• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    GIO: radila sem se s veterinářema - oni si právě mysleli, že je z útulku a jak malej neměl správný krmení, ale on je od štěněte se mnou, do roka dostával acanu, brit, orijen a myslím i RC sme zkoušeli.. až pak sme začali barfovat. vetové se ptali co všechno krmím a shodli, že krmím správně. arnošt jediný, co nejí, tak jsou játra, jinak vnitřnosti, svalovinu, kosti, ryby, všechno dostává. k tomu všemu má zeleninu, micromineral, roboran a ještě má ten hyalgel na klouby. nemyslím si, že kdybychom přešli na granule (který on nepozře), že by se něco zlepšilo..
    GIO
    GIO --- ---
    a neni to u arnosta, ktery ma ty velke problemy s nozkama, taky slozite..?
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    GIO: jo hele, já bych si určitě nelajzla krmit obří plemena od štěněte barfem, v tom jsou ty granule prostě dobrý, že tam ty vitaminy, minerály a všechno je.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Vybíravost je problém hlavně u těch mini. To se psovi naservíruje miska precizně připraveného barfu a on si z ní třeba každý den vybere tři sousta čistého proteinu a je najezený. A ledviny nejásají.
    GIO
    GIO --- ---
    TAPINA: jojo presne tak...ale co na tom, kam by se dostala bez dnesni stravy, imho vyslechteni jsou mnohem drive a dogy treba byly pomerne velike uz x desetileti zpatky, a to tu granule nijak pouzivane nebyly..paradoxne mi nahodou prijde, ze maji ted min zdravotnich problemu zazivaciho typu...v dnesni dobe, torzi treba ubylo u dog.. ale zas pribylo u jinych plemen, pravda..
    GIO
    GIO --- ---
    VERCA_ZABA: otazka je, jestli tomu velkemu psovi s nejakymi zdravotnimi problemy jsi schopna barfem naservirovat presne to, co potrebujes... protoze pes tohleto a tamheto nezere.. ja si treba nelajsla barfovat se stenetem dogy, a investuju do dobrych granuli(jestli teda lze pro nekho tohle spojeni akceptovat) plus pes dostava treti davku jidla v podobe masa.. v dospelosti upravuji hodnotu bilkovin typem granuli s nizsim obs. bilkoviny (zivocisne) a psi dostavaji maso cely zivot a k tomu (ne v jedne davce s granulemi vpodstate vesmes ji cely zivot trikrat i vickrat denne..) maso,... plus ovoce zelenina taky co jim pres den podstrcim, nebo si najdou na zahrade... ale granulim verim u velkych psu v tech dalsich potrebnych latkach .. bez nich bych mela strach z problemu..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Přijde mi, že některá plemena (extrémně malá a extrémně velká) je trošku potíž uživit přirozenou stravou. Možná, kdyby bylo pouze přirozené stravy, tak by se do dnešních rozměrů vůbec nevyvinula.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    HUDOUS_ML: jasný jasný:) ono zase to, co funguje, nemusí být nejlepší:) může fungovat i něco jinýho.. ale ano, barf není pro každýho.. třeba iva inxs taky měla fáce na barfu a furt problémy, páč nežral tohle, nežral támhleto a akorát byl ve stresu, pro něj ty granule byli taky lepší:)
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    VERCA_ZABA: já s tím naprostou souhlasím, ale jak píše Tapina - když to funguje, tak by se do toho nemělo vrtat. Nebo spíš takhle, nerada bych to lámala přes koleno, jestli mi rozumíš :)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    HUDOUS_ML: já třeba psa na barf převedla hlavně proto, že do něj nechci rvát nějaký sračky, co v granulích jsou. já taky sama nejím instantní jídla, snažím se hledat čerstvý suroviny a vím, co jím..
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAPINA: tak já udělala tu chybu, že jsem přestala krmit granulemi, které mu seděly (tzn. vrtala jsem do toho, co fungovalo) a nasadila granule, které nefungujou. Takže teď spíš rovnám něco, co už je pokažené. A věřím tomu, že pokud má pes nějakou potravinovou alergii, tak způsob, jak se alergenu vyhnout je ten, že budu vědět, čím ho krmím.
    Druhého psa na barf nepřevádím, granule mu chutnají, prospívají mu, takže není důvod nic měnit.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Barf si na internetu všichni hrozně chválí, ale taky to není pro každého a po nedávné zkušenosti z práce si myslím, že co funguje, do toho se nemá vrtat. Přišla paní se sedmiletou fenou obřího plemene, po kvalitních granulích ji před měsícem převedla na barf a fena vypadá jako v posledním tažení, jen se courá, o nic nemá zájem, výraz v obličeji tak na patnáct let. Udělali jsme krev a NIC, všechno v naprostém pořádku. Zkouší návrat ke granulím a pak poreferuju, jak to dopadlo, ale všechno nasvědčuje tomu, že si z barfu nedokáže vzít dost živin.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    PYDEQ: TOW bylo super, krmím tím i druhého psa a všechno v pohodě, chutná jim, prospívají a tak. Z nějakého záhadného důvodu jsem přešla u prvního psa na Essentials a první to bylo super, měl hezčí srst, ale najednou se mu začaly objevovat na kůži lysinky až byl celý jak prašivý. Teď krmíme veterinárním RC a budeme přecházet na barf. Ale je pravda, že je to bílý buldoček, takže vlastně bylo spíš otázka času, kdy se to stane...
    PYDEQ
    PYDEQ --- ---
    TAPINA: To jsem nechtěl slyšet, ale děkuju Ti! :-)
    HUDOUS_ML: A jéje. Kdy a jak se to začalo projevovat? A snad se teda nebudu muset vyhnout i TOW.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    ANABEL_LEE: Jo desinfekce a hypochondricke sebepozorovani je samozrejmosti. Diky :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    No urcite to dobre vydesinfikuj a osetruj, a v pripade jakychkoli komplikaci val k doktorum, muze se z toho vyvinout i pekna polizanice.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    Vazeni mam na vas dotaz trochu mimo. Honili jsme po dvore hnusny toulavy kote, jedno oko uplne zalepeny, z druhyho teklo, kejchalo a co nadech, to chrceni jak tuberak v poslednim tazeni. Ta mrcha me trochu kousla (a nasledne zemrela na kousnuti nasim psem). Otazka je- co mu asi bylo a jak moc se to muze dotknout me coby pokousane osoby? Volala jsem nasemu veterinarovi a ten rek at pockam jestli se to nezaniti a jinak na to mam prdet. Ma nekdo jiny nazor?
    GIO
    GIO --- ---
    MONIOUS: ono zalezi an tom ja jsi to pouzivala predtim, podle me u nas na to vznikla nejaka imunita.)
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    PYDEQ: já přešla z TOW na Essentials a spustilo to alergii, se kterou bojujeme dodnes...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PYDEQ: Oba naši psi zvrací, když se moc napijou (naštěstí jeden to prakticky zásadně nedělá) a když sežerou něco, co neměli, jako třeba třísky. To bych neřešila, to je normální. A zbytek bude asi citlivé zažívání, chce to najít vyhovující značku, u té zůstat a pokud možno nic neměnit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam