• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    GIO
    GIO --- ---
    LA_PIOVRA: a presne tak, vidim to s tejne s tim koloritem. ne narek, ne vyti, ne neustale permanentni rvani, ale myslim, ze to tak vidime vsichni a ze takove projevy jsou rozhodne vyjimecnejsi, nez se tu tak obsirne resi.)
    GIO
    GIO --- ---
    LA_PIOVRA: hele, me to taky moc udivuje,) nerikam, ze kazdy chodi denne, ale fakt spoustu lidi potkavam se psama venku. Mozna jeste zamlada v Ostrave v te vilovce byli spis u baraku furt, nez tady,)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    GIO: dobře, můžeme říct, že jsem to řekla s velkou nadsázkou.) a rozhodně to nebylo myšleno, že všichni psi jsou takoví. asi nemá cenu to dál rozpitvávat.)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MAR_TINA: to neni vychovou, u psu byly presne tyhle veci (teritorialita, neduverivost k cizimu, podezrivavost k cemukoli nestandardnimu) tisice let zadany a upevnovany selekci.

    GIO: to bude nejaka nadstandardni vesnice:), rodice bydlej ve vilovy ctvrti v Praze, na kazdy druhy zahrade je pes a troufnu si rict, ze 9/10 se ze zahrady nedostane. V pripade absolutne nesocializovanejch NO a podobnejch (potencialne) ostrejch psu se silnym hlidacim pudem je to ta horsi ze spatnejch variant. Ale ten stekot u plotu na kolemjdrouci (ne zoufalej narek nebo stekani z dekompenzovanosti) beru v zasade jako kolorit ctvrti.
    GIO
    GIO --- ---
    LAETATIO: take si to myslim.
    GIO
    GIO --- ---
    a iMHO mnohem horsi to je nekde v panelaku/cinzaku, nez takhle v zahradach, kde ten pes je "aspon" venku.)
    zas nemusim chodit daleko, svagr mel sveho casu dve jezevcice a ty nezavrely hubu snad nikdy.)) mit je doma ja, tak se imrvere tresu, ze na mne sousedi sepisou petici za vystehovani.)
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    VERCA_ZABA: tak buď ráda, protože to fakt není úplně běžné a to ani u psů, co mají hodně zaměstnání.
    GIO
    GIO --- ---
    jako ze nekdo, kdo nema psa, je rozladen stekanim jinych a pod. to bych jeste chapala, ale nekdo z pejskarske rodiny a mit k tomu takovy dost radikalni postoj, mne to proste prekvapuje... mi jsou taky ustekani psi krajne protivni, napominam je treba, kdyz jsou takovi u nas, tka jim fakt rikam, probuh z se na to vykasli...ale jak rikam, nevyvozuju z toho obvykle zadne takove radikalni zavery, problem muze byt v panickovi i v samotnem psovi a rozhodne se to neda smahem tak pytlovat, jak tu zaznivalo ...tot vse.)
    GIO
    GIO --- ---
    ok takze jste nemeli zadneho stekajicho psa u plotu, to je zaver, ano?
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    GIO: dobře, neštěkali jen tak na procházející lidi, pokud nezačali přelézat plot, stačí ti to?
    GIO
    GIO --- ---
    jen tak? ale oni prece nestekaji jen tak.) stekaji na ty co kolem prochazeji, nebo na nejake jine vzruchy, co ty vis, co slysi, treba psa stekajiciho o par set m dal.) a povidaji si spolu.)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    GIO: ano, protože to tahle znám zase z naší vesnice a z vesnice tety. a doufám, že si na tebe nikdy nevzpomenu:) jelikož v naší rodině už proběhlo kolik, 11 psů, co já jsem živá, z čehož tři byli opravdu hlídačí za plotem (dva NO a jeden RTW) a nikdy žádnej jen tak neštěkal, takže doufám, že i moji další psi pujdou v tomhle duchu:)
    GIO
    GIO --- ---
    bydlela jsem na kraji mesta ve vilove ctvrti, kde mel kazdy barak psy, vsichni vpodstate stekali. k tomu sousedovy slepice, smrdici lisky, rvouci kohout, nevim, nejak jsem to brala jako kolorit, asi by me nenapadlo chodit si na to nekam stezovat. asi to mame holt kazda jinak.
    pokud se u vas nasel extrem s vytim a sousedum bylo treba domluvit, ok.. ale nemyslim si, ze by to nejak vypovidalo o tom, ja psi na dvorcich trpi, tim spis, kdyz si lidi domluvit nechali.

    o kotci a retezu uz jsem tu mluvila taky, a jasne rekla, ze to je neco jineho, an to mam taky velmi vyhraneny nazor.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Ne, psům nikoli. Vytýkám majitelům (bydlíme na kraji města, skoro vesnici), že jejich čoklové neustále štěkají, takže ve středně husté obytné zástavbě není chvíle klidu. S nejbližšími sousedy jsme to párkrát řešili. Překvapivě zrovna jejich celé dny a noci vyjícího psa uklidní procházka, případně pobyt doma, on se sám na té zahradě prostě bojí. Po upozornění se lidi snaží a je to mnohem lepší. Ležet v jednu v noci v posteli a poslouchat hodiny vytí jak z filmu o upírech, nic moc.

    On je rozdíl mezi psem na zahradě, který přiběhne k plotu a štěká, a psem na zasraném dvorečku 3x3 metry, který celé dne visí na vratech a řve. A v mrňavém bahnitém kotci nebo na řetěžu. Bohužel jich tu takových pořád moc :(
    GIO
    GIO --- ---
    no ja to taky nemam rada, kdyz pes steka furt, ale resim tu spis to obsirnejsi, ze tu padlo, e chudak, co steka za plotem, se nikdy nikam jinam nedostane, jako by to byl nejaky zasadni ukazatel nezajmu panicku, ze pes steka kolem plotu.
    jak rikam, mi psi to nedelaji, a ani nijak vyznamne casto nestekaji, tchynin vlcak je urvanejsi, ale rozhodne s nim jezdi ven vic nez my treba.))

    a nemyslim si, ze je to panickama, je to hodne povahou psa.. az budes mit jednou tu smulu, ze budes mit psa co furt blafe, tka si na mne vzpomenes, dost casto tu mivam svagrovu cubu, kterou znam odmala, a ublafana je odjakziva a cim je starsi, tim hur si to necha vysvetlit.) po par dnech uz ji napominam jen zridka a ignoruju ji, protoze to bych ji musela nadavat cely den.) a ta je ten typ, co beha k(nepruhledne a neprostupne) brane a rve tam na kdeco, steka i na jakykoliv pro ni divny zvuk.. jesteze nase psy to nikdy moc dlouho nebavi ji nasledovat, taky ji zacnou ignorovat vzdycky
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    GIO: já si spíš myslím, že je to páníčkama.. a mně to prostě vadí. mít třeba souseda vedle v baráku, jehož pes by imrvére štěkal, tak si stěžuju. stejně jako mě otravuje ustavičné ňufání některých malých psů. já psům to jejich štěkání neberu, ale všeho s mírou:)
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    VERCA_ZABA: jsou psi vzrušivější a uřvanější a psi, co toho tolik neřeší. Neznamená to, že pes, který tě pozoruje zdálky a nejde řvát k plotu chodí na procházky a ten, co ječí jak prorvanej je jenom na zahradě. Třeba můj bývalý pes chodil na procházky pravidelně a stejně každého procházejícího psa musel vyřvat (a to to byl flegmatik, jen hlídací plemeno a bylo vidět, že se tím baví). Adam žije v bytě, ale nedělám si iluze o tom, jak by se choval za plotem a to klidně i v situaci, kdy bychom se vrátili z 20 a víc km dlouhé procházky :)
    GIO
    GIO --- ---
    MAR_TINA: viz to venceni.. vidisto, aa podle me to zase nemuzes tak brat, ze kdyz ty je nepotkavas, jsou to chudaci furt zavreni na pidi dvorku. ta moje rodina treba venci psa tam kde bydli trochu, al ejinak s nim temer denne nekam vyjizdeji, a to spousta o kousek dal zijcicch sousedu vubec nemusi zaregistrovat a rika si to same co ty, ze pes jen rve na zahrade a beha kolem plotu.. a ono ne.
    za mne je mnohem vetsi pruser a nepochopitelnost pes zavreny v kotci, nebo na zahrade uvazany na retezu...to nechapu, ale stekani kolem plotu a pohyb kolem domu... proc?
    GIO
    GIO --- ---
    proboha, ze se tu bude vytykat psum stekani za plotem na jejich uzemi, to bych necekala.)
    a predstav si, ja bydlim na vesici, kde bych to nevenceni cekala spis, a temer kazdy tu se psem mimo poemek ven chodi, taky mne to prekvapilo.)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GIO: řeknu to jinak. Je to mnohem častější, než by mohlo. Jdem se projít a na kilometru vidíme 20 psů za plotem. Z nich okolo nás na vodítku prochází jeden pravidelně, druhý občas a dost. Zbylých 18 chudáků celý život řve na malém dvorku. Je mi jich fakt líto.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam