• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MATHEA: jako bokovku vyráběj kouzelnické hůlky...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MATHEA: Jak je něco kvantové, tak je to podezřelé :D
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Ehm, muzete mi prosim tohle nekdo vysvetlit? Mate nekdo zkusenost?
    KVANTOVÁ CESTA
    http://www.kvantovacesta.cz/
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    XIFF: geniální podnikatelský plán!
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    SAGEMA: u nas se veterinari dohadovali jestli je to epilepsie (obcasny zachvat) az se nakonec prislo na to ze je problem u krcniho obratle.
    XIFF
    XIFF --- ---
    TESSS: mě kdysi při venčení jedna paní povídala, že nechala odebrat svý feně krev a tu "nějak" otestovat a pak mi řekla výčet plemen co by mělo vtý její fence podle dna být.. prý jí to stálo 7000.. Víc jsem teda nezjišťovala.. :)
    TESSS
    TESSS --- ---
    HUDOUS_ML: jestli jses z Prahy a mas prebytecnych 500,-, tak pry nekde na Petrinach
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TESSS: to bych jim tam poslala svoji Bublinu :D
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    TAPINA: tak prý veškeré rozbory krve i se zaměřením na metabolické problémy byly dělány. Zbývá tedy podezření na nádor.
    TESSS
    TESSS --- ---
    TAPINA: dik, ja si to myslela :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TESSS: No ten software bych docela chtěla vidět :) Co nejde odhadnout zrakem, to by šlo jedině nějakou děsně drahou genetikou (která by spočívala v tom, že se jednotlivě hledají vytipovaná plemena a vzhledem k tomu, že genetická vyšetření jdou do stovek až tisíců i když to je test na jeden znak, tak opravdu VELMI drahou).
    TESSS
    TESSS --- ---
    mam dotaz: je mozny u voriska urcit, kdo byli jeho predci /plemeno/, ne ze by me to u svyho psa zajimalo, ale ted mi kdosi vykladal, ze nejaka veterina to na zaklade jakehosi softwaru dela. Tak me zajima, jestli jsou to jen takovy laryfary nebo to fakt jde?
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    TAPINA: dobře, děkuju, poptám se, co všechno dělali :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SAGEMA: Pak ještě záleží, co všechno se testovalo. Určitě bych se zaměřila na nějaké metabolické problémy, které můžou tohle vyvolávat, a případně MRI, sice taky drahá, ale elvnější, než encefalograf. Aby se neřešilo lékama na epilepsii něco, co je úplně jiný problém, protože typicky epilepsie na léčbu reaguje dobře.
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    TAPINA: po problému se zatím právě stále pátrá a zatím se nic nenašlo. Ano, vyšetření krve problěhlo a tam nic nezjistili. Jen jsem chtěla vědět, co by se ještě dalo dělat, nebo zatím čekat, jak pes zareaguje na ten druhý lék?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SAGEMA: Tady nejde poradit nic jiného, než zjistit, kde je problém. Ona to namusí být zrovna epilepsie (na tu by asi Phenaemal zabral). Základní vyšetření krve proběhlo?
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    Mám takový dotaz, hlavně asi na Tapinu. Kolegyně má pejska, kastrovaná fenka, kříženec, z útulku. Jsou jí asi 4 roky, po kastraci strašně nabrala. Měla by mít okolo 7-8 kg, má cca 13 kg. V posledním půl roce se ji objevila epilepsie. Záchvaty několikrát do týdne, někdy i dva, tři denně. Veterinář nasadil Phenaemal (lidský), vypadá to, že nezabral. Před cca týdnem nasadili nějaký psí, ale název nevím. Bere teď oba současně, než vysadí ten Phenaemal. Ale zatím žádné zlepšení, aktuálně během 11 hodin dva záchvaty, před tím tedy naposled před 8 dny. Trvají vždy okolo 5 minut. Má i takové jako tiky nebo kývavé pohyby hlavou. Veterinář kolegyni posílá na encefalograf, ale údajně to stojí 15 tis a to kolegyně nemá. Nějaká rada co s tím? Zkoušet různé léky až prostě nějaký víc zabere? Jinak pes má nějaký psychický problém, který si nese z dob před útulkem, hodně bázlivá co se lidí týče.
    TARGI
    TARGI --- ---
    tak zprávy o giardiich...malá měsíc brala ATB, zvýšenou dávku a teprv po měsíci je ok. svinske giardie :-X
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    TABO: Usi som jej vcera prave preto cistila, takze by to tym byt nemalo. Tak to spis mozna zanet. Tak to s ni vecer radsi zajdu k vet.
    TABO
    TABO --- ---
    MYJKA: Naše to dělá, když má moc zahnojené uši, nebo zánět v nich...
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    STendo sa mi zacalo oklepavat, akokeby mala vodu v usku a chcela si ju vyklepat. Moze to byt nejake nachlazeni? Skusit nejaku domacu liecbu alebo mazat na veterinu? Dakujem (Vlkodavka 4 a pol mesiaca)
    TARGI
    TARGI --- ---
    TAPINA: paráda, zrovna jsem se chystala zjišťovat švédsko ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam