze se vyviji vyborne, tak jsem moc neplasila, ale hlodalo to ve mne.)
    GIO
    GIO --- ---
    jasny to je pak jina..ja se prave snazim odmala psy zvykat i na jinou stravu nez granule, aby nemeli problem zrat cokoliv, ale nemela jsem nikdy tak maleho psa,a bych si lajsla jet jenom barf no..ale doga yb klidne mohla barfovat, ta je nevybirava az beda, ta zere vsechno, i to co nema, mrcha.)))
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    GIO: radila sem se s veterinářema - oni si právě mysleli, že je z útulku a jak malej neměl správný krmení, ale on je od štěněte se mnou, do roka dostával acanu, brit, orijen a myslím i RC sme zkoušeli.. až pak sme začali barfovat. vetové se ptali co všechno krmím a shodli, že krmím správně. arnošt jediný, co nejí, tak jsou játra, jinak vnitřnosti, svalovinu, kosti, ryby, všechno dostává. k tomu všemu má zeleninu, micromineral, roboran a ještě má ten hyalgel na klouby. nemyslím si, že kdybychom přešli na granule (který on nepozře), že by se něco zlepšilo..
    GIO
    GIO --- ---
    a neni to u arnosta, ktery ma ty velke problemy s nozkama, taky slozite..?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam