• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    XAJA
    XAJA --- ---
    TAPINA: ty bezne nesolis dusicnanom draselnym? ,))

    ale pripajam sa, ja to skusim polopatistickejsie

    WESSNA: ale solou sa v beznej reci mysli prave ten chlorid sodny, co ine by to malo byt?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    WESSNA: Já tomu pořád asi nerozumím. V jaké jiné podobě může být sůl, než v podobě chloridu sodného?
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    LA_PIOVRA: Do určitý míry ji potřebují (spíš v té podobě chloridu sodného kvůli stavebním látkám), jinak je pro ně návyková jako pro lidi, proto se tak dobře prodávali krmiva jako Pedigree, Friskies, etc.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Jakej je vlastne vztah psu k soli?
    Me ted zarazila Liluska, kdyz na chodniku nasla velkej ruzovej krystal posypovy soli a zacla ho lizat.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    WESSNA: Tak já mám především názor, že zavrhovat krmivo, protože obsahuje sůl a ne chlorid sodný, je čistokrevný vymyšlený problém a takových ta naše zvířata nemají zapotřebí :o)
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    TAPINA: O čem se dohadujeme, když máme podobnej názor?
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    VERCA_ZABA: jasný :) jen prostě bez příloh to jde, čistou svalovinou jen stěží.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    LAETATIO: protože si mu dávala kosti, tak mel vápníku dostatek asi:)
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    Já měla předchozího psa na mase (svalovina, vnitřnosti, kosti) bez příloh dost let a za tu dobu měly krevní testy jen jednou úlet a to při nemoci, jinak to játra i ledviny zvládaly velice dobře a evidentně mu nic moc nechybělo :)
    TESSS
    TESSS --- ---
    TAPINA: to chapu, jednostranna strava neni dobra pro nikoho, ale zajimalo me, co konkretne a na to mi odpovedela Verca. Kazdopadne diky obema
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TESSS: Že jim chybí zbytek živin? Myslím takové ty čivavy a pudlíky, co jim paničky jakože "vaří", ale v praxi to vypadá tak, že pes vybere kuřecí prsíčka z rýže a zbytek nechá.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    TESSS: protože pouze čistý maso neobsahuje moc vápníku, ale za to spoustu fosforu. a tím pádem dochází k nedostatku vápníku... to je ten barf, kdy jedeš jen čistě svalovinu bez kostí, zelenin, atd
    TESSS
    TESSS --- ---
    TAPINA: v cem jim to skodi?
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    WESSNA: myslím,ze pokud chce někdo 100% vědět co svému psovi dává,musí si sám chovat zvířata a poražet si je a mit zeleninovou zahradu.a i na tomhle extrémním barfu bude muset občas do toho krmeni tu sůl přidat a bude pak jedno,jestli ji bude nazývat sůl, chlorid sodný nebo NaCl...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    WESSNA: Sůl je v našem světě chlorid sodný. A ano, granule vždy budou kromě masa obsahovat nějaká "plnidla". Psy, kteří žerou 100 % masa občas vídám a není to hezký pohled.
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    TAPINA: Mě vadí, že je tam "sůl" ne "chlorid sodný", taky chci přecházet na granule které teda krom většího procenta masa a toho, že jsou bez obilovin (s jinými plnidly), chlorid sodný obsahují.
    Hlavně si myslím, že by člověk měl vědět, co svému psovi podává, ať už je to slané, chemicky dobarvované, doslazované etc.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    WESSNA: Už jsme tady nedávno došli k závěru, že řešit jedno procento soli u bezobilných vysoce kvalitních granulí, kterých je na trhu pět a půl, je nesmysl (nehledě na to, že sodík i chlor jaksi tělo potřebuje a v jatečně zpracovaném mase ho nemusí být dostatek).
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    PYDEQ: Fenka mi hodně dlouhou dobu zvracela šťávy/vodu, pokud se přepila, po době jsem přišla na to, že stačí rozdělit krmnou dávku na více porcí, protože je to z hladu, možná vám to taky pomůže.
    Najděte jiné dobré granule, u totw zapřímýšlejte, jestli má smysl je krmit - jsou dosolované.
    TRISTRAM
    TRISTRAM --- ---
    Tak mame doma nechteny , doufam, ze prozatimni, darecek. V baráku (panelák) Jižní město - Háje, jsme nasli perskeho (zrejme) kocoura svetle barvy s dost zanedbanym kozichem, ale nevypadal na to, ze by byl venku. Spíš, že někomu utekl ze dveří, když šli pryč. Na nikoho komu by chybel jsem se nedozvonil. Nikomu komu jsem volal nechybi. Rozlepil jsem po baráku upozorneni, ze je u nas (s telefonnim cislem) a taky jsem rozlepil nekolik pobliz domu venku po lampach.
    My mame doma 4 kočky, z toho jednu umírající na FIP, dve maly kotata a 12 letyho kocoura, takže bychom byli radi, kdyby u nas nezustaval. Kdyz je zavrenej v pokoji, tak porad mnouka a s ostatnima ho mit zatim nemuzeme.

    Je tu pripadne nekdo, kdo by se ho mohl ujmout?
    TRISTRAM
    TRISTRAM --- ---
    NICKIE: muze neco odchazet, treba ledviny... nebo neco sezrala, muze mit neco se zaludkem, tezko rict...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam