• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    Kocour mel ucpanou mocovou trubici nejakymi krystaly, byl cca 10 dnu na veterine, kde ho nekolikrat cevkovali, mel celou dobu zavedeny katetr. Po tom, co jsem ho vzal zpet, uz cural sam, ale chodi dost casto a vycura se vzdy po malych davkach. Je to uz asi mesic. Poslednich par dnu kdyz sedi na zachode, tak pri tom zvedne hlavu nahoru, otevre tlamu a tvari se, jak kdyby ho to fakt hodne bolelo a ke konci az skoro zarve. Az fakt desivy, co dela.

    Taky chodi curat do vany. To nikdy nedelal.

    Zere jen Hills S/D, pije a zere normalne.

    Je ta bolest "normalni" po tom zakroku? Hoji se to jeste? Nemuze tam mit zanet?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Myš s kočkou do vany mi zní trošku jako návod na smíchání coly s mentoskama, a to i když ta vana bude suchá :o)
    XAJA
    XAJA --- ---
    TAPINA: nespominala si kedysi ten hovadzi loj? ze je to pre macky vyzivne a nemalo by to byt ani problematicke? roztopit, vmiesat do toho nejaku rozmasirovanu rybu, nechat stuhnut a mozno by sa dala na to presvedcit.

    obcas to prihodim chaluparkam. s uvarenou a obratou rybou.

    a v tomto pripade - ked uz ide o to, aby vobec nieco zjedla - by som do toho kludne vmiesala ja neviem, konzervu tuniaka, teda nieco nie moc zdrave, lebo asi slane, ale v tom loji by sa to trochu rozptylilo a mozno by aspon cosi zjedla. teda, mam taky pocit, ze bude len velmi malo maciek, co odolaju rybacej konzerve.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    SAGEMA: ja teda neziju s kockama, ale dala by se ta mys strcit treba do vany? tim by se mozna trochu odeliminoval binec..
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    ZLAJA: TAPINA: mě to taky napadlo, ale ze stejného důvodu jsem to nenavrhovala :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZLAJA: Živá myš mě taky napadla, ale nevím, nakolik by to bylo průchozí :o)
    ZLAJA
    ZLAJA --- ---
    MAR_TINA: Tak nad tou vaší kočičkou přemýšlím a napadá mě,chodí treba ven? nepomohlo by ji vzít na ksirach někam na trávu? nové vjemy,nová chuť do života. nebo jestli rada loví,pustit ji doma myš,nějakého operence,co by ulovila a třeba snedla.. :) možná se jen nudí.
    TARGI
    TARGI --- ---
    poslušně hlásím, ucho mírně zacervenale, nesmrdi, nedrbe se a hlavou neklepe. Hysterie mírně ustoupila, Tapina, dekuji
    TARGI
    TARGI --- ---
    TAPINA: jenže to je problém, nechci ji kvůli skrabanecku dávat krunyr a pokaždé, kdyz tam uz má stroupek stačí jedno drbnuti a má to zas do krve :-[
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TARGI: Tak zatím počkej, až se to zahojí, jestli se bude něco dít i potom.
    TARGI
    TARGI --- ---
    TAPINA: mela tam prave bordel, ale to bylo tou krvi mi přišlo, tak nevim, úplně se mi to nezdálo, bylo to cervenejsi trochu, ale všichni ať neplasim... hlavou neklepe, usiska si drbe obě skoro stejně, to poraněný cca o procento vic....
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SAGEMA: my jsme byli tak nějak připravený na to, že staré zvíře časem dostane nějakou nemoc, koupíme léky nebo operaci a pak, když to nezabere, umře.
    Ale na to, že tu běhá v podstatě zdravá aktivní kočka, která to vzdala.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TARGI: Může, nateklá krev do ucha tam může něco vyvolat, ale to by bylo vidět - červené, nějaká špína v tom, škrábání nad míru toho poraněného úseku. Co se týče kapek, na běžnou údržbu je dobré třeba Otifree.
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    MAR_TINA: hm, tak to opravdu nevypadá dobře :( držím palce
    TARGI
    TARGI --- ---
    TAPINA: a jaké jsou podle tebe nej?
    a jeste jedna otazka, muze skrable ucho, resp vnitřní boltec, má poskrabany ze hry, evidentně ji nateklo trošku krve do ouska, snažila jsem se vše vyčistit , muze z toho mít zánět v uchu? Nějak jsem kapánek hysterka, nejhorsi je, ze kdyz uz se ji to skrabnuti hojí rozdrbne to, pac ji to svedi, nevim,jestli ji sbalit a upalovat na veterinu hned, polovička mi říká ze to hrotim...tak se radši poradím tady.... diky
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SAGEMA: nic, jsme nechutně konzervativní, pořád stejní. Je jí necelých 13 a asi začla takhle stárnout.
    Koček máme 5, s ní v bytě 2. A moc se nemilují, spíš se honí a syčí na sebe (což není úplně špatné, má aspoň nějakou sociální aktivitu). Ona byla vždycky zvláštní kočka, nemazlí se, nenechá se nosit, maximálně se trochu otře o nohy a výjmečně ji smím podrbat na hlavě.
    Olizování funguje na vitamínovou pastu, to jo. Ale celou dávku jídla asi těžko.

    Asi je to fakt špatný. Před hodinou jsem do ní dostala plátek šunky, to normálně nesmí, tak byla ráda. teď tu mňouká, ale šunku očuchá (ten samý balíček, v pokojeové teplotě), olízne, ale už to nesní.
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    MAR_TINA: a nezměnilo se něco v jejím životě? Jiné místo, nový člověk, nebo naopak někdo odešel? Nebo přišla o zvířecího kamaráda? Nevyprovokovala by ji k jídlu jiná kočka?
    A co třeba ještě zkusit to jídlo rozmixovat na kaši a tu na ni napatlat, třeba na packy, aby se musela olízat. Jak by na to reagovala? Já takhle do jedné kočky dostávám pastu na bezoáry. Sama ji dobrovolně nesní, ale z pacek ji slíže bez problémů.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TARGI: Nakapat čistící kapky (u preventivního čištění zdravého ucha kterékoliv), nechat působit, otřít špínu zvenku, nešťourat dovnitř.
    TARGI
    TARGI --- ---
    ahoj, jak nejlíp pejskovi čistit uši? je milon možnosti, přípravků, tak bych chtěla znát vaše zkušenosti, diky
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    u psu jsem slysela ze se zkousi antidepresiva...nebo druhou kocku?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam